УВКР

Що вас ділить?.. чи ХТО вас ділить?..

М. Ратушний, Голова УВКР

Слово Михайла Ратушного, Голови УВКР, на Установчому З`їзді (Москва, 26 травня)

Шановні земляки!

Герой України Іван Драч, народний депутат Павло Мовчан не витримали й пішли, а я тут сподіваюся, що виступлю не на засіданні двох різних українських організацій, а все-таки однієї. І поки ви ще всі в одному залі, сподіваюсь, ми залишаємось єдині і я вас вітаю!

Заява УВКР з приводу рішення Верховного суду РФ про ліквідацію ОУР

УВКР

Кричучий факт «зачистки» української спільноти в Росії

21.05.2012 року

Українська Всесвітня Координаційна Рада висловлює свій рішучий протест проти систематичної політики репресій керівництва Російської Федерації щодо української етнічної меншини на теренах Росії, спрямованої на обмеження їхніх культурних, духовних та інших потреб.

Рішення Верховного суду РФ про ліквідацію єдиної всеросійської української громадської організації «Об'єднання українців Росії» є ще однією ланкою в ланцюгу заходів, які можна розцінювати як політику цілковитої ліквідації та «зачистки» української спільноти в Росії.

Міжнародна Конференція діаспорних ЗМІ

УВКР

Концепція Конференції «Український всесвітній інформаційний простір»

Концепція з підготовки та проведення науково-практичного семінару засобів масової інформації з діаспори та України «Український всесвітній інформаційний простір» 14-16 червня 2012 року, (м. Суми)

14-15 червня 2012 року в місті Суми відбудеться науково-практичний семінар засобів масової інформації з діаспори та України «Український всесвітній інформаційний простір»

В умовах сучасного глобалізованого світу все більшого значення набувають засоби масової інформації. Для закордонних українців, яких за різними експертними оцінками нараховується до 20 мільйонів, зв»язок з Батьківщиною насамперед забезпечують ЗМІ. На жаль, в Україні не існує державних закордонних ЗМІ, які працювали б тільки на забезпечення культурних, інформаційних та інших запитів закордонних українців.

УВКР захищає виборчі права українців за кордоном

УВКР

Прес-реліз

20 квітня 2012 року

Становище Української Всесвітньої Координаційної Ради стосовно неможливості реалізації громадянами України за кордоном свого конституційного права під час виборів до Верховної Ради України восени 2012 року

Сьогодні, 20 квітня, в конференц-залі УНІАН відбулася прес-конференція Української Всесвітньої Координаційної Ради та Комітету виборців України на тему: «Як забезпечити можливість взяти участь у виборах закордонним українцям. Особливості організації голосування громадян України у Придністров'ї». Участь в якій взяли Михайло Ратушний, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради; Олександр Черненко, голова Правління КВУ; Леонід Ткачук, голова Спілки українців Придністров'я імені О. Бута.

Українська Всесвітня Координаційна Рада вважає, що вже протягом тривалого часу порушується конституційне право громадян України, що проживають за кордоном, обирати і бути обраними до органів державної влади.

Заява Української Всесвітньої Координаційної Ради

УВКР

Стосовно рішення Конституційного суду України від 4 квітня 2012 року

10 квітня 2012 року

Українська Всесвітня Координаційна Рада - організація, що представляє інтереси закордонних українців, висловлює своє цілковите нерозуміння й незгоду із рішенням Конституційного суду від 04.04.2012, що обмежує конституційні права громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за межами держави.

Констатуюча частина цього рішення говорить наступне:

1. Визнати такими, що не відповідають Конституції, положення "з рівномірним віднесенням до всіх одномандатних округів, які утворюються на території столиці України - міста Києва" частини другої статті 22 закону "Про вибори" № 4061-VI.

Таким чином, закордонні виборці є позбавленими можливості голосувати за кандидатів-мажоритарників, на відміну від виборців в Україні. Внаслідок цього рішення має місце дискримінація виборців за ознакою їхнього місця проживання.

Що заборонено Основним Законом.

Заява УВКР Кононенку Юрію

УВКР

13 квітня 2012 р.

Шановний пане Юрію!

Українська Всесвітня Координаційна Рада у виробленні позиції в ставленні до тієї чи іншої проблеми, опирається на думку своїх організацій - членів.

Так і в плані заходів МОН України щодо освіти закордоном.

надсилання такого серйозного документу з проханням дати свої пропозиції за неповних три дні, слушно розцінено закордонними громадами, як факт неповаги до них та несерйозного підходу до проблеми.

З огляду на це, звертаємось до Вас надалі надавати проекти відповідних документів заздалегідь, в разі коли Вас справді цікавить думка закордонного українства з тих чи інших питань.

Михайло РАТУШНИЙ

Христос Воскрес! Воскресне Україна!

З Великоднем.

Пасхальне вітання

Дорогі співвітчизники!

Від щирого серця вітаю Вас з Днем Христового Воскресіння.

Великдень завжди був і залишатиметься особливим святом для українців в усьому світі - бо засвідчував всеперемагаючу силу Правди, Віри та Добра.

Навіть в часи войовничого атеїзму та поневолення - ми знали: «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

І сьогодні збираючись за родинними, великодніми столами від Камчатки до Едмонтону, від Києва до Австралії відчуємо себе частиною великого українського християнського світу, частиною «єдиної української родини».

Засідання Президії УВКР

Логотип Української Всесвітньої Координаційної Ради

25 березня збереться Керівництво Української Всесвітньої Координаційної Ради

Попередньо пропонується такий порядок денний:

Порядок денний (проект)

І. 12.00 -12.05. Відкриття засідання.

Привітання від імені керівництва НАУКМА від віце-президента Тетяни Ярошенко.

Вступне слово голови УВКР Михайла Ратушного.

ІІ.12.05 - 16.40. Доповіді та обговорення, а саме:

12.05 -12.15. Про хід виконання Ухвали і резолюцій V Всесвітнього Форуму Українців та рішень попереднього засідання Президії. Доповідач: Михайло Ратушний, голова УВКР

План дій на весну

Михайло Ратушний - голова Української Всесвітньої Координаційної Ради

Від засідання Президії - до конференції про роль українських ЗМІ

1. Українська Всесвітня Координаційна Рада, яка постійно тримає питання закордонного українства в полі своєї уваги, 25 березня 2012 року проводить засідання керівного статутного органу - Президії УВКР. До її складу входять обрані на V Всесвітньому Форумі Українців представники українських громад більш як сорока держав світу. На порядку денному засідання: гострі питання виконання ухвали й резолюцій V Всесвітнього Форуму Українців. Також окремо розглядатимуться питання розробки Державної програми співпраці із закордонним українством, яку представлятиме Міністерство Закордонних Справ України, і співпраця зі світовим українством по лінії Міністерства культури України. Особливу увагу буде приділено гострому питанню участі закордонних українців у наступних виборах до Верховної Ради України та діяльності українських шкіл в країнах, де є компактні місця проживання українців, зокрема, у Росії.

До участі в роботі засідання Президії УВКР запрошені перший заступник міністра закордонних справ України Р. Демченко, перший заступник міністра культури України Ю. Богуцький, голова ЦВК В. Шаповал, директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України А. Єрмолаєв, директор Міжнародної української школи Л. Іванова.

Дорогі побратими-українці в Росії!

Михайло Ратушний, голова УВКР

Заява про підтримку Об`єднання українців Росії

Спроби розколоти українську громаду не нові. Вже декілька століть українська мова заважає комусь проводити спокійний спосіб життя у співдружності із собі подібними у цьому світі. Наш неагресивний світогляд, що виражений в українських піснях, літературі, ментальності і тепер не дає комусь спокою. Останні події у різних країнах, де проживають українці, на жаль, ще раз це підтверджують.

Від Росії до Португалії, де проживають українці, не маючи проблем з інтеграцією у місцеві звичаї, поважаючи культури народів, які їх приймають та розуміють нашу історію, а, отже, і причини нашої міграції, все ж, час від часу втручається сила, яка хоче довести нам, та всьому світові, що наша мова це діалект, а нашої культури не існує.

Складається таке враження, що якщо ми всі, в один день вийдемо з наших домівок і голосно крикнемо: «Ми не українці !», то від цього комусь стане просторо і спокійно жити.

Але цього не станеться через нашу самоповагу і повагу до героїв нашої нації.

Більше статей...

  1. Закрити, заборонити, засудити…
  2. З ПРИВОДУ ТВОРЕННЯ ПСЕВДОУКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ В РОСІЇ
  3. Закон «Про закордонного українця»
  4. Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи

Інформація, аналітика

Порушення прав українців

Публіцистика

Регіональні видання

Вхід

  • Забули свій пароль?
  • Забули свій логін?
  • Зареєструватися

Останні коментарі

  • Благодатний Острів. Репортаж із єдиної на всю Росії Православної української парафії

    USTIM1980 11.06.2012 09:51
    Добрий день! Москали все кричать що на Украине их пригничивають то що шкил з росийскои мови дуже мало ...
     
  • Звернення Центрального правління Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т. Г. Шевченка до українських громадян

    USTIM1980 11.06.2012 09:41
    Добрий день! доти поки буде у влади янукович зи своими посипаками доти буде нехтування нашои мови!

Реклама

Останні новини

  • Зелені свята в українському Свято-Троїцькому храмі Підмосков'я
  • Сірому Клину - ювілейних двадцять!
  • Впервые в Москве представлены работы выдающегося украинского авангардиста Ермилова
  • Ценности в жизни разнообразные...
  • Уродженець Східної Слобожанщини Микола Костомаров
  • Звернення Центрального правління Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т. Г. Шевченка до українських громадян
  • Українська культура на Уралі жива, незважаючи на бурі в Москві
  • Благодатний Острів. Репортаж із єдиної на всю Росії Православної української парафії
  • День слов'янської писемності та культури
  • Про українську газету російських українців в Росії

Обличчя української родини Росії

Українські молодіжні організації Росії

Українські організації в РФ

Українці в Світі

Редакція

Проекти

Наша кнопка


Друзі

{nomultithumb}
Культурний центр України
Український огляд     

 

Уфимський філіал МДГУ ім. М.О. Шолохова