This version of the page http://gurt.org.ua/progon/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-07. The original page over time could change.
PRоГОн .: Ресурсний центр ГУРТ

PRоГОн


 

Про PRоГОн

PRоГОн – це PR Громадських Організацій. Як зауважила Богдана Стельмах у своїй публікації, Public Relations – «зв’язки з громадськістю» – ніщо інше як поінформування суспільства про свою діяльність, а отже – механізм формування іміджу та запорука успіху.

Інформуймо про себе та будьмо успішними! Welcome to PRоГОн!

УВАГА! З питань роботи PRоГОну звертайтесь до Євгенії Кравченко за е-адресою kravchenko@gurt.org.ua

Випуски PRоГОну

Голтіс: як українець Сахару рятуватиме
11.04.2012
Голтіс (справжнє ім’я – Володимир Вукста) - професійний мандрівник, входить до складу команди Equites - групи українських мандрівників-екстремалів, організатор суспільних ініціатив, автор оздоровчої методики «Зцілюючий імпульс» і, впершу чергу, особистість, яка ламає стереотипи. ГУРТ мав змогу поспілкуватися з Голтісом та дізнався про найближчі ініціативи його команди.
Читати далі...

Самоорганізація громади: досвід Дрогобича
06.04.2012
Нещодавно на електронну скриньку ГУРТа прийшов лист, у якому йшлося про ініціативу «Дрогобич – місто нашої мрії – творимо разом», яка сприяла самоорганізації громади. Детальніше про ініціативу, яка реалізується без жодних фінансових затрат, а лише на ентузіазмі людей, ГУРТ дізнавався в автора листа та голови громадської організації «Небайдужі дрогобичани» Святослава Сурми.
Читати далі...

Вануш Ванян: Ми збираємося провести перепис вірмен, які проживають на території України
15.03.2012
Яким чином між собою підтримують комунікацію вірмени, з якими проблемами вони зіштовхуються на теренах України, які відносини в них із українцями та українською владою? Відповіді на ці та інші питання ГУРТ дізнавався у Вануша Ваняна – новообраного голови Союзу вірменської молоді України.
Читати далі...

Коаліція «Молода Черкащина»: менше демагогії, більше справ
29.02.2012
Часто, для більш ефективної та активної діяльності, організації об’єднуються в коаліції. Не винятком стала й Коаліція молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина», про діяльність якої ГУРТ дізнавався в Анни Харченко, заступниці координатора Коаліції.
Читати далі...

Ефективне використання самодопомоги в Україні: приклад Бородянки
20.02.2012
Олександр Старовойтенко, президент громадської організації «За життя без шкідливих звичок», розповів ГУРТу про групи самодопомоги як технології соціальних змін, які діють в Бородянці.
Читати далі...

Вікімедіа Україна: українці за поширення вільних знань
06.02.2012
Про історію створення громадської організації «Вікімедіа Україна», її цілі, досягнення, слабкі та сильні сторони української Вікіпедії ГУРТу розповів виконавчий директор організації Юрій Пероганич.
Читати далі...

Чи можливий “Тур де Франс” у Києві? (відео)
31.01.2012
Якщо поглянути на велосипедну мапу Києва, то кількість велосипедних парковок і доріжок викликає співчуття до тих, для кого велосипед є постійним засобом для пересування. Хоча не варто бути песимістами, адже певні зрушення в столиці все ж помітні. Про них (і не тільки) розповіла ГУРТу Ірина Бондаренко – координатор проектів Асоціації велосипедистів Києва.
Читати далі...

Закласти власну квартиру заради безпритульних тварин (відео)
18.01.2012
Ася Серпінська - голова Київського товариства захисту тварин, яка свого часу заклала власну квартиру в Києві, щоб на ці гроші купити покинутий корівник в смт. Гостомель і переобладнати його в притулок. ГУРТ у завітав до притулку та поспілкувався з пані Асею.
Читати далі...

Українська асоціація власників зброї: вільні люди носять зброю, раби - ні
11.01.2012
"Вільні люди носять зброю, раби - ні", - так вважають члени Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї", яка свою діяльність розпочала в 2009 році. ГУРТ завітав до Асоціації, аналогів якій в Україні не знайти, та поспілкувався з Георгієм Учайкіним - головою Наглядової ради.
Читати далі...

Віктор Баранов: порятувати суспільство від деградації спроможна література
14.12.2011
Які перспективи чекають Національну спілку письменників України (НСПУ), PRоГОну розповів новий голова творчої організації Віктор Федорович Баранов.
Читати далі...

Сашко Положинський: ненавиджу благодійність
21.12.2011
Про Сашка Положинського як громадського діяча...
Читати далі...

Володимир Цибулько: На сьогоднішній день в Україні суспільним лідером є церква (відео)
07.12.2011
Про нього знає Google, Вікіпедія, він має персональний сайт. Але всі ці «знання» датуються до і 2005 роком, не дивлячись на те, що в Інтернеті можна зустріти чимало його блогів. Чому так і чим останнім часом займався Володимир Цибулько – український поет, перекладач, есеїст, громадський і політичний діяч, у нього поцікавився ГУРТ.
Читати далі...

Чому я не в громадській організації?
01.12.2011
ГУРТ у рамках PRоГОну звернувся до пересічних громадян у віці 16-35 років із запитанням «Чому Ви не берете участі в діяльності громадських організацій». Які відповіді звучали?
Читати далі...

Центр у справах сім’ї та жінок: попереджуємо та викорінюємо насильство
30.11.2011
Часом можна почути думку, що державні та громадські організації, до компетенції яких входить соціальна робота з незахищеними верствами населення (йдеться про кризові центри – ред.), нічого не роблять. А чи справді кризові центри такі недієві й не чутливі до людського горя?
Читати далі...

СОКМО: Багато дій, які впливали на прийняття рішень у ВР, починалися саме з Сум
16.11.2011
На стільки ефективні молодіжні організації в Сумах, яких змін їм вдалося досягти - про це та інше ГУРТ спілкувався з Наталкою Лучаніновою, організаційним референтом Сумського обласного комітету молодіжних організацій.
Читати далі..

Від Студентського братства до авторитетної громадської організації
09.11.2011
Про діяльність Східноукраїнського Центру Громадських Ініціатив, взаємодію організації з владою, доступ до генеральних планів і містобудівної інформації ГУРТ дізнавався у Вадима Сабініна, юриста Центру, і Оксани Дрєпіної, заступниці голови СЦГІ.
Читати далі....

PRоГОн завітав до афганців
02.11.2011
Володимир Сердюк, замісник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Ніхто крім нас", розповів про діяльність організації як у правозахисному векторі, так і військово-патріотичному.
Читати далі...

До Агентства стійкого розвитку Луганського регіону директор “мігрував” із органів влади
28.10.2011
Представники Агентства стійкого розвитку Луганського регіону розповіли, як їм вдається "вижити" при постійному оновленні команди, навіть не зважаючи на зміну лідера, який до них, до речі, "мігрував" із органів влади.
Читати далі...

Володимир Шейгус: українці готові давати гроші на діяльність громадських організацій
18.10.2011
Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР "Єднання", розповів про діяльність організації, окреслив стан розвитку громадянського суспільства в Україні, а також поділився секретом, як стати успішною громадською організацією, дотримуючись 5 рекомендацій.
Читати далі...

“Сумський прес-клуб”: нам дуже допомогла підтримка міської влади
05.10.2011
Про історію виникнення Сумського прес-клубу, його діяльність, джерела фінансування, підтримку з боку місцевої влади ми дізнавалися в Алли Федорини - голови організації.
Читати далі...

Фонд “Європа XXI”: життя в трансформаціях
28.09.2011
Про діяльність організації, її членів, досягнення, невдачі, членство в громадських радах, участь Фонду "Європа XXI" у Форумі громадянського суспільства Східного партнерства та ще багато цікавого і корисного ми дізнавалися в Галини Усатенко - президента організації.
Читати далі...

УФБ: Не важливо, звідки гроші йдуть, важливо, куди їх вкладають 
21.09.2011
Діяльність Українського форуму благодійників та ситуацію в сфері розвитку української благодійності та філантропії ГУРТ обговорив із Анною Гулевською-Черниш, директором УФБ, і Лесею Ярошенко, координатором інформаційних проектів.
Читати далі...

Святослав Павлюк: Хто з наших ГО пропонує щось безпосередньо громадянам?
15.09.2011
Про діяльність організації, її членів, досягнення, невдачі, фінансування, співпрацю з бізнесом, євроінтеграцію та ще багато цікавого і корисного ГУРТ дізнавався в Святослава Павлюка - заступника виконавчого директора Польсько-української фундаціії співпраці.
Читати далі...

Що українці знають про громадські організації? (відео)
12.09.2011
Прибирання лісу/парку/пляжу та допомога сиротам і хворим дітям – це те, що українці здебільшого знають про ОГС.
Читати далі....