This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/news6184 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-03. The original page over time could change.
За даними Ford майже половина водіїв читають текстову інформацію за кермом. Для того, щоб уникнути аварій Ford представляє технологію мобільного зв’язку “Text-to-Speech” / Віннер Автомотів - Ford, Land Rover, Volvo, Porsche / Форд, Ленд Ровер, Вольво, Порше
 

Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс та запчастини Вакансії



 
Новини

За даними Ford майже половина водіїв читають текстову інформацію за кермом. Для того, щоб уникнути аварій Ford представляє технологію мобільного зв’язку “Text-to-Speech”

· Як показує останнє опитування, проведене компанією Ford, загалом 48 відсотків водіїв читають текстову інформацію в дорозі.

· Опитування водіїв у Німеччині, Іспанії, Франції, Великобританії, Італії та Росії показало, що італійські автолюбителі були найбільш злісними порушниками, оскільки 61 відсоток з них перевіряли текстові повідомлення під час керування автомобілем

· Функція Text-to-Speech з’явилася в системі SYNC в абсолютно новому автомобілі Ford B-MAX наприкінці цього року; пізніше вона буде запроваджена на кількох моделях, зокрема Ford Focus та Ford Kuga

КЕЛЬН , Німеччина, 15 березня 2012 року – Майже половина водіїв у Європі читають текстову інформацію під час керування автомобілем відповідно до результатів нового дослідження, оприлюднених компанією Ford напередодні представлення функції Text-to-Speech (TTS), складової інтегрованої комунікаційної системи SYNC з голосовим керуванням.

Приблизно 48 відсотків опитаних водіїв з Німеччини, Іспанії, Франції, Великобританії, Італії та Росії зізналися у тому, що перевіряють текстову інформацію під час керування автомобілем, причому 61 відсоток італійських водіїв стверджують, що вони це роблять, порівняно з 55 відсотками водіїв в Росії, 49 відсотками у Франції і Німеччині, 40 відсотками в Іспанії і 33 відсотками у Великобританії.

Але водночас такі заяви супроводжувалися широким визнанням небезпеки читання текстової інформації під час руху, оскільки 95 відсотків водіїв у шести країнах погодилися, що це впливає на реакцію водія і безпеку, і не менше половини водіїв у кожній країні зазначили, що вважають, що реакція водія на 50 відсотків повільніша під час перевірки повідомлень на мобільному телефоні.

«Смартфони так швидко стали невід’ємною частиною повсякденного життя багатьох людей, що зараз важко уявити собі життя без них», – відзначає Крістоф Келлервессель (Christof Kellerwessel), головний інженер підрозділу з розробки електронних та електричних систем Ford of Europe. «Однак текстові повідомлення можуть відволікати увагу водіїв, тому корисність системи, яка може зчитувати повідомлення вголос з сумісних смартфонів є очевидною».

Функція TTS системи SYNC на основі технологій Microsoft, яка відтворює повідомлення за допомогою простої голосової команди зі з’єднаних через Bluetooth сумісних смартфонів, дебютуватиме в Європі на Ford B-MAX наприкінці цього року, перш ніж буде впроваджена на інших моделях, зокрема Focus і Kuga.

Також SYNC надає можливість водіям надсилати відповіді на текстові повідомлення із заданого списку відповідей і при цьому залишатися зосередженими на керуванні автомобілем, одночасно перебуваючи на зв’язку.

Опитування понад 5500 водіїв показало, що текстове повідомлення від чоловіка або дружини, найімовірніше, буде прочитане з мобільного телефону водіями за кермом у Німеччині, Іспанії, Франції, Великобританії та Італії, тоді як російські водії, мабуть, будуть відволікатися на повідомлення від інших членів сім'ї.

Водії, які взяли участь в опитуванні, зазначили, що менш вірогідно будуть читати повідомлення від друзів, за винятком водіїв у Німеччині та Франції, які, скоріше за все, ігноруватимуть пов'язані з роботою текстові повідомлення.

Функція TTS системи SYNC буде сумісною із великим спектром смартфонів завдяки прийняттю компанією Ford стандарту Message Access Profile (MAP) для Bluetooth-сумісності пристроїв, який вже використовується провідними виробниками мобільних пристроїв, зокрема виробником Blackberry – Research In Motion (RIM).

«RIM планує впроваджувати MAP на смартфонах BlackBerry і в майбутньому, і ми раді співпрацювати з Ford для сприяння впровадженню цієї функції в масштабах галузі та стандартизації», – зазначив Ендрю Бокінг (Andrew Bocking), віце-президент продакт-менеджменту мобільної продукції компанії Research In Motion.

Понад 4 мільйони автомобілів Ford у США вже оснащені системою SYNC, і Ford планує установити її на 3,5 мільйонах нових автомобілів в Європі вже до 2015 року.

Детальніше про автомобілі Форд  http://ford.winnerauto.ua/ua

 

повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д