This version of the page http://rivne.com.ua/comments/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-05-27. The original page over time could change.
Коментарі / РІВНЕ / rivne.com.ua
Новини  |   Коментарі  |   Статті  |   Афіша  |   Довідка  |  
ПОШУК:
Коментарі
09 травня 2012

09:53 «Матч» у кінотеатр не пустили

Через "охоронців" глядацької моралі рівняни не побачили цього тижня скандальний російський фільм "Матч". У Києві прем`єра фільму відбулася, щоправда, за участю міліції. У багатьох інших містах фільм демонструється. З обмеженнями у віці - до 18 років заборонено, та у часі - дозволено показувати тільки увечері. Невже у мешканців сусідніх Житомира та Хмельницького психіка сильніша і вони не піддаються "московській пропаганді"?

детальніше
25 квiтня 2012

10:23 Кікбоксери з усієї України приїдуть у Рівне

Наприкінці квітня на базі спортивної школи №4 відбудеться перший відкритий чемпіонат Рівного з кікбоксингу під гаслом «Кікбоксинг проти дитячої злочинності». Це перший захід такого масштабу у Рівному. Вже наступного року Рівненська обласна федерація кікбоксингу проведе у нашому місті чемпіонат України.

детальніше
04 квiтня 2012

08:36 Хто виграє вибори?

З приводу політичних інтриг, які сьогодні ведуться на Рівненщині перед виборами до Верховної Ради України, розмовляємо із кандидатом наук з державного управління, завідувачем кафедри документознавства та інформаційної діяльності НУ «Острозька академія» Сергієм Штурхецьким.

детальніше
15 березня 2012

15:41 За рівнем забрудненості повітря Рівне посідає п’яте місце в Україні

За інформацією центральної геофізичної обсерваторії Міністерства з надзвичайних ситуацій, за рівнем забрудненості повітря Рівне посідає п`яте місце в Україні. У січні цього року концентрації сірководню, фенолу, фтористого водню, формальдегіду у повітрі Рівного втричі і навіть вчетверо перевищували норму. Ця інформація стала новиною для міського голови Володимира Хомка, який доручив головному лікарю міської санепідемстанції Юрію Ромцю з`ясувати, яке ж насправді повітря у Рівному. Пану голові, напевно, не сказали, що інформацію про стан повітря у керованому ним місті можна отримати без усяких доручень - на сайті облуправління охорони навколишнього природного середовища щомісяця розміщуються відповідні бюлетені, з якими може ознайомитися кожен, натиснувши кнопку комп`ютера.

детальніше
10 сiчня 2012

08:43 Замість доріг — проекти

Напередодні Нового року міська влада Рівного презентувала розроблені на її замовлення науковцями Національного університету водного господарства чотири проекти удосконалення міських автомагістралей. На проекти, як завжди, було витрачено бюджетні кошти. На їхнє втілення грошей не було, немає і навряд чи будуть. Тож усе сказане на презентації слід розглядати як чергові побажання влади. Питання про те, чи варто було витрачати триста тисяч гривень на заздалегідь нереальні проекти, чи краще було витратити ці гроші на закупівлю вуличних ліхтарів та фарби для дорожньої розмітки, перед владою Рівного, судячи з усього, не стоїть. Чому б не помріяти за бюджетний кошт?

детальніше
01 грудня 2011

10:18 Дрова замість газу?

Голову обласної державної адміністрації Василя Берташа захопила ідея зменшити енергетичну залежність від природного газу шляхом переходу на «енергетичну вербу».

детальніше
25 листопада 2011

09:58 Хабарі в лікарні

Інформацію про затримання Ганни Чайки ми отримали з офіційних джерел. Чи була це насправді спроба скоєння злочину, чи мала місце провокація проти добре відомої і шанованої у Рівному людини - судити не маємо права. Цікаво інше - чи правда, що аби потрапити на місце акушерки з зарплатою у тисячу гривень на місяць, слід дати хабара у розмірі півторарічної зарплатні? Не секрет, що кожен із нас, якщо має можливість, дає гроші медикам, коли потрібна їхня допомога. По суті, хабарниками або хабародавцями є чи не усі, хто перетинає поріг лікувального закладу. І зовсім не з їхньої вини, а з вини держави. Тої самої, яка розпочала рішучу боротьбу з корупцією з... акушерок.

детальніше
22 листопада 2011

10:21 Витрати на депутатські пільги в 100 разів вищі, ніж на «чорнобильські»

Результатом плідної роботи парламентарів на ниві вирощування все нових і нових категорій пільговиків стало те, що для виконання всіх прийнятих законів державі необхідно близько 100 млрд. гривень. Це трохи менше третини всього державного бюджету на 2012 рік, планові надходження в який становитимуть 337,5 млрд. гривень. Де взяти гроші на ці й інші заплановані державою витрати? Можновладці вирішили вийняти їх з кишень простого народу. У даному випадку - відібрати в пільговиків. Тим часом, якби уряд і парламент мали б на меті хоча б формально дотриматися принципу соціальної справедливості, то починати компанію зі скасування пільг їм варто було б із самих себе. Можливо, 100 мільярдів таким шляхом заощадити і не вдасться, але позитивне враження на простий люд це могло б справити.

детальніше
17 листопада 2011

11:25 Кому дістанеться «Зоря-Агро»

Неподалік Рівного колись дуже давно був колгосп «Зоря комунізму», в якому головував Володимир Плютинський. У газетах тоді писали, що то був колгосп-мільйонер. Виявилось, що мільйонером був не лише колгосп, який згодом загубив комуністичну назву і перетворився на «агрофірму», а й сам Володимир Плютинський. Саме за ці мільйони і сперечаються по його смерті ще два Володимира Плютинських, і не лише вони.

детальніше
10 листопада 2011

11:10 Влада грає «у переходи»

Невеселі дорослі купують за подаровані гроші горілку. Веселі діти за ці ж гроші купують іграшки. У цьому відношенні влада Рівного ближча до веселих дітей. На бюджетні кошти, виділені для благоустрою доріг, влада грає у вигадану нею самою гру «у переходи».

детальніше
07 листопада 2011

09:42 Медом не намазано?

Рівненщина - унікальна область. За двадцять років незалежної України на Рівненщині спостерігалась найменша плинність голів облдержадміністрації - їх було усього п`ять, тоді як, скажімо, у Запорізькій області за цей час змінилось аж 16 керівників. Крім того, на відміну від інших областей, у нас ніколи не було чужинців - інтереси президентів тут представляли місцеві кадри. Колишні керівники Рівненщини це пояснюють просто - «у нас медом не намазано».

детальніше
03 листопада 2011

10:53 Дзвінок із в’язниці

Щоб виручити своїх синів та братів з міліції, рівняни готові платити чималі гроші. Про це знають шахраї й успішно використовують для власного збагачення. Люди, до яких звістка про затримання рідних, як правило, надходить зненацька телефоном вночі, без жалю розлучаються із своїми грішми. Що цікаво, не викликає навіть подиву пропозиція від незнайомих людей за гроші відкупитись від міліції. Пенсіонерка з Рівного віддала, не роздумуючи, за визволення свого сина 10 тисяч гривень. Пізніше з`ясувалося, що сина міліція не арештовувала, а дзвінок пролунав... із тюрми, від чоловіка, який вже кілька років відбуває покарання за злочин.

детальніше
31 жовтня 2011

09:15 Двірники залишаться

Житлово-комунальні підприємства Рівного «Паркове» і «Центральне» хочуть ліквідувати через погані показники у роботі.

детальніше
25 жовтня 2011

15:59 Кличка не пустили у школу

Три дні був минулого тижня на Рівненщині Віталій Кличко. Зустрівся з мешканцями кількох районів області і Рівного, викладачами та студентами Острозької академії та працівниками Рівненської фабрики нетканих матеріалів. А от у школі №23 у спілкуванні йому відмовили. Можливо тому, що, як наголошували у Рівненській облорганізації партії «Удар», Кличко приїжджав не як спортсмен, а як політик, лідер цієї партії.

детальніше
21 жовтня 2011

08:56 Як підозрюваний у шахрайстві партнерів шукав

Серед тих, хто співпрацював із нещодавно затриманим міліцією Фаридом Салахутдіновим, виявилось досить багато людей із відомими у Рівному прізвищами. Партнерами громадянина Росії, якого п`ять років тому оголосили у міждержавний розшук за скоєння шахрайських дій на загальну суму понад 2,5 мільйона доларів, були серед інших Роман Артуньян, зять міського голови Володимира Хомка, та Василь Гайчук, заступник начальника міського управління капітального будівництва. Затриманого вони знали під прізвищем Галєєв, під яким Салахутдінов не лише спокійно переховувався у Рівному від міжнародного розшуку, а й вів будівельний бізнес.

детальніше
18 жовтня 2011

11:13 Гаряча вода буде...

На день раніше, ніж офіційно прийнято, розпочався у Рівному опалювальний сезон. Однак разом з теплом не потекла обіцяна чиновниками гаряча вода по трубах.

детальніше
03 жовтня 2011

11:50 ДТП на подвір’ї

Рівнянин Роман Ільків виростив на своєму подвір`ї гіллясту яблуню, зібрав купу гною і завдяки цьому врятував киянина Володимира Бабенка.

детальніше
21 вересня 2011

09:58 Солдат загинув у затопленому танку

Під час навчань на рівненському полігоні загинув у танку під водою військовослужбовець Микола Пілат. До завершення строкової служби хлопцю залишалось півтора місяця. Тим часом військові навчання «Адекватне реагування 2001» на полігоні тривають і завершаться наприкінці вересня. Навчальну вправу «форсування водної перешкоди», в зв`язку із смертю солдата і проведенням розслідування, скасували.

детальніше
06 вересня 2011

09:16 Повісилась школярка

Скасували свято першого дзвоника у Біленській школі Володимирецького району, бо напередодні увечері померла дев`ятикласниця Юлія Людко. Дівчина повісилася у своїй кімнаті, прив`язавши краватку до цвяха на дверях. У передсмертній записці Юлія написала, що не хоче жити. Раніше її рідні не раз чули подібні висловлювання, але батько, який найкраще спілкувався з дівчинкою, щораз переконував викинути ці думки з голови. У кімнаті померлої було багато книг про магію, хіромантію, карти Таро, а також твори німецького філософа Ніцше. Правоохоронці припускають, що захоплення окультизмом підштовхнуло школярку до самогубства.

детальніше
26 серпня 2011

10:36 Рука Москви дотягнулася до Рівного

Фарид Салахутдінов, який протягом п`яти років нібито перебував у міждержавному розшуку, увесь цей час спокійно мешкав в Україні, ні від кого не ховаючись.

детальніше
22 серпня 2011

11:04 Cміття — на цемент

Наприкінці минулого тижня після тривалої процедури тендерів було визначено фірму-генпідрядника, що будуватиме у Рівному сміттєпереробний завод. Нею стала місцева будівельна компанія «Промбуд-3». Тож вже найближчим часом на рівненському сміттєвому полігоні можна буде побачити будівельну техніку та працівників цієї компанії. Більш детально про перспективи будівництва сміттєпереробного заводу розповів його координатор Святослав Євтушенко.

детальніше
11 серпня 2011

10:42 Цигани ефективніші за податкову

Майже щодня до міліції надходять заяви від громадян, яких обдурили цигани. Минулого четверга цигани зуміли зняти золоті сережки із трирічної дівчинки, а у неділю зайшли до оселі двох рівенських пенсіонерів і, задуривши їм голови, вкрали тридцять п`ять тисяч гривень.

детальніше
10 серпня 2011

10:08 Риба не здохне?

Для того, щоб розчистити річку Устя від усілякого непотребу, необхідно близько 30 мільйонів гривень. Такі підрахунки навів перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Чиновники вже замовили проектно-кошторисну документацію, а гроші на «перетворення Усті у річку» проситимуть у Кабінету Міністрів України.

детальніше
29 липня 2011

11:06 Доречна крадіжка

Заступник голови Костопільської районної ради Василь Тильман, який зараз виконує обов`язки голови райради, заявив у міліцію, що з його автомобіля, який стояв у центрі Костополя біля базару, хтось викрав документи - паспорт, посвідчення водія й диплом про вищу освіту, а також 700 гривень, які лежали з документами. Того ж дня міліція порушила кримінальну справу за фактом вчинення крадіжки.

детальніше
26 липня 2011

11:58 Як обдурити «бальзаківський вік»

Російська приказка «40 літ - бабин вік» народилася ще в ті часи, коли середня тривалість життя була чи не вдвічі нижчою, ніж зараз, а чоловіки жили довше за жінок. За звичкою і сьогодні багато хто вважає 40-річний рубіж критичним. А хтось навіть не відзначає цю круглу дату. Про всяк випадок, щоб не нашкодити собі.

детальніше
19 травня 2011

11:13 Коли прийде судний день у Рівне?

Колись Господь послав на землю свого Cина, аби сповістити людям Боже слово. У Рівному віднедавна цю функцію виконує підприємець Мирон Мочарний. Саме йому належать розміщені у центрі міста білборди, з яких від імені Господа нашого сповіщалося про те, що Судний день, обіцяний ним у Біблії, відбудеться не далі як 21 травня цього року.

детальніше
13 травня 2011

10:31 Хомко під прицілом

Зростання добробуту українців особливо помітно на прикладі керівників-чиновників. На чесно зароблені на державній службі гроші усі вони - хто раніше, хто пізніше - переселяються з міських квартир у приватні будинки. Так було з нашими обласними керівниками Миколою Сорокою, Віктором Матчуком, Василем Берташем, з міськими головами Рівного - світлої пам`яті Віктором Чайкою та нинішнім - Володимиром Хомком, а також багатьма іншими чиновниками різних рангів. Досі контролюючим органам якось не спадало на думку перевіряти законність такого переселення. Аж раптом під приціл потрапив нинішній міський голова.

детальніше
06 травня 2011

11:29 Кінець «професійного» футболу

До цього справа йшла вже давно. Поточний сезон футбольна команда, яка представляє наше місто на всеукраїнській арені, розпочала без будь-якого фінансування. Упродовж дев`яти місяців команда очікувала на гроші і врешті, не дочекавшись, знялася із змагань.

детальніше
31 березня 2011

10:47 Хомко хоче закопати 20 мільйонів

У нормальних країнах дороги будують. У нас - ремонтують, щороку закопуючи в землю величезні кошти, аби вже за рік, а може, й раніше, вимагати нових грошей на ремонт відремонтованого. Колишній міський голова Віктор Чайка свого часу обіцяв, що відремонтує центральну вулицю Рівного і навіть наймав для цього фірму з іншого міста. Результат був той самий. Тепер настала черга Володимира Хомка закопувати бюджетні гроші у міські вулиці. Асфальтобетонне покриття, яке не перетворюється за рік на танкодром, винайдено ще в першій половині минулого століття. Але до нас воно не дійде доти, доки на ремонт доріг виділятимуть мільйони і за якість цього ремонту ніхто не відповідатиме.

детальніше
10 березня 2011

10:22 У Сварицевичах стріляють в голову

Тридцять років тому село Сварицевичі Дубровицького району було відоме тим, що місцеві мешканці зберігали тисячолітні традиції народних обрядів. Нині у цих місцях за образу вбивають на смерть. І не у шляхетній дуелі, а у п`яній сварці.

детальніше
24 лютого 2011

10:25 Маршрутки просять 2,50

Власники маршруток підрахували, що знову перевозять рівнян собі у збиток. Передбачаючи, що влада неохоче піде на непопулярне рішення - подорожчання проїзду до 2 гривень 50 копійок, як вони вимагають, відразу ж поквапились пригрозити акціями протесту. Кажуть, заженуть автобуси під міськвиконком. Що робити в цій ситуації рівнянам? Незгодним з підвищенням проїзду, а що таке рішення буде прийнято, вже не викликає сумнівів, можна порадити влаштувати свою акцію протесту - ходити на роботу пішки.

детальніше
18 лютого 2011

12:13 Куди пошле Берташ людину з рецептом?

Побороти змову між лікарями і фармацевтами береться голова облдержадміністрації Василь Берташ. Поки йдеться про лікарів комунальних поліклінік і лікарень та власників приватних кіосків, які знайшли в цих приміщеннях притулок. Розташовані вони в такому зручному місці, що краще й не придумаєш - на шляху хворого від кабінету лікаря, який виписує йому рецепт. На Рівненщині понад 100 юридичних осіб мають ліцензію на право торгівлі ліками. Але в такі «тепличні» умови, звичайно ж, не кожен з них потрапить.

детальніше
15 лютого 2011

10:51 На драбину так і неназбирали

У Рівному є 17 будинків, які мають понад 9 поверхів. Пожежники нарікають: драбини, з допомогою якої у разі пожежі можна було б дістатись до мешканців, які живуть на десятих, а то й чотирнадцятих поверхах, немає. І хоч за останні декілька років пожеж таких, на щастя, не траплялось, та мешканці висоток не можуть почуватись у безпеці.

детальніше
10 лютого 2011

11:02 Найнебезпечніший вид громадського транспорту - тролейбус

З`ясувалося, що рівненські тролейбуси не тільки найдешевший, але й найнебезпечніший вид громадського транспорту. Кожен з майже 100 тисяч пасажирів, які, за підрахунками керівника «Рівнеелектроавтотрансу» Степана Загинея, щодня ним користуються, може за гривню або й безплатно, як для пенсіонерів, не доїхати до потрібної зупинки, а отримати «квиток на той світ». Певною мірою це вже визнали й самі тролейбусники. Бо після того, як від ураження струмом у реанімацію потрапив черговий пасажир, вони порадили не користуватись їхнім транспортом тим, в кого... слабкий опір організму струму. Як і де той опір рівнянам міряти - тролейбусники не сказали.

детальніше
03 лютого 2011

09:13 На похороні не торгуються?

Похоронний бізнес є найбільш надійним з усіх можливих. Може впасти попит на той чи інший товар, може змінитись мода на харчі, одяг чи послуги, люди можуть припинити лікуватись, одружуватись, танцювати чи ходити у кіно. Помирати люди будуть завжди. Торгуватись на похороні не прийнято. Але навіть тоді, коли померлий був бездомним та не мав родичів, він все одно здатен принести прибуток тим, хто його буде відправляти в останню путь. У Рівному комунальна «похоронка», яка нині потерпає від приватних конкурентів, вирішила поправити своє матеріальне становище за допомогою померлих безпритульних, поховання яких ніким реально не контролюється, зате оплачується з міського бюджету.

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Rivne.com.ua є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.