This version of the page http://fg.gov.ua/ua/Bank_viplati_ipobank.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-28. The original page over time could change.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
 Виплати » Банки по яких Фонд здійснює виплати » Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк „Іпобанк”

Інформація про виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам банку.

....................................................................................

Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк „Іпобанк”

 

     Постановою Правління Національного банку України  за №142  від 22.03.2010 року  було  прийнято  рішення про  відкликання банківської ліцензії та ліквідацію з 23 березня 2010 року Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк „Іпобанк”. У зв’язку з цим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав  з  12 травня 2010 року виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через банк – агент Фонду.
     Належна до виплат 2 019 вкладникам банку сума відшкодувань складає 512 тис. грн. В ході виплат за отриманням коштів наразі звернулося 82 вкладники (4,1%), яким виплачено 402 тис. грн. або 78,5% від загальної суми відшкодування за вкладами.
     У зв’язку із закінченням встановленого ст. 32 Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб» тримісячного терміну, Фондом прийнято рішення про завершення виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам ВАТ КБ «Іпобанк» за загальним реєстром одержувачів сум відшкодувань, сформованим на підставі списків вкладників, що були передані до Фонду ліквідатором ВАТ КБ «Іпобанк».
     Вкладникам, зазначеним у списку ліквідатора, які з об’єктивних причин не отримали відшкодування в період з 12 травня по 23 червня 2010 року, виплати будуть здійснюватись за результатами розгляду індивідуальних звернень до Фонду, в межах передбаченого ст. 32 Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб» трирічного строку позовної давності за вкладами.
     Для отримання  відшкодування  вкладникам необхідно надіслати до Фонду:
          1) заяву на виплату гарантованої суми відшкодування;
          2)  копію паспортного документа (сторінки, що містять прізвище, ім’я, по батькові, інформацію про номер, ким виданий, дату видачі, місце проживання);
          3) копію документа заявника про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.
     Гарантована сума може сплачуватися іншим особам згідно з законодавством України (за довіреністю, спадщиною тощо).  У такому разі  довірена особа (спадкоємець), крім вищезазначених документів, подає  нотаріально засвідчену копію довіреності на отримання коштів або документа, що дає право на отримання відшкодування на правах спадщини.
     Для отримання відшкодування за вкладом, відкритим на ім’я дитини, окрім вищезазначених документів одного з батьків або опікунів, надається нотаріально засвідчена копія свідоцтва про народження дитини. У разі опіки - додатково надається нотаріально засвідчена копія документа, який свідчить, що ця особа на момент здійснення виплат є опікуном.
     За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам слід звертатися до ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк „Іпобанк”, який працює за адресою: 02002 м. Київ, вул. Р.Окіпної , 8-А,  тел. (044) 391-53-00.

 

     Довідки у Фонді за телефонами: (044) 333-35-69, 333-35-65, 333-35-70, 333-35-63.
    “Гаряча” телефонна лінія Фонду: 0-800-308-108  (дзвінки по Україні безкоштовні зі стаціонарних телефонів).
    Адреса Фонду: 01032, м. Київ, бульвар Т.Шевченка, 33-Б.

....................................................................................

 

 

 

 

www.fg.gov.ua