This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=62 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-24. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Абітурієнту


ISO 9001 ISO 14001
Loading
Приймальна комісія
Правила прийому
План прийому
Вартість навчання
Перелік сертифікатів за напрямками підготовки
Рейтинги ВНЗ
Підготовче відділення
Електроний вступ
Дистанційне навчання

Ресурси ПДТУ

  • Науково-технічна бібліотека
  • Каталог методичних матеріалів
  • Портал дистанційоного навчання
  • Електроний репозітoрій НТБ
  • Електроний каталог НТБ
  • Інформаційний портал

Відеофільми

Фотопрогулянка
Send this page to a friend Повідомити про помилку. 15-09-2011 10:19

Абітурієнту

Шановні друзі!

Ласкаво запрошуємо до стін Приазовського державного технічного університету, якому у листопаді 2010 року виповнилося 80 років.

За роки свого існування університет здобув авторитет знаного навчального зак­ладу в Україні та за кордоном. Головна скла­дова успішної діяльності колективу універ­ситету - висока якість освіти.

У травні 2009 року наш університет пройшов акредитацію на відповідність системі міжнародних стандартів управління якістю освіти ІSО-9001:2008 та управління навколишнім середовищем ІSО-14001:2004. ПДТУ єдиний ВУЗ в Україні, який має сертифікати відразу за двома міжнародними стандартами.

Випускники ПДТУ здобувають фундаментальні знання і стають відомими керівниками вітчизняних промислових підприємств, установ і зак­ладів. Університет вдосконалює і спрощує умови вступу і навчання, оптимізує політику вартості навчання, дбає про відкриття нових сучас­них затребуваних спеціальностей, піклується про всебічний гармонійний роз­виток своїх вихованців.

Університет здійснює підготовку за денною і заочною формами навчання згідно з державним замовленням і договірними зобов'язаннями висококваліфікованих фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалаврів, спеціалістів, магістрів для таких галузей народного господарства як металургія, машинобудування, електроніка, енергетика, комп'ютерні системи, автоматика і управління, промисловий транспорт, міжнародні перевезення, промислове та цивільне будівництво, інформатика, прикладна математика, економіка, освіта, технічна освіта, мистецтво та інші сфери науки і виробництва.

Приазовський державний технічний університет атестовано за найвищим – IV рівнем акредитації в повному обсязі за всіма напрямами діяльності.
Підтверджено право ПДТУ вести підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів з 22 напрямів і 41 спеціальності.

За час існування навчального закладу (з 1930 по 2010 рік) підготовлено понад 56000 спеціалістів (з них 25 000 на денній формі навчання), у тому числі більш 1700 – для 48 країн Європи, Азії, Африки, Латинської Америки і Близького сходу.

Навчальний процес ведуть висококваліфіковані викладачі, серед них 46 докторів наук, професорів, 229 кандидатів наук, доцентів, 47 академіків і членів-кореспондентів галузевих академій наук України і зарубіжних країн. Також це – заслужені діячі науки і техніки України, заслужені працівники народної освіти України, заслужені винахідники України, лауреати Державної премії України, лауреати премій Ради Міністрів України.

Результати наукової та педагогічної діяльності колективу ПДТУ відомі не лише у місті, а й по всій Україні і навіть за її межами. За результатами Рейтингу ВНЗ України "Компас-2010", що проводиться  за ініціативою компанії СКМ спільно з фондом "Розвиток України", ПДТУ зайняв гідне восьме місце серед 240 ВНЗ країни.

У 2010 році університет було названо координатором з дистанційної освіти в Донецькій області. Останнім роком ми отримали безпрецедентний результат за всю історію університету – відкрили 11 нових магістерських спеціальностей (в тому числі промислове та цивільне будівництво, інноваційна діяльність, консолідована інформація). Такого прориву по новим спеціальностям університет ще не знав.

В університеті розпочато новий інноваційний проект «Унікальна освіта», який дозволяє студентам «конструювати» свою майбутню професію за напрямом «бакалавр-магістр», обираючи із широкого спектру магістерських програм свою, унікальну. Крім цього, університет у 2010 р. виграв два нових проекти за програмою «ТЕМПУС», наші студенти отримали грант за програмою DAAD. 58 студентів ПДТУ побували в США за програмою WORK&TRAVEL.

Окрім того, університетом встановлені зв'язки з 25 зарубіжними вищими навчальними закладами Росії, Латвії, Білорусі, Польщі, Німеччини, Угорщини, Греції, Італії, Китаю, Австралії, Єгипту, Туреччини. Розвиваються інтеграційні процеси між студентами університету і вузами країн Європи. 37 делегацій у складі 137 викладачів і науковців з 15 кафедр університету побували за кордоном.

Університет має сучасну матеріально-технічну базу:

  • 13 навчально-лабораторних корпусів;
  • 2 студентські гуртожитки, профілакторій;
  • спортивний комплекс, спортивно-оздоровчий табір на березі Азовського моря;
  • студентську їдальню, кафе та сіть буфетів громадського харчування;
  • комп'ютерний парк університету налічує біля 1000 комп'ютерів, які об'єднані в єдину університетську локальну мережу з можливостями доступу до мережі Іnternet та Intranet;
  • із спеціалізованих комп'ютерних лабораторій, електронних читальних залів, домашніх персональних комп'ютерів студенти, аспіранти та докторанти мають широкий доступ до електронних ресурсів бібліотеки університету, бібліотеки дистанційного навчання.

Післядипломна підготовка фахівців здійснюється в магістратурі, аспірантурі, докторантурі і Інституті підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.

Високій якості підготовки фахівців сприяє розвиток наукової роботи в ПДТУ. Наукові дослідження проводяться в рамках науково-дослідного комплексу, до якого належать проблемна, галузева і 10 міжкафедральних науково-дослідних лабораторій, а також науково-дослідні групи на кафедрах. Діють центр науково-технічної творчості молоді, відділи нових матеріалів і технологій, інтелектуальної власності, інноваційної діяльності. Річний обсяг науково-дослідних робіт складає понад 2 млн. грн. В університеті діють три спеціалізовані вчені ради з захисту кандидатських та докторських дисертацій. У 2009-2010 році в університеті було захищено 43 дисертації, 37 з них – працівниками ПДТУ.

За значні успіхи, досягнуті в галузі освіти і науки, університет є лауреатом Всеукраїнського рейтингу Міністерства освіти і науки України з присвоєнням звання «Лідер національної освіти», лауреатом рейтингу «1000 кращих підприємств України» в номінації «Вища освіта-2003», став лауреатом рейтингу «Софія Київська» 2004 і 2008 років.

Згідно з рішенням науково-експертної ради Асамблеї ділових кіл національної іміджевої програми «Лідери XXI сторіччя», 2007 року ПДТУ удостоєно міжнародної нагороди «Лаври Слави». На виставці «Сучасна освіта України» університет нагороджено бронзовою медаллю і орденом «За розвиток науки і освіти». На міжнародній виставці «Освіта і кар'єра-2008» став переможцем в номінації «Інноваційний розвиток і сучасні педагогічні технології».

Звертаючись до майбутніх абітурієнтів хочу сказати: «Ми чекаємо на вас! Приходьте і навчайтеся! У нас ви отримає­те диплом міжнародного зразка, з яким зможете працевлаштуватися навіть за кор­доном.

Не бійтесь іспитів, гідно покажіть свої знання. І, незалежно від того, за якою фор­мою ви будете навчатися - бюджетною чи контрактною, - ми докладемо максимум зусиль, щоб ви стали кваліфікова­ними спеціалістами, отримали перспективну, високооплачувану роботу».
З повагою,
В'ячеслав ВОЛОШИН,
ректор П
ДТУ,
доктор
технічних наук, професор,
заслужений діяч науки і техніки України.