This version of the page http://odz.gov.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-23. The original page over time could change.
-=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 

Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке


20.IV.2012р. - Інформація громадянам
Доводимо до вашого відома, що на сайті розміщено електроні протоколи формування поїзних бригад що будуть задіяні на період літніх перевезень під час проведення Євро-2012.

13.IV.2012р. - Одеську залізницю визнано кращою в Україні за підсумками роботи за рік
Одеська магістраль здобула перше місце в галузевому змаганні трудових колективів залізниць та їх структурних підрозділів, установ і організацій залізничного транспорту України за підсумками роботи у 2011 році.
Про це 13 квітня 2012 року повідомив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Сергій Болоболін під час урочистого вручення перехідного прапору і Почесного диплому начальнику Одеської залізниці Миколі Луханіну. На урочистостях були присутні голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко, начальник Управління МВС України на Одеській залізниці Сергій Карташов, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Петро Хлицов, заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко та інші.
Сергій Болоболін привітав трудовий колектив Одеської залізниці із перемогою та відзначив його високі здобутки, зокрема, покращення продуктивності праці, сумлінне виконання завдань із вантажоперевезень, впровадження енергозберігаючих технологій, максимальне забезпечення соціальних гарантій для працівників залізниці та ветеранів.
Начальник Одеської залізниці Микола Луханін побажав своєму колективу і в подальшому зберегти високі показники та докласти максимум зусиль для стабільної та ефективної роботи рідної магістралі.
Цього дня 20 працівників Одеської магістралі отримали почесні нагороди від Укрзалізниці за сумлінну працю на залізничному транспорті, професійну майстерність, творчу ініціативу та високі показники у роботі.
Нагадаємо, що у галузевому змаганні переможцями визначаються колективи, які найбільш ефективно виконують виробничі завдання, удосконалюють процес перевезень, покращують якість обслуговування пасажирів, збільшують прибутки підприємств, забезпечують безпеку руху, надійну експлуатацію пристроїв та обладнання при високій продуктивності праці.
* Довідка
- за 2011 рік Одеською залізницею було перевезено понад 47 млн пасажирів (включно з приміським сполученням), що на 2% вище за показники 2010 року;
- навантаження на Одеській залізниці становило понад 31 млн тонн вантажів, що на 11,7% вище рівня минулого року;
- модернізовано понад 24 км колії, капітально відремонтовано - 167 км. Всього протягом 2011 року різними видами ремонту було оздоровлено майже 500 км колії.
Прес-служба Одеської залізниці

10.IV.2012р. - Одеська залізниця призначила додатковий поїзд на великодні свята
На Одеській залізниці для забезпечення пікових перевезень пасажирів напередодні та під час великодніх свят. станом на 11 квітня призначено додатковий поїзд за маршрутом:
- №210/209 «Миколаїв - Київ»
Відправлення з Миколаєва 12,16/04 о 21:29; прибуття до Києва об 12:04. Відправлення з Києва 13,17/04 о 15:10; прибуття до Миколаєва о 5:10.
Також залізничники забезпечили додаткові рейси таких поїздів:
- №396/395 сполученням Одеса - Київ. Відправлення з Одеси 11/04 о 19:59; прибуття до Києва о 09:40. Відправлення з Києва 12/04 о 15:24; прибуття до Одеси о 05:04.
- №172/171 Одеса - Хмельницький. Відправлення з Одеси 14,16/04 о 13:34; прибуття до Хмельницького о 20:43. Відправлення з Хмельницького 15,17/04 о 22:19; прибуття до Одеси о 05:45.
На залізниці постійно триває робота з вивчення попиту та призначення додаткових поїздів на найбільш популярні напрямки. Залізничники закликають пасажирів не баритися й завчасно подбати про свої великодні мандрівки поїздом та придбати квитки.
Прес-служба Одеської залізниці

9.IV.2012р. - Одеські залізничники перевиконали план з навантаження у березні
Згідно з оперативними даними одеські залізничники у березні щодоби навантажували 82,7 тис тонн вантажів, що становить 102,1% до планового завдання. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається збільшення навантаження на 5,8% (141,2 тис. тонн). Всього протягом березня було навантажено 2,6 млн. тонн вантажів.
Значне зростання зафіксовано у навантаженні зерна - 562 тис тонн, що більше ніж вдвічі перевищує минулорічний показник. Запланований обсяг навантаження зерна у березні становив 409 тис тонн. Також зросли відносно планового завдання показники навантаження кольорової руди (на 11,6%) та цементу (33%).
Показником роботи залізничного транспорту з перевезень вантажів з урахуванням фактично відстані є експлуатаційний вантажообіг. При плані 5,3 млн тонно-км нетто виконання експлуатаційного вантажообігу становило на Одеській залізниці 5,4млн тонно-км нетто (102,8%), даний показник перевищує минулорічний на 8,1%.
Вивантаження становило в середньому 4 тис 683 вагони щодоби, що на 448 вагонів (10,6%) більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Важливим завданням в покращенні роботи залізничного транспорту є прискорення обігу вагону - виконання даного показника перевищує план на 10%.
Разом з тим на 1,06 години зменшено час простою вагону під однією вантажною операцією до планового завдання і його виконання становить 30,34 години.
Простій вагону на одній технічній станції зменшено до планового завдання та до рівня минулого року на 1,13 години - його виконання становить 7,42 години.
Покращені також показники використання локомотивного парку. Середня продуктивність локомотива становила більше 1,7 тис. тонн-км брутто - це на 8,8% більше відносно запланованого.
Прес-служба Одеської залізниці

6.IV.2012р. - Одеські залізничники за місяць модернізували 33 км колії
Одеські залізничники менш ніж за місяць модернізували 33 км колії.
Наразі повним ходом тривають масштабні колійні роботи. Вже відкрито рух на перегоні Веселий Кут - Мигаєте, де з 15 березня по 1 квітня поточного року було модернізовано 10,7 км колії.
На перегоні Трепівка - Чорноліська до 14 квітня поточного року буде модернізовано 12,9 км колії. Одночасно буде оновлено ще 11,5 км колії на перегоні Новоукраїнка - Плетений Ташлик. На станції Буялик ще три дні триватиме модернізація станційної колії.
Модернізуючи колію працівники залізниці виконують комплекс робіт з заміни на нову верхньої будови колії, який включає розбирання рейко-шпальної решітки, роботу щебенеочищувальної машини РМ (піднімає рейко-шпальну решітку, проводить вирізання баласту та його очищення, розрівнює очищений щебінь рівномірно по ширині колії), вкладання нових плітей (рейко-шпальної решітки) та виправлення колії. Колійні роботи виконуються у довготривале «вікно», тобто у визначений період часу протягом якого рух поїздів по окремим коліям перегону або станції припиняється. Це дозволяє виконати повний колійних обсяг робіт не зменшуючи при цьому пропускну спроможність дільниці.
Всього у 2012 році буде модернізовано 181 км колії, що в сім разів перевищує минулорічний план з модернізації колії.
Прес-служба Одеської залізниці

2.IV.2012р. - До уваги пасажирів Одеської залізниці!
У зв’язку з проведенням масштабних обсягів колійних робіт пов’язаних із підготовкою до літніх пасажирських перевезень з 26 березня по 14 квітня поточного року ймовірні незначні затримки в русі поїздів.
Це пов’язано із тим, що наразі на напрямку Одеса - Знам’янка тривають роботи з модернізації колії перегонів Чорноліська - Трепівка та Новоукраїнка-Плетений Ташлик. Рух поїздів здійснюється по парній колії вищезазначених перегонів. Також тривають колійні роботи на перегоні Веселий Кут - Мигаєво. На даному перегоні рух здійснюється по непарній колії.
Просимо шановних пасажирів із розумінням віднестися до виконання працівниками залізниці планових заходів спрямованих на забезпечення безпеки руху.
Прес-служба Одеської залізниці

20.III.2012р. - На Одеській залізниці відбулася акція медично-просвітницького характеру
Майже сотня пасажирів поцікавилася основними відомостями про стан свого здоров’я під час соціальної акції медичного просвітницького проекту «Майстерня здоров’я». Акція відбулася 20 березня 2012 року на вокзалі станції Одеса-Головна.
Бажаючі мали змогу виміряти артеріальний тиск та дізнатися показники пульсу, отримавши від спеціалістів Всеукраїнського лікарського товариства та медиків Дорожньої лікарні консультацію щодо заходів, яких можна вжити для покращення самопочуття.
Мета акції - максимально привернути увагу людей до свого здоров’я, а також сформувати розуміння того, що хворобу можна і потрібно лікувати. Подібні заходи відбулися також на інших вокзалах Укрзалізниці - у Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Херсоні, Черкасах, Сімферополі, Харкові тощо.
Даний захід проводився за ініціативи Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України, Головного управління медичних закладів Укрзалізниці, громадської ради Міністерства охорони здоров’я України і Всеукраїнського лікарського товариства.
Прес-служба Одеської залізниці

16.III.2012р. - Одеські залізничники приносять вибачення пасажирам поїзда №10 «Одеса-Київ» за незручності
Одеські залізничники приносять щирі вибачення пасажирам поїзда №10 сполученням «Одеса-Київ» за незручності, які виникли 15.03.2012. На жаль, незважаючи на те, що формування графіку руху поїздів та обслуговування на всіх об’єктах інфраструктури залізниці є максимально автоматизованим, уникнути людського фактору на 100% неможливо.
Вчорашній прикрий випадок є тому підтвердженням. При відправленні поїзда № 10 сполученням Одеса-Київ працівниками залізниці було виявлено, що схема поїзда не відповідає заявленій, відсутні 4 вагони. Одеські залізничники оперативно відреагували на нестандартну ситуацію і, незважаючи на те, що поїзд було сформовано на іншій залізниці, терміново екіпірували в рейс бригади провідників, забезпечили чотири вагони вуглем, водою та постільними приналежностями та включили необхідні вагони до складу поїзда.
Даний прикрий випадок є для залізниці абсолютно винятковим, адже суворе дотримання графіку руху поїздів є непорушним законом для працівників залізниці і його виконання є найважливішим показником роботи. По закінченні службового розслідування було виявлено порушників технології роботи. До всіх причетних було вжито найсуворіших заходів дисциплінарного характеру. З метою недопущення у подальшому аналогічних ситуацій додатково опрацьована технологія роботи та внесені відповідні корегування.
Сподіваємось, що у подальшому у наших пасажирів спогади про поїздки залізницею викликатимуть лише позитивні та приємні спогади.
Прес-служба Одеської залізниці

15.III.2012р. - Триває підготовка до транспортування швидкісних електропоїздів «Hyundai Rotem» у моторвагонному депо Одеса-Застава-1
14 березня 2012 року об 11:00 до моторвагонного депо Одеса-Застава-1 прибув перший електропоїзд «Hyundai Rotem».
Наразі у моторвагонному депо Одеса-Застава-1 фахівці-залізничники спільно з представниками корейської делегації готують швидкісні поїзди до транспортування на Південну залізницю. В першу чергу залізничники збирають електропоїзди за технологічною схемою, згідно з якою вони згодом експлуатуватимуться. Потім залізничники проводять неповну розконсервацію поїздів, зокрема знімають захисну плівку для того, щоб зібрати міжвагонні суфле (перехідні площадки), підключають пневматичну підвіску кузовів (забезпечує стійкість рухомого складу при проходженні кривих ділянок колії, завдяки чому пасажири не відчувають жодного дискомфорту), перевіряють та відрегульовують автогальмівне обладнання, встановлюють антени для роботи радіостанцій.
«Рішення про вибір моторвагонного депо Одеса-Застава-1 базою для підготовки до транспортування даних електропоїздів було прийнято Укрзалізницею ще у серпні 2011 року. Одеська залізниця витратила декілька мільйонів гривень на проведення ремонтних робіт у депо, зокрема укладання додаткової колії для відстоювання вагонів довжиною 540 метрів, переобладнання оглядової канави, встановлення освітлювального обладнання, створення сучасного технічного та офісного центру з комп’ютерною технікою, підключеною до мережі Інтернет. Ми створили максимально комфортні умови для роботи фахівців з інших залізниць та для колег з Кореї», - зазначив головний інженер моторвагонного депо Одеса-Застава-1 Сергій Толмачов.
Через неповну розконсервацію дані поїзди транспортуватимуться до Харкова за допомогою електровоза зі швидкістю 50 км/год. Після проведення повної розконсервації поїздів силами фахівців Південної залізниці та приймально-здавальних випробувань дані поїзди зможуть експлуатуватися із швидкістю 160 км/год.
Прес-служба Одеської залізниці

7.III.2012р. - Микола Луханін привітав залізничниць із Міжнародним жіночим днем
Шостого березня 2012 року в актовій залі Управління Одеської залізниці відбулися урочистості, присвячені святкуванню Міжнародного жіночого дня - 8 березня.
«Понад 17 тисяч жінок найрізноманітніших професій працюють сьогодні на Одеській залізниці. Усі вони роблять вагомий внесок у виконання завдань з перевезень пасажирів і вантажів, впровадження нової техніки і передових технологій. Ми постійно відчуваємо вашу щиру підтримку. Ваша допомога значною мірою сприяє вчасному та якісному виконанню поставлених перед залізницею завдань. Дякуємо, що надихаєте нас на успіх!», - зазначив начальник Одеської залізниці Микола Луханін.
Цього дня 36 працівниць Одеської магістралі (в тому числі троє ветеранів) з нагоди свята отримали почесні нагороди від начальника залізниці за сумлінну працю на залізничному транспорті, професійну майстерність, творчу ініціативу та високі показники у роботі.
Завершив урочистості святковий концерт.
Прес-служба Одеської залізниці

7.III.2012р. - На базі Дорожніх механічних майстерень Одеської залізниці відкрито три виробничі лінії
7 березня 2012 року на Одеській залізниці на базі Дорожніх механічних майстерень відбулося урочисте відкриття цеху, в якому нещодавно почали роботу лінії з виробництва металочерепиці та сайдінгових металопанелей, а також лінія продольної нарізки рулонного металу. Одеська залізниця першою серед залізниць України розпочала самостійно виготовляти металочерепицю та металопанелі для ремонтних робіт будівель структурних підрозділів залізниці. Дана продукція використовується для виконання фасадних робіт. Застосування металовиробів не тільки покращує естетичний вигляд будівлі, а й забезпечує високу теплоізоляцію.
Лінія з виробництва металочерепеці виробляє кровельне покриття з тонколистової сталі. Лінія продольної нарізки металу призначена для нарізання тонколистової рулонної сталі. Нарізаний метал використовується для виробництва сайдінгових металопанелей, двох видів профілей для монтажу гіпсокартону, водостокових систем. Лінія з виробництва сайдінгових металопанелей виробляє металеві панелі трьох видів: «корабельна дошка», «одиночна дошка» та «ялинка», відповідно до побажань замовника. Окрім цього, можна обрати й колір сайдінгових панелей.
Раніше для проведення ремонтних робіт на високому рівні залізничникам доводилося закуповувати готові металопанелі та металочерепецю, що залізниці щорічно обходилося у кілька мільйонів гривень. Нове обладнання дозволяє залізничникам самостійно в необхідному обсязі виготовити металовироби для ремонту виробничих приміщень залізниці. Усі три введені в експлуатацію лінії повністю автоматизовані і обладнані електронним пультом керування, що дозволяє мінімізувати людський фактор у виробництві даної продукції. До того ж виробництво є безвідходним, тобто залишки металу використовуються на дрібні вироби з металу, наприклад, підвіконники або металорукави.
З відкриттям цеху з’явилася можливість створення 8 додаткових робочих місць для обслуговування нового обладнання. Вартість ліній окупиться за один рік та в подальшому заощаджуватиме для залізниці значні кошти.
До кінця поточного року служба будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Одеської залізниці планує впровадити на базі Дорожніх механічних майстерень ще 6 виробничих ліній.
Прес-служба Одеської залізниці

7.III.2012р. - Мотор-вагонне депо Одеса-Застава-1 готове до прийому корейських поїздів «Huyndai»
Господарство мотор-вагонного депо Одеса-Застава-1 підготовлене до проведення робіт з приведення електропоїздів «Huyndai» у транспортне положення (підготовка до транспортування).
Наразі фахівці структурних підрозділів Одеської залізниці, зокрема, служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд, Одеської дистанції колії, колійної машинної станції №261 (станції Усатове) та працівники депо закінчили поточний ремонт цехів та тракційних колій (які знаходяться безпосередньо у депо).
У відремонтованих цехах здійснюватиметься підготовка поїздів до їх подальшого транспортування до станції Харків. В депо витримані усі необхідні технічні умови для забезпечення електропоїздів фірми «Huyndai» стисненим повітрям та електроенергією.
До того ж було укладено додаткову колію для формування і відстоювання електропоїздів. На деповських коліях були замінені на нові шпали та стрілочні переводи. Також в цехах встановлені нові освітлювальні прилади.
Робочі місця та кімнати для відпочинку також готові до прийому іноземних колег-залізничників.
Прес-служба Одеської залізниці

Дорогі жінки-залізничниці!
Прийміть найтепліші вітання з нагоди Міжнародного жіночого дня - 8 Березня!
Разом з першим подихом весни до нас приходить чудове свято, коли ми висловлюємо слова пошани, любові, вдячності найпрекраснішій половині людства, адже жінки дарують нам життя, кохання, оберігають тепло сімейного вогнища.
На Одеській залізниці працюють понад 17 тисяч жінок найрізноманітніших професій. І всі вони роблять вагомий внесок у виконання завдань з перевезень пасажирів і вантажів, впровадження нової техніки і передових технологій, є громадськими активістами. Ваша постійна підтримка і допомога значною мірою сприяють вчасному і якісному виконанню поставлених перед залізницею завдань, а, отже, ви не лише надихаєте на успіх, а й причетні до визначних досягнень галузі.
Керівництво залізниці і Дорпрофсож завжди проявляли турботу і у подальшому будуть піклуватися про вас, дорогі жінки! Коли ми поліпшуємо умови праці, вирішуємо питання соціального розвитку магістралі, то у першу чергу думаємо про захист ваших прав та інтересів.
Щиро вітаємо усіх залізничниць, жінок-ветеранів війни та праці з цим прекрасним весняним святом! Бажаємо вам безмежного щастя і родинного затишку, міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та бажань. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, а доля збагачує життєвою мудрістю та енергією!
З повагою
Начальник Одеської залізниці
Голова Дорпрофсожу
М. І. ЛУХАНІН
А. Г. ПРОКОПЕНКО

5.III.2012р. - Одеська залізниця готова до ймовірної весняної повені
Усі підрозділи служби колії Одеської залізниці повністю забезпечені необхідними матеріалами та готові до весняної водоборотьби. На кожній з чотирьох дирекцій залізниці працюють оперативні штаби для своєчасної підготовки інженерних споруд та оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій в період льодоходу і пропуску весняного паводку, повені та злив.
До періоду весняного паводку для потреб водоборотьби заготовлені інертні матеріали: 315 м3 бутового каменю та 1420 м3 щебеню, які дислокуються на станціях Усатове, Рені-Основна, Вапнярка, імені Т.Шевченка та Галаганівка. Вісім пожежних поїздів будь-якої миті готові ліквідувати наслідки ймовірної повені завдяки укомплектуванню стаціонарними та переносними мотопомпами, для відкачування поверхневих вод.
Працівники дистанцій колії повністю забезпечені необхідним інвентарем та спецодягом. Для запобігання переливу води через колію, розмиву колії та просідання земляного полотна колійники регулярно очищують від снігу кювети, насипи, мости, труби та водовідвідні споруди. В районі залізничних мостів, зокрема через річки Південний Буг, Дніпро, Інгулець та Інгул за допомогою водомірної шкали регулярно контролюють рівень підйому води у руслі. Біля опор мостів було сколото лід для попередження виникнення крижаних заторів під час весняного льодоходу.
За результатами огляду, що проводився восени, фахівці колійного господарства попередньо визначили найбільш небезпечні ділянки (особливо небезпечні місця - 82, хворі - 120, водорозмивні - 149), на яких під час руху локомотивним бригадам необхідно бути особливо пильними. Проведено технічне навчання та інструктаж локомотивних бригад. За небезпечними місцями земляного полотна ведеться цілодобове спостереження.
На сьогодні ситуація стабільна, але у разі необхідності залізниця готова до боротьби з повінню.
* Довідка
Водоборотьба - система організаційно-технічних заходів, які запобігають пошкодженню залізничної колії і штучних споруд під час проходження весняних і зливових вод та паводків.
Прес-служба Одеської залізниці

22.II.2012р. - Неузгодженість у роботі вантажовідправників та вантажоотримувачів призвела до зменшення навантаження вантажів
За 20 днів лютого, згідно з оперативними даними, навантаження вантажів становить лише 72,6% відносно планового завдання. Так при плані 1 млн 368 тис. за цей період навантажено лише 943 тис. 715 тонн вантажів.
Відставання у виконанні планів навантаження сталося не тільки через складні погодні умови, а й з інших причин. Серед них відсутність ринку збуту та договорів, зменшення або неможливість прийому вантажу вантажоодержувачем, сезонне зниження попиту на вантаж тощо.
Із 20 запланованих до навантаження родів вантажів лише за 14 позиціями було виконано плановий показник. Найбільше відставання залізничники спостерігали у навантаженні імпорту, будівельних вантажів та кольорової руди.
Найгостріша ситуація склалася із навантаженням імпортних вантажів. Через недовантаження 277 тис. 762 тонн вантажу план виконано лише на 43,9% (відносно рівня минулого року - 41,9%). Це сталося через непред’явлення вантажу до перевезень у зв’язку з відсутністю ринку збуту та договорів по станції Чорноморська (зокрема ТОВ «Трансінвестсервіс»).
Нікопольський завод феросплавів зменшив прийом сировини зі станції Іллічівськ-Паромна. У зв’язку зі складними погодними умовами, низькою температурою повітря, які призвели до змерзання акваторій морських портів, виникли проблеми прийому імпортних вантажів по Миколаївському та Одеському портах.
Схожа ситуація склалася з навантаженням будівельних вантажів. У зв’язку з різким зниженням температури стрімко скоротився попит на будівельні вантажі - за 20 днів лютого недовантажено 225 тис. 704 тонн, що спричинило виконання плану лише на 28,8%, а відносно рівня минулого року на 49,7%.
Також за цей період недовантажено 19,6 тис. тонн кольорової руди, внаслідок чого виконання плану становить 85,7%, а до минулого року - 95,5%. Зокрема, не виконується план навантаження по станціях Капустине та Канатове через не прийом змерзлого вантажу державним підприємством «Схід ГЗК».
Вищезазначене призвело до того, що за 20 днів поточного місяця Одеська залізниця недоотримала понад 66 млн. грн. доходних надходжень від вантажних перевезень, що значно погіршило фінансовий стан залізниці.
Незважаючи на зазначені проблеми, Одеська залізниця вживає усіх можливих заходів для забезпечення прийому до перевезення усіх пред’явлених вантажів та їх доставки за призначенням.
Прес-служба Одеської залізниці

17.II.2012р. - Одеські залізничники стурбовані затримками вивантаження вагонів у портах та на під’їзних коліях підприємств
Одеські залізничники занепокоєні складною ситуацією, що склалася з проведенням вантажних операцій в портах та на підприємствах, що обслуговуються залізницею. Зокрема складнощі із вивантаженням вагонів виникають у товариства з обмеженою відповідальністю «Трансінвестсервіс» (станція Чорноморська), відкритого акціонерного товариства «Термінал-Укрхарчозбутсировина» (станція Жовтнева), приватного акціонерного товариства «Укрелеваторпром» (станція Одеса-Порт), публічного акціонерного товариства «Західенерго» «Ладижинська ТЕС» (станція Ладижин).
Незадовільне планування перевезень вантажовідправником, експедитором та вантажоотримувачем (портом, елеватором тощо), відсутність складських ємностей, незастосування відправником профілактичних заходів для уникнення змерзання вантажів призводить до затримки вивантаження вагонів навіть при використанні спеціального обладнання. Зазначені фактори та диспропорція у навантаженні та вивантаженні вантажів призводить до нераціонального використання рухомого складу, зокрема простою вагонів в очікуванні вивантаження або навантаження та появи «кинутих» поїздів, що перешкоджає залізничникам виконувати експлуатаційні показники роботи та, як наслідок, призводить до значних додаткових витрат для залізниці.
Зокрема, складна ситуація із вивантаженням склалася на під’їзній колії товариства з обмеженою відповідальністю «Трансінвестсервіс» (станція Чорноморська). В період з 1 по 13 лютого при середньодобовій наявності 450 вагонів з кам’яним вугіллям на Одеській залізниці - середньодобове вивантаження становило лише 20 вагонів на добу. Як наслідок на підходах до станції було затримано 6 поїздів. Усе це негативно впливає на пропускну спроможність станції.
Ще 6 поїздів із зерновими вантажами для приватного акціонерного товариства «Укрелеваторпром» залишені на підходах до станції Одеса-Порт. В період з 1 по 13 лютого поточного року середньодобова наявність вагонів для цього підприємства на Одеській залізниці становила 407 вагонів, але середньодобове вивантаження становило лише 22 вагони на добу. На підставі прохання зазначеного вантажоотримувача з 1 лютого по теперішній час діє конвенційна заборона щодо навантаження зернових вантажів.
Незважаючи на зазначені проблеми Одеська залізниця вживає усіх можливих заходів для забезпечення прийому до перевезення усіх пред’явлених вантажів та їх доставки за призначенням. Слід зазначити, що в останні роки Укрзалізниця надала можливість усім вантажоотримувачам за допомогою автоматизованої системи Месплан оперативно узгоджувати з вантажовідправниками відвантаження вагонів на свою адресу за графіком.
Одеські залізничники вважають, що лише злагоджена робота вантажоотримувачів та вантажовідправників допоможе уникнути проблем простою та нераціонального використання рухомого складу.
* Довідка
«Кинутий» поїзд - це склад вантажного поїзда без локомотива, що затриманано на залізничній станції у зв’язку з комерційними, технічними або технологічними причинами.
Прес-служба Одеської залізниці

16.II.2012р. - На Одеській залізниці презентували книгу про історію станцій
Нещодавно на Одеській залізниці вийшла у світ книга «От Дуная за Днепр. Очерки о станциях Одесской железной дороги», яку написав завідувач музею історії та розвитку Одеської залізниці Юрій Линюк. Автор присвятив магістралі 49 років, 20 з яких займається науково-дослідницькою роботою.
Вивчаючи історію Одеської залізниці, Юрій Линюк звернув увагу на той факт, що нинішні назви багатьох залізничних станцій мають недавнє походження. До того ж у різних джерелах одну й ту саму станцію називають по-різному. Усе це викликало неабиякий інтерес: «Мені було зрозуміло, що станція Котовськ не могла так називатися у 1865 році. Походження назви за місцем розташування, зокрема, станцій Черкаси, Одеса - Порт, є очевидною, а такі назви як Лелеківка або Дзенілор потребують додаткових роз’яснень та уточнень. Це підштовхнуло мене до пошуку первинних назв станцій та історії їх виникнення», - розповідає Юрій Линюк.
Книга містить цікаві дані щодо походження назв багатьох станцій, специфіки їх роботи, про економіку того регіону, в межах якого розташовувалися структурний підрозділ або залізнична станція, історичну інформацію про найближчі населені пункти.
Попередня книга Юрія Линюка «Сторінки історії Одеської залізниці 1865 - 2005» вийшла у світ у 2005 році і була присвячена 140-річчю залізниці, її історії та традиціям.
Прес-служба Одеської залізниці

13.II.2012р. - Чотири випадки несанкційованого втручання в діяльність залізничного транспорту зафіксовано на Одеській залізниці
Одеські залізничники вкрай стурбовані збільшенням випадків несанкційованого втручання в діяльність залізничного транспорту. Наразі вже зафіксовано чотири випадки, що на один випадок більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Найзухвалішими є два випадки, що сталися на станції Прибузька, яка розташована в Корабельному районі міста Миколаїв.
Перший випадок стався 30 січня о 22:17. Бригадир колії, очищуючи від снігу стрілочний перевод, виявив відсутність двох контррейок (додаткових рейок, що запобігають сходженню рухомого складу через проходження колісних пар у відповідній зоні стрілочного переводу). Для проведення відновлювального ремонту колії терміново було закрито рух, через що було затримано вантажний поїзд.
5 лютого о 7:30 на іншому стрілочному переводі той самий працівник виявив відсутність ще двох контррейок. Оперативна група, що складалася з працівників воєнізованої охорони залізниці та співробітників лінійного відділу міліції станції Миколаїв, наступного дня виявила нелегальний пункт прийому металобрухту, де було знайдено три контррейки. У зв’язку з цим працівники міліції затримали трьох непрацюючих.
Одеські залізничники закликають громадян ніколи не втручатися в діяльність залізничного транспорту, бо навіть незначне, на перший погляд, пошкодження колії призводить до значних матеріальних збитків на відновлювальні роботи, затримок поїздів на шляху прямування та збитків від невчасної доставки залізницею вантажу.
А головне, окрім затримок вантажних та пасажирських поїздів, посягання на майно залізниці може призвести до негативних наслідків! Адже будь-яке втручання сторонніми особами в діяльність залізничного транспорту загрожує у першу чергу безпеці руху поїздів, життю та здоров’ю працівників залізниці та пасажирів. Людські життя дорожчі за швидкоплинне збагачення за рахунок залізниці!
Прес-служба Одеської залізниці

8.II.2012р. - Три будинки відпочинку локомотивних бригад відремонтовано на Одеській залізниці у 2011 році
Три будинки міжрейсового відпочинку локомотивних бригад було відремонтовано протягом 2011 року, таким чином у повному обсязі виконано Програму з приведення до належного стану будинків відпочинку локомотивних бригад на Одеській залізниці.
Протягом 2010 - 2011 років працівники структурних підрозділів служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд, а саме будівельно-монтажного поїзда станції Вапнярка (БМП-687), будівельно-монтажного експлуатаційних управлінь станцій Херсон (БМЕУ-4) та Котовськ (БМЕУ-2) провели ремонтні роботи в будинках відпочинку локомотивних бригад станцій Вапнярка, Каховка та Цвіткове. Було виконано повний комплекс робіт, в тому числі ремонт покрівель, кімнат відпочинку, кімнат прийому їжі, санітарно-побутових приміщень, благоустрій території тощо.
До того ж залізничники намагаються зробити перебування локомотивних бригад у будинках міжрейсового відпочинку максимально комфортними на побутовому рівні, тому у 2011 році було закуплено та встановлено 78 кондиціонерів, 18 холодильників, 6 мікрохвильових пічок тощо. В поточному році для потреб локомотивних бригад закуплять ще 17 холодильників, 7 мікрохвильових пічок та встановлять 45 кондиціонерів. Оснащеність будинків відпочинку обладнанням та побутовим інвентарем становитиме майже 100%.
За період дії зазначеної програми (з 2003 по теперішній час) в усіх будинках міжрейсового відпочинку меблі було замінено на нові, закуплено необхідний інвентар та обладнання.
Робота машиніста є однією з найвідповідальніших на залізниці і потребує максимальної сконцентрованості протягом тривалого періоду (час перебування машиніста на роботі може сягати до 12 годин), тому служба локомотивного господарства Одеської залізниці приділяє особливу увагу утриманню в належному технічному та естетичному стані будинків та кімнат відпочинку локомотивних бригад, що забезпечує належні умови для повноцінного відпочинку локомотивних бригад (машиністів та помічників машиністів).
Прес-служба Одеської залізниці

6.II.2012р. - Житлові вагони неподалік селища Шевченко не мають жодного відношення до Одеської залізниці
Нещодавно на одному з одеських сайтів було опубліковано статтю у якій державне підприємство «Одеська залізниця» абсолютно безпідставно звинувачується у тому, що працівників залізниці кинуто напризволяще у житлових вагонах в районі селища Шевченко.
Відстоюючи гідність державного підприємства «Одеська залізниця», повідомляємо наступне.
Житлові вагони, що розташовані в районі селища Шевченко, поблизу Одеси, не мають відношення до залізниці або її працівників. У даних житлових вагонах за часів радянської влади проживали працівники енергомонтажного поїзда №754.
Енергомонтажний поїзд входив до складу Міністерства транспортного будівництва та ніколи не відносився до Міністерства шляхів сполучення (нинішнього Міністерства інфраструктури України, а разом з тим Укрзалізниці та Одеської залізниці зокрема).
В котрий раз переконливо просимо представників засобів масової інформації обов’язково попередньо уточнювати інформацію у фахівців залізниці, надаючи відповідні запити до прес-служби. Жодний офіційно оформлений запит не залишається без відповіді.
Прес-служба Одеської залізниці

1.II.2012р. - На швидкий фірмовий поїзд № 105/106 Одеса - Київ можна купувати квитки за 90 діб
З кінця січня поточного року пасажири Одеської залізниці мають змогу резервувати проїзні документи на швидкий фірмовий поїзд №105/106 «Чорноморець» сполученням Одеса - Київ за 90 діб до відправлення поїзда. Раніше оформити проїзний документ на даний поїзд можливо було лише за 45 діб до відправлення поїзда. Дане нововведення сприятиме покращенню якості обслуговування пасажирів, надавши змогу уникнути проблеми відсутності квитків у залізничних касах на заздалегідь визначену пасажиром дату.
У разі, якщо дана послуга користуватиметься попитом серед пасажирів, перелік поїздів формування Одеської залізниці з наявною можливістю резервування за 90 діб проїзного документа буде розширено.
Взагалі у діючому графіку руху Укрзалізницею впроваджено оформлення проїзних документів із збільшенням терміну резервування до 90 діб у поїздах: №92/91 Львів - Київ, №79/80 Дніпропетровськ - Київ, №63/64 Харків - Київ, №37/38 Донецьк - Київ, №12/11 Київ - Сімферополь.
Прес-служба Одеської залізниці

27.I.2012р. - У складних погодних умовах одеські залізничники готові забезпечити безперебійний рух поїздів
Для забезпечення безперебійного руху поїздів до проведення снігоочисних робіт на Одеській залізниці готові долучитися майже 1,5 тис. працівників.
Всі служби Одеської залізниці наразі готові до оперативного реагування та усунення наслідків складних погодних умов у регіоні. Безперебійний рух поїздів готові забезпечити снігоприбиральна машина ЦУМЗ, 8 машин СМ-2, які прибирають сніг з колії, та 21 машина СДПМ, які очищають безпосередньо перегони.
У випадку, якщо ситуація ускладнюватиметься вітром та ожеледицею, для уникнення обмерзання контактного дроту (пошкодження може викликати затримку руху поїздів) можуть бути задіяні електровози і тепловози, які оснащені спеціальним кригозбивчим обладнанням - всього 13 одиниць техніки.
Також на озброєнні у залізничників є ще 16 одиниць техніки для усунення пошкоджень на струмоприймачах і приладах контактної підвіски.
Регулярне механізоване очищення станційних колій у разі значних опадів здійснюється на станціях: Знам’янка, Іллічівськ, ім. Т. Шевченка, Колосівка, Котовськ, Миколаїв, Одеса-Застава1, Одеса-Пересип, Одеса-Сортувальна, Помічна, Роздільна-Сортувальна, Херсон, Христинівка, Чорноморська.
Наразі поїзди на Одеській залізниці курсують згідно з графіком, затримок руху немає.
Прес-служба Одеської залізниці

25.I.2012р. - Одеська залізниця готується до масштабних обсягів колійних та електрифікаційних робіт
На Одеській залізниці у 2012 році здійснюватиметься модернізація колії та електрифікація дільниць Долинська - Миколаїв - Херсон - Вадим і Миколаїв - Колоcівка для збільшення пасажиропотоку в Кримському напрямку та зростання обсягів вантажних перевезень в напрямку морських торговельних портів.
Про це йшлося на засіданні техніко-економічної ради, яка відбулася 24 січня 2012 року під головуванням начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна. В засіданні взяли участь начальник Головного управління колійного господарства Євген Юрковський, начальник Головного управління електрифікації та електропостачання Віталій Максимчук, начальник Головного управління автоматики, телемеханіки та зв’язку Володимир Басов, заступник начальника Головного управління розвитку та технічної політики Василь Кашпай, начальники відповідних служб та представники проектних інститутів та підприємств.
Основний обсяг робіт з модернізації колії в 2012 році проводитиметься на трьох основних напрямках загальним обсягом - 176,7 км, а саме дільниці Миронівка - П’ятихатки, напрямку Знам’янка - Одеса, напрямку Вапнярка - Одеса. Капітальним ремонтом буде відремонтовано 150 км колії менш вантажонапружених напрямків. Буде відремонтовано 45 станційних колій на станціях Одеса-Застава-1, Іллічівськ, Роздільна, Знам’янка-Сортувальна, Колосівка, Помічна, Тимкове тощо. Окрім цього будуть проведені комплексні роботи з оздоровлення 9 «хворих» (нестійких) ділянок земляного полотна та ремонту 9 інженерних споруд (мостів). Завдяки проведеній роботі швидкість руху поїздів на мостах 1091 км перегонів блок-пост 1090 км - Кавуни, 337 км перегону Користівка - Пантаївка, 286 км станцій Кіровоград та на 1147 км перегону Вознесенськ - Мартинівська буде збільшено до 100 км/год. Зазначені роботи проводитимуться в 3 етапи: виконання робіт до, після та під час літніх пасажирських перевезень. Для виконання зазначеного обсягу робіт будуть задіяні 259 колійних машин, які експлуатуються на Одеській залізниці. Якісне виконання даного обсягу робіт з одночасним ефективним використанням техніки дозволить підвищити пропускну спроможність та безпеку руху поїздів на 18 км головних та 32 км приймально-відправних колій.
Проведення електрифікації ділянок Долинська - Миколаїв та Миколаїв - Колосівка дозволить Одеській залізниці значно збільшити обсяги перевезень та підвищити дільничну швидкість вантажних поїздів, зменшити витрати на дизельне паливо, підвищити надійність системи електропостачання усієї інфраструктури залізниці. Разом з тим буде підвищено рівень безпеки перевезень та їх якість. Одночасно з проведенням електрифікації напрямків проводитиметься повна модернізація переїздів, приладів сигналізації, централізації та автоблокування та приладів зв’язку. Електрифікація зазначених ділянок також дозволить забезпечити зростання обсягів вантажних перевезень в напрямку портів Миколаївського та Одеського регіонів, а також сприятиме створенню паралельного напрямку для пасажирських поїздів кримського напрямку.
Прес-служба Одеської залізниці

23.I.2012р. - У 2011 році одеські залізничники відремонтували 8 тис. 883 вагони
Упродовж 2011 року одеські залізничники відремонтували 8 тис. 883 вагони. Із відремонтованих вагонів 4 тис. 450 вагонів приписного парку залізниць України та власності підприємств, структурних підрозділів, які підпорядковані Укрзалізниці. Перевиконання плану з виконання деповського ремонту становило 22,4%, перевиконання плану з капітального ремонту – 32,5%. Решта відремонтованих вагонів є приватними.
Ремонт вантажних вагонів на Одеській залізниці здійснюється в п’яти вагонних депо: станцій Знам’янка, ім. Т. Шевченка, Одеса-Застава 1, Помічна та Херсон. Лідерами з ремонту залишаються вагонні депо станцій Знам'янка та Херсон. Працівники вагонного депо Херсон відремонтували 2 тис. 381 вагон. У депо Знам’янка було відремонтовано 2 тис. 763 вагони.
Прес-служба Одеської залізниці

23.I.2012р. - Пасажирообіг на Одеській залізниці виріс на 3,2% упродовж 2011 року
Згідно з оперативними даними пасажирообіг на Одеській залізниці упродовж 2011 року становив майже 6,6 млн пасажиро-кілометрів, що на 207 тис. пасажиро-кілометрів (на 3,2%) більше за минулорічні показники. Пасажирообіг відображає обсяг перевезень пасажирів залізницею і є показником ефективності використання даного виду транспорту.
Для забезпечення комфортності пасажирських перевезень за 2011 рік у пасажирському господарстві плановими видами ремонту відремонтовано 659 пасажирських вагонів. Зокрема, капітальним ремонтом із продовженням терміну служби - 5 вагонів (2 вагони на базі Дніпропетровського вагоноремонтного заводу та 3 вагони на базі вагонного депо Каховка), капітальним ремонтом у обсязі КР-2 на базі вагонного депо Каховка - 30, капітальним ремонтом у обсязі КР-1 на базі вагонного депо Каховка та пасажирського вагонного депо Одеса-Головна - 112 вагонів та деповським ремонтом на базі пасажирських вагонних депо Одеса-Головна, Миколаїв, Каховка - 512 вагонів.
Рекордну кількість вагонів відремонтували у пасажирському вагонному депо ст. Одеса-Головна - 492 вагони.
З метою продовження терміну експлуатації пасажирських вагонів протягом 2011 року проведено технічне діагностування 76 пасажирських вагонів.
Також на базі пасажирського вагонного депо ст.. Одеса-Головна провели курси підвищення кваліфікації для слюсарів та оглядачів вагонів з технічного обслуговування автогальмівного обладнання, проведено школу передового досвіду з ремонту та випробування автогальмівного обладнання на електронному стенді нового зразка.
* Довідка
КР-1 - капітальний ремонт першого обсягу, який виконується для відновлення експлуатаційних характеристик, заміни чи ремонту зношених чи пошкоджених агрегатів, вузлів та деталей.
КР-2 - капітальний ремонт другого обсягу під час якого виконується повне оздоровлення з необхідною заміною чи відновленням повного ресурсу (терміну служби) всіх агрегатів, вузлів та деталей і необхідна модернізація.
Прес-служба Одеської залізниці

17.I.2012р. - 309 вагонів постраждало від розбиття стекол в межах Одеської залізниці
326 випадків кидання сторонніх предметів у рухомий склад залізниці з биттям вікон зафіксували одеські залізничники у 2011 році. В результаті таких зухвалих дій пошкоджено 309 вагонів, а залізниця зазнала збитків на понад 70 тис. грн.
Встановлено, що до подібних «розваг» вдаються дітлахи, чиї оселі знаходяться поблизу об’єктів залізничної інфраструктури. Найчастіше це відбувається на дільницях Одеса - Одеса-Східна, Одеса - Роздільна, Одеса - Колосівка , Колосівка - Помічна, Миколаїв - Миколаїв Вантажний.
Одеські залізничники застерігають, що залізниця - це не місце для дитячих розваг, а об’єкт підвищеної небезпеки. З 29.12.2010 набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за втручання в діяльність транспорту", який передбачає значне підвищення розмірів штрафних санкцій, у тому числі за пошкодження внутрішнього обладнання пасажирських вагонів, стекол локомотивів і вагонів. Батькам слід змалечку виховувати в дитини почуття бережливого ставлення до майна залізниці, адже тільки особиста дисципліна кожного є запорукою безпечного та комфортного проїзду.
Прес-служба Одеської залізниці

16.I.2012р. - Одеські залізничники максимально забезпечили безпеку руху на залізничних переїздах
Згідно з «Галузевою програмою по забезпеченню безпеки руху на залізничних переїздах у 2011 році» одеські залізничники повністю виконали необхідний обсяг робіт.
Зокрема, капітально було відремонтовано 18 переїздів. Капітальний ремонт переїздів включає в себе заміну або укладання залізобетонного настилу, ремонт підходів, шлагбаумів, переїзних постів, модернізацію світлової та звукової сигналізації, обладнання шлагбаумами тощо.
Також на 21 переїзді уклали настили зі збірного залізобетону, що втричі більше від запланованого. Використання залізобетонних настилів дозволяє протягом тривалого періоду забезпечувати комфортабельність перетину колії автотранспортом.
На трьох переїздах було проведено роботи з покращення видимості поїзда з транспортних засобів.
Світлодіодні головки, які сигналізують водіям та пішоходам про наближення до переїзду поїзда, встановили у світлофорах на 20 переїздах. Впровадження світлодіодних головок дозволяє водіям побачити сигнал світлофора раніше, ніж при використовуванні звичайної світлової сигналізації.
Попереднє вмикання загороджувальної сигналізації для поїздів та локомотивів, у разі аварійного відкриття шлагбаумів, впровадили на 24 переїздах, що вдвічі перевищує заплановане.
На трьох переїздах задіяні схеми виключення кодування та перекриття найближчого поїзного світлофора у разі знеструмлення переїзних світлофорів. Майже втричі перевищено план з модернізації пристроїв переїзної автоматики - було модернізовано 29 переїздів.
* Довідка
Сьогодні в межах Одеської залізниці експлуатується 742 переїзди, з яких 195 переїздів обслуговуються черговим працівником. 56 переїздів обладнано чотирма шлагбаумами для перекриття автодоріг на всю ширину проїжджої частини в обох напрямах. Усі переїзди регулярно, двічі на рік підлягають комісійному огляду, за результатами якого вживаються необхідні заходи.
Прес-служба Одеської залізниці

13.I.2012р. - Протягом 2011 року одеські залізничники щодоби навантажували понад 85 тис. тонн
Протягом 2011 року одеські залізничники навантажували в середньому 85 тис. 318 тонн вантажів щодоби, що становить 106,7% до встановленого плану та 113,3% відносно минулорічного показника. За рік було навантажено понад 31 млн. тонн вантажів, що перевищує минулорічний показник навантаження майже на 3,6 млн тонн, тобто на 11,7% .
Значне зростання у навантаженні по залізниці зафіксоване серед таких груп вантажів, як імпорт (понад 9 млн тонн), будівельні матеріали (8,2 млн тонн), зерно (4,4 млн тонн), кольорова руда (2,7 млн тонн), хімічні добрива (1,8 млн тонн), лом чорних металів (804 тис. тонн), жмих (460 тис. тонн) та інші.
Показником роботи залізничного транспорту з перевезень вантажів з урахуванням фактично відстані є експлуатаційний вантажообіг. При плані 56 млн тонно-км нетто виконання експлуатаційного вантажообігу становило на Одеській залізниці 61 млн 522 тис. тонно-км нетто (109,9%), даний показник перевищує минулорічний на 16,4%.
Вивантаження становило в середньому 4 тис. 250 вагонів щодоби, що на 400 вагонів (10,4%) більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Важливим завданням в покращенні роботи залізничного транспорту є прискорення обігу вагону на 16% до плану.
Разом з тим на 6,6 години зменшено час простою вагону під однією вантажною операцією до планового завдання і його виконання становить 30,6 години.
Простій вагону на одній технічній станції зменшено до планового завдання на 1,09 години, до рівня минулого року - на 0,53 години і його виконання становить 6,41 години.
Покращені також показники використання локомотивного парку. Середня продуктивність локомотива становила більше 1,5 тис. тонн-км брутто - це 105,7% відносно запланованого.
Прес-служба Одеської залізниці

13.I.2012р. - Упродовж 2011 року одеські залізничники оздоровили майже 500 км колії
Упродовж 2011 року одеські залізничники оздоровили майже 500 км колії. Зокрема, капітально відремонтовано 167,8 км колії, середнім ремонтом - 154,1 км колії, виконано комплексно-оздоровчий ремонт на 116,2 км, модернізовано 24,3 км колії, тощо. 86 стрілочних переводів замінено з дерев’яних брусів на нові на залізобетонних брусах. Всього для забезпечення перевізного процесу, якісного утримання господарства колії колійниками виконані роботи на 508,9 млн грн.
Капітально відремонтовано 18 залізничних переїздів. На мосту 49 км перегону Ладижин - Губник виконано капітальний ремонт з заміною двох прогонових споруд довжиною 33 м. Здійснено лікування «хворого» (нестійкого) земляного полотна на 1253 км перегону Кодима-Попелюхи та на 1147 км перегону Вознесенськ - Мартинівська.
Виконання комплексу даних робіт дозволило підвищити швидкість руху поїздів на 77 км головних колій та 15 км приймально-відправних колій, що в свою чергу підвищило їх пропускну спроможність.
Постійне проведення ремонту і модернізації колії дозволяє забезпечити безпеку руху поїздів та іншого рухомого складу залізниці, збільшити пропускну спроможність колій та забезпечити плавність ходу поїздів.
Прес-служба Одеської залізниці

11.I.2012р. - Упродовж 2011 року працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці розкрили 94 випадки крадіжок
Упродовж 2011 року працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці розкрили 94 випадки крадіжок на загальну суму 137 тис. 416 грн і затримали 161 розкрадача. Також розкрито 4 випадки крадіжок вантажу на суму 6 тис. 696 грн. Найбільше від зловмисників потерпає колійне господарство залізниці - за 12 місяців минулого року тут трапилося 69 випадків розкрадання майна. За ходіння по коліях працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці затримали 789 порушників, з них 584 було притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано.
За зазначеними фактами порушили 62 кримінальних та 31 адміністративну справи.
Крім того, особовим складом воєнізованої охорони Одеської залізниці протягом 2011 року проводилася робота щодо перевірки приймальних пунктів металобрухту з метою виявлення таких, які працюють з порушенням Закону України «Про металобрухт». У ході проведених рейдів перевірено 197 пунктів, 7 з яких закрито.
Залізничники спільно з працівниками воєнізованої охорони дбають про збереження вантажів вантажовідправників, тому особовий склад воєнізованої охорони супроводжує вантажі на усьому шляху прямування Одеською залізницею.
Прес-служба Одеської залізниці

10.I.2012р. - Працівників Одеської залізниці відзначено державними нагородами
За вагомий особистий внесок у розвиток залізничного транспорту, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність 6 працівників Одеської залізниці відзначені державними нагородами.
Найкращих залізничників Одеської магістралі відзначено з нагоди 20-річчя Укрзалізниці. Президентські відзнаки отримали майстер локомотивного депо Знам’янка Олександр Рогов (орден «За заслуги» ІІІ ступеня), старший електромеханік Котовської дистанції сигналізації та зв’язку Валентин Діордієнко (медаль «За працю і звитягу»), машиніст дизель-поїзда моторвагонного депо Одеса-Застава1 Олександр Євдокименко (медаль «За працю і звитягу»).
Першому заступнику начальника пасажирської служби Одеської залізниці Віктору Кричуну присвоєно почесне звання «Заслужений працівник транспорту України».
Почесні грамоти Кабінету Міністрів України отримали майстер з ремонту механічного устаткування вагонного депо Котовськ Володимир Колесник та начальник станційного технічного центру станції Знам’янка Ірина Гетьманець.
10 січня 2012 року начальник Одеської залізниці Микола Луханін вручив зазначені відзнаки із побажаннями подальших трудових здобутків працівникам магістралі.
Прес-служба Одеської залізниці

Архів новин >>>
[Новини] [Структура залізниці] [Про залізницю] [Картосхема залізниці] [Рух поїздів]
[Послуги] [Інформація] [Закупівлі, партнери та рекламодавці] [Залізничні WEB ресурси]