This version of the page http://www.quintessence-ukraine.com/endodontics.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-19. The original page over time could change.
Ендодонтія

Київ, 27-29 вересня 2012 року

 

28.09.2012, П'ятниця

Едгар Шефер (Німеччина)
2002-2008 професор кафедри хірургічної стоматології в університеті Мюнстера,
Німеччина.
2006 завідувач кафедри хірургічної стоматології та пародонтології в Лейпцигському університеті
З 2008 року – голова центрального міждисциплінарного відділення швидкої допомоги в стоматологічній школі університету Мюнстера, Німеччина.
У період між 1995 і 2005 роками - член виконавчого комітету Німецького товариства Хірургічної стоматології (DGZ).
З 2004-2009 - член виконавчої ради, а з 2009-2011- голова дослідницької групи по ендодонтії і дентальній травматології (AGET), діючої спільно з німецьким товариством хірургічної стоматології.
З 2010 року член виконавчої ради Німецького товариства ендодонтії і дентальної травматології (DGET). Сертифікований фахівець з ендодонтії в DGZ, активний і сертифікований член
Європейського ендодонтичного товариства (ESE), асоційований член Американської ендодонтичної спілки (AAE).
Автор більш ніж 180 публікацій і автор розділів у декількох підручниках; понад 330 лекцій у Європі і Північній Америці. Редактор 3 підручників. Нагороджений
кількома національними нагородами.

Невідкладне ендодонтичне лікування
Пацієнти, які страждають від болю, зазвичай приходять в стоматологічний кабінет без попереднього запису. За таких обставин зазвичай не вистачає часу для хорошого обслуговування і, як правило, початкове лікування відбувається при несприятливих обставинах. У той же час, якість та ефективність лікування зубного та ендодонтичного болю є важливими характеристиками будь-якого стоматологічного кабінету. Пацієнт, який не задоволений початковим лікуванням, часто звертається до іншої стоматологічної клініки для подальшого лікування. Виходячи із цих міркувань, на презентації будуть розглянуті дві типові проблеми діагностики одонтогенного болю: локалізація причинного зуба і диференціація зворотного і незворотного пульпіту. Одним з найважливіших показників ендодонтичного лікування є можливість симптоматичного лікування. Отже, у лекції розглядатиметься концепція ефективного лікування для подальших клінічних випадків:
-підвищена чутливість дентину
-зворотний пульпіт
-незворотний пульпіт
-тріснутий зуб
-некроз пульпи зуба із симптомами апікального періодонтиту
-гострий апікальний абсцес
Крім того, ці причинні лікувальні процедури додатково супроводжуються медикаментозною терапією, яка може бути показана в деяких випадках. Таким чином, у третій частині доповіді буде обговорюватися системне застосування антибіотиків для послаблення болю на основі підходу доказової медицини. Більш того, будуть надані деякі рекомендації з вибору і призначення ефективних анальгетиків. І нарешті, деякі заключні зауваження будуть зосереджені на загальній щоденній проблемі, яка проявляється в тому, що при невідкладному ендодонтичному лікуванні зуби можуть бути не достатньо проанестезовані ("гарячий зуб"). Таким чином будуть представлені додаткові методи анестезії, щоб забезпечити достатній рівень знечулення навіть у зубах з незворотнім пульпітом.

Мацєй Жаров (Польща)
Д-р Мацєй Заров закінчив у 1995 р. Університет Земельвейс у Будапешті. В 1999 р., пройшовши трьох-річну програму підготовки, він здобув спеціалізацію хірурга-стоматолога. З 1998 р. по 2005 р. він викладав  в Яґеллонському університеті в Кракові, де у 2002 р. захистив докторську дисертацію і в 2005 р. отримав спеціалізацію ендодонтиста. Є співавтором більше 50-ти робіт опублікованих в польських та міжнародних журналах. З 2012 р. Мацєй Заров є редактором «Практична медицина – стоматологія», сучасного стоматологічного журналу в Польщі - Є членом Польської Академії Естетичної Стоматології, Міжнародного Коледжу  Стоматологів,  Міжнародної Асоціації  Стоматологічних Досліджень. Багаторазово читав лекції в Польщі та в інших країнах.

Проблеми в ендодонтії, пов’язані із естетикою та реконструкцією зубів
Знебарвлені передні зуби можуть мати негативний вплив на зовнішність пацієнта. У минулому, багато кореневих каналів зубів реконструювали за допомогою коронок. Сьогодні, альтернативою лікування є більш консервативні стратегії, як наприклад, відбілювання, комбіновані реставрації або мінімально інвазивні вініри.  
З іншого боку, ендодонтичне лікування зубів являє собою порушення стійкості коронок через структурну втрату твердих тканин. Сьогодні клінічні концепції стосовно реставрації кореневих каналів зубів не чіткі і часто базуються на емпіричній філософії через брак ґрунтовних емпіричних даних.  
Різноманіття опублікованих точок зору спантеличує, а це, в свою чергу, може призвести до вибору менш оптимальних стратегій лікування. Також виникає дискусія чи необхідний штифт, чи ні. Метою цієї презентації є надання стоматологам чітких принципів реставраційного  лікування кореневих каналів зубів, які ґрунтуються на великій кількості представлених клінічних випадків.

Вейко Венгерфельдт (Естонія)
Зайнятість
2004 - ... Стоматологічна клініка Казело (Kaselo Dental Clinic), ендодонтист
2008 – 2012 Стоматологічна клініка м. Джаамамойса (Jaamamoisa Dental Clinic), ендодонтист
2005 - 2006 Стоматологічна клініка Стома (Stoma Dental Clinic), стоматолог

З лютого 2005 р. асистент  Університету Тарту, медичний факультет, кафедра стоматології

Освіта
2010 - ... Університет Тарту, медичний факультет, аспірант
2003 - 2006 Університет Тарту, медичний факультет, кафедра стоматології, аспірант (ендодонтист)
1998 - 2003 Університет Тарту, медичний факультет, кафедра стоматології

Administrative responsibilities
2006 - ...член ради Асоціації Стоматологів Естонії (АСЕ)
2003 - ... член Асоціації Стоматологів Естонії (АСЕ) 
2007 - 2010 член правління Асоціації Стоматологів Естонії (АСЕ)  
2002 - 2003 президент Студентської Асоціації Стоматологів Естонії (САСЕ) 
1999 - 2003 член Студентської Асоціації Стоматологів Естонії (САСЕ) 

Науково-дослідна діяльність
Інформація про науковий ступінь: Вейко Венгерфельдт, аспірант, (науковий керівник) Реет Мендар, Мере Сааг, «Хронічний верхівковий періодонтит: збудники та патогенні механізми»,
Університет Тарту, медичний факультет,  кафедра мікробіології.
Область наукового дослідження 3. Здоров’я 3.11. Біохімія, Генетика. Мікробіологія. Біотехнологія. Молекулярна біологія. Клітинна біологія. Біофізика та Біоінформатика вчення про стан здоров’я.

Поточні стипендії та проекти: Дисбаланс мікрофлори – як фактор ризику для хронічних запальних захворювань та шляхи його виправлення.

Керував  більше ніж 10 дослідженнями студентів в області  ендодонтики.

Лекції та публікації
Більше 100 лекцій та практичних курсів проведених в Естонії, Латвії та Литві. Основними темами є ендодонтична мікробіологія, ендодонтичні інструменти, очищення та надання форми кореневим каналам, промивання, тимчасове протезування, розмежування діагнозів ендодотничних захворювань, постендодонтична реставрація, тощо.

Особливості мого ендодонтичного протоколу
Перша частина лекції детально охопить мій протокол промивання. Далі, у лекції йтиметься про найпопулярніші рощини для промивання (гіпохлорит натрію, хлоргексидин, MTAD і т.д.), а також методи, які використовуються чи використовувалися у минулому в ендодонтичному лікуванні (голка, звук, ультразвук і т.д.). Рішення та методи детально описано, а також вивчено переваги та недоліки кожного з них. Також, матиме місце короткий екскурс у майбутнє, а саме особливості нових виборів (н.п. Q-Mix) та методів (н.п. Vortex), які з’являються на ринку. Крім цього, лекція висвітлить окремі аспекти промивання в ендодонтиці, як наприклад, попереднє ендодонтичне нарощування (тимчасове протезування) зуба та його відношення до ізоляції, ендодонтична мікробіологія та успіх ендодонтичної терапії.   Використовуватиметься безліч малюнків та відео, що стосуються теми.

Вкінці лекції учасник повинен знати особливості переваг та недоліків кожної комбінації рішень та методів, які використовуються у ендодонтичному очищенні та протоколі надання форми.   

В програмі можливі зміни

 

Зареєструватись