This version of the page http://rovno.klichko.org/news/show/803 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-18. The original page over time could change.
Рівненська обласна організація
Увійти | Зареєструватися
Вход
  Запам'ятати мене Забули пароль?

Рівненська обласна організація


Останні події

Два роки Януковича – Азарова: жити стало «краще», жити стало «веселіше»!

Цю сталінську приказку, яку він висловив після підбиття результатів голодомору та репресій в Україні, з легкістю можна застосувати до підбиття проміжних підсумків 2 років правління Януковича-Азарова в Україні. За ці два роки, прикриваючись риторикою про реформи, влада практично знищила малий та середній бізнес в країні, поставила за межу бідності цілі соціальні групи, системне переслідування інакомислячих закінчилося строками увязнення для лідерів опозиції Ю. Тимошенко та Ю. Луценка. Свою оцінку цим та багато іншим крокам влади за ці два роки під час прес-конференції дав голова Рівненської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Віталій Чугунніков.

Влада – це не лише посада і привілеї. У першу чергу це – відповідальність. Кожен політик, тим більше при владі, повинен відповідати за свої слова і дії. Адже люди голосують за політиків, думаючи, що вони виконають свої обіцянки. Значення виборів якраз у тому, щоби спитати з влади: що з обіцяного виконано. На думку голови партії «УДАР» в Рівненській області за два роки Віктор Янукович разом зі своєю командою жодної передвиборчої обіцянки не виконав.

- Два роки тому Янукович ішов на вибори президента, обіцяючи «усім-усе». Казав, що «почує кожного». Навіть програму назвав «Україна – для людей». Тільки він забув відразу сказати, для яких людей. Їх прізвища країна дізнавалася всі два роки нинішньої влади. Сьогодні в руках влади зосереджено величезний ресурс – усі державні органи перетворено в єдину «вертикаль». Але отримує користь від неї, не мешканці цілої країни, а вузьке коло осіб, - підкреслив Віталій Чугунніков.

На переконання УДАРівців жодну з основних обіцянок Янукович не виконав. Аналізуючи програму, з якою Віктор Федеорович ішов на вибори Віталій Чугунніков стверджує, що ані соціальні, ані економічні обіцянки не виконані. Зокрема Віталій Семенович наводить приклад, що прожитковий мінімум, який Кабмін встановив на 2012 рік, менший, ніж фактичний прожитковий мінімум попереднього року. Виплати на народження дитини не тільки не зросли, як обіцяв Янукович – але молоді мами повинні були виходити на демонстрації, щоби отримати належне їм за законом. Кількість смертей затриманих у відділеннях міліції у 2011 році зросла втричі порівняно з 2009 роком.

-              Ми вже не говоримо про фактичне скасування пільг для цілої низки категорій громадян та підняття пенсійного віку до якого не кожен в нашій державі і дожити може, - говорити Віталій Чугунніков.

Під час прес-конференції голова Рівненської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» торкнувся не лише соціальних обіцянок Януковича. Він зауважив, що ідучи до влади Партія регіонів обіцяла дотримуватися норм демократії – замість цього було запущено маховик політичних репресій. За правління Януковича судова влада перетворилася на слухняного підлеглого керівництва держави.

Торкнувся Віталій Чугунніков і економічного блоку обіцянок гаранта Конституції. За його словами Янукович, ідучи в Президенти, обіцяв привести країну до кола 20 найрозвинутіших країн світу – замість цього накопичив лише борги. Сукупний державний борг України (прямий і гарантований) в 2011 році зріс до 59,216 млрд. доларів.

- Україна залишається останньою у Європі за рівнем економічних свобод. Лідер регіонів обіцяв покращити інвестиційний клімат, запровадити податкові канікули для підприємств – замість цього влада створила податковий кодекс, який погіршив становище підприємців. Як результат, у 2011 рокці в Україні припинили роботу понад 245 тисяч підприємців, - підкреслив Чугунніков.

Такою ж «успішною» вважають в УДАРі роботу команди Януковича і в боротьбі з корупцією. За рейтингом корумпованості Трансперенсі Інтернешенел Україна опустилась з 134 у 2010 на 152 у 2011 місце, опинившись поруч із Таджикистаном, Нігерією та Угандою.

Так само провальною була за ці два роки і зовнішня політика Президента. Віктор Янукович обіцяв побудувати «дружні і взаємовигідні відносини» по всіх напрямках – замість цього бачимо погіршення відносин і з Європейським Союзом, і з Російською Федерацією.

 - Підписання Угоди про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС було фактично зірвано українською владою через політичну корупцію в країні. З Росією пішли на небезпечні поступки – підписали харківські угоди, показали, що готові жертвувати національним інтересом. Переговори з газового питання продовжуються у прихований від громадськості спосіб. Суспільство повинно отримувати інформацію фактично з чуток, гадати, чи раптом влада не здасть черговий стратегічний об’єкт чи галузь, - констатує Віталій Чугунніков.

Підсумовуючи два роки правління Януковича-Азарова голова Рівненської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Віталій Чугунніков констатує, що в цілому, влада продемонструвала протилежне тому, що обіцяла. Україна бачить непрофесіоналізм влади, її нечесність, неповагу до людей і жадобу до збагачення за рахунок державних ресурсів. Саме тому катастрофічно низький рейтинг влади – відповідь людей на таке ставлення до них.

Віталій Чугунніков підкреслює, що сьогодні в суспільстві спостерігається хронічне розчарування не лише владою, а й усією політичною елітою. І причина цього в тому, що за 20 років незалежності українські політики не змогли побудувати країну для нас, простих виборців, а тому час обирати нові обличчя. І шанс змінити це є у 2012 році.

- Настав час нових лідерів і політиків. Обов\'язково нових! Їм треба дати шанс проявити себе і донести свою точку зору розвитку України. Ці люди обов\'язково об\'єднають всю Україну, і ми забудемо про штучне розєднання суспільства на захід, схід. Якщо в раду піде більше ніж 10% нинішнього складу, ми отримаємо ситуація, при якій депутати, будуть ситуативно міняти «тільки шапки», як у персонажі відомої комедії «Весілля в Малинівці», працюючи то на владу то на опозицію, і думати тільки за свою кишеню. З такою радою, буде дуже складно змінити її роль і зробити з неї не театр одного актора, а дійсно важливий орган державного управління, який дасть можливість кардинально змінити ситуацію в країні, - підкреслив Віталій Семенович.

  5 Березеня 2012+Коментар | подобається