з народної медицини

Спадок вiд свекрухи

Кора жостеру, заготовлена навеснi, чудово гоїть рани, виразки й усуває печiю
Леся Вронська з мiста Кiверцi впевнена, що будь-яку хворобу можна вилiкувати за допомогою народної медицини. У цьому її переконала свекруха-травознай. Вiдтодi жiнка й лiтератури вiдповiдної перечитала немало.

"Пригадую, у моєї свекрухи колись сильно збiльшилася щитоподiбна залоза, лiкарi констатувати в неї четвертий ступiнь зобу. Однак ця мудра жiнка не пiшла до аптеки, а вирiшила лiкуватися дарами природи. Вона брала по однiй столовiй ложцi сушеного п'ятипалу i заливала його склянкою окропу. Опiсля ставила до печi, де вiн протягом двох годин напарювався. Тiльки потрiбно було стежити, аби вiн не закипiв. А тодi процiджувала через полотнину i випивала за три-чотири рази по 30 - 40 грамiв перед їдою. Отак за пiвроку вона позбулася зобу", - розповiдає нинi її невiстка.

Перстач бiлий

П'ятипал - єдина рослина, що здатна вилiкувати зоб i рак щитоподiбної залози

"Хочу розповiсти про чудодiйну рослину - перстач бiлий, або, як його називають у народi, п'ятипал. Це - єдина рослина, яка здатна повнiстю вилiкувати зоб i рак щитоподiбної залози.

Лапчаток є понад 300 видiв, але вiд зобу i раку лiкує лише один - перстач бiлий. Це дуже рiдкiсна рослина: в аптеках її немає, а на базарi зазвичай продають калган (бо перстач прямостоячий), який допомагає при захворюваннях шлунка, а зоб не лiкує.

ПРОФIЛАКТИКА ТА ЛIКУВАННЯ ЦУКРОВОГО ДIАБЕТУ

1. 1 ст. ложку листя шавлiї лiкарської залити 1 склянкою окропу,  настояти 1 годину, процiдити. Вживати по 1/2 склянки 3 рази на день за  20 хвилин до їди. Курс лiкування - 2 - 3 мiсяцi з перервою на тиждень  щомiсяця.
 2. 1 ст. ложку трави манжетки звичайної залити 300 мл окропу, настояти  1 - 2 години, процiдити. Пити по 1/4 склянки 4 рази на день за 20  хвилин до їди. Курс лiкування - 3 тижнi.

Сила - у коренi!

Зозулинець викопують, щойно зiйде снiг, - вiн чудово вiдновлює чоловiчу силу

Можна вирощувати i на городi

Марiя Рєпiна, вiдколи за червонокнижнi рослини ввели чималi штрафи, вирощує зозулинець у себе на городi.

"Найцiннiше в цiй рослинi - соковитi круглi бульби. А копати їх слiд, щойно зiйде снiг. Навеснi цей диво-корiнець має чи не найбiльшу лiкувальну силу. Ось вам зозулинець (або "ятришник" по-росiйськи чи "пальчаста орхiдея", "зозулинi слiзки"), - Марiя Михайлiвна показує намистину. - Пiд снiгом вiдшукати його можу навiть напомацки. Бульби оббираю, а перед тим як сушити - кип'ячу двi хвилини. Їх можна пiдсушити й у духовцi на слабкому вогнi. А подрiбнюю бульби в млинку для кави. Та за один раз кладу не бiльш як двi штучки, бо вони дуже мiцнi.

Народна медицина при застудi та бронхiтi

* Хворi на застуду мають приймати 1 ст. л. теплого меду з 1/4 ч. л. корицi тричi на день. Вилiковує майже будь-який хронiчний кашель, застуду й звiльняє носовi проходи.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • далі ›
  • остання »