This version of the page http://lviv.proua.com/digest/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-07. The original page over time could change.
ЗМІ / Львів.Коментарі - весь Львів в одному порталі: новини, афіша, міський довідник...
СВІТ
УКРАЇНА

ЛЬВІВ

  • КИЇВ
    ХАРКІВ
    ДНІПРОПЕТРОВСЬК
    ЗАПОРІЖЖЯ
    ДОНЕЦЬК
    ЛУГАНСЬК
    ОДЕСА
    КРИМ
    КІРОВОГРАД
    ЧЕРНІВЦІ
COMMENTS.UA
НОВИНИ
СТАТТІ
ЗМІ ПРО ЛЬВІВ
ФОТО/ВІДЕО
АФІША
НАВІГАТОР
ФОРУМ
БЛОГИ
АРХІВ
КОНТАКТИ
РЕКЛАМА

ЗМІ про Львів

ЗА:

06 квiтня 2012

18:47

Во ім`я Отця, і Сина, і Тараса Козака!

На богоугодну справу сподобився депутат Львівської обласної ради Тарас Козак. Екс-митник і екс-податківець, очевидячки, усвідомив, що Христос митарів не жалував. І прозрів Тарас Романович. Бо, знаєте, вибори грядуть, а без Божої ласки на благословенній Жовківщині тебе не те щоб у парламент – до сільради не виберуть.

05 квiтня 2012

13:38

Затримані вбивці Ярослава Федини

Як поінформували «Ратушу» надійні джерела, вже три доби у міліцейських камерах допитують двох осіб, які безпосередньо причетні до вбивства депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федини у вересні 2010 року. Цю інформацію на момент виходу нашої газети підтвердив і начальник УМВС у Львівській області генерал Олександр Рудяк. 

13:17

Хто є хто на мажоритарці: Львівська область

Спільний проект "Української правди" та Комітету Виборців України

11:32

«Підгорецькі» війни

Столиця католицької віри офіційно визнала «підгорецьких» отців самозванцями, що не мають жодного стосунку до церкви та релігії. 29 березня у Ватикані Конгрегація у справах віровчення оприлюднила офіційну заяву «Про канонічний статус «самозваних підгорецьких греко-католицьких єпископів».

23 березня 2012

17:33

Орда паліїв спопеляє Львівщину

Незважаючи на заборони, штрафи і навіть небезпеку, українці, щойно зійде сніг, беруться спалювати торішню траву. Одні так хочуть позбутися сміття, інші сподіваються, що в такий спосіб ґрунт збагатиться природними добривами. Переконати у зворотному не можуть ні екологи, ні фахівці від сільського господарства, ні еменесники.

17:29

Хто хоче захопити землю Парку культури?

"Дивує утаємниченість цієї справи, до фальсифікації якої причетні деякі депутати минулої каденції, чиновники Держкомзему у Львівській області й дешеві холуї, які готові продати за хабарі не лише земні нерукотворні скарби, але й Україну". З таким звинуваченням виступила 22 березня на сесії Львівської міської ради депутат Віра Лясковська.

22 березня 2012

17:39

Віза капут!

Українські туристи, затримання яких на кордоні з Німеччиною наробило в Україні стільки галасу, нарешті повернулися на Батьківщину. «Газета» поцікавилася в них, через що виник прикрий інцидент, хто в цьому винен і, головне, що слід зробити, щоби схоже не повторилося.

12:00

«Знесіння»: погрози і загрози

«Ви знаєте, хто живе на вулиці Березовій і як живе? Спробуй їх зачепити!», – так емоційно відреагував заступник директора регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Володимир Ткачук на слова представників громадськості про те, що котеджі на цій вулиці не мають каналізації, а відходи йдуть у річку Маруньку, звідки течуть у ставки на території ландшафтного парку. 

11:55

Покалічений “Івасик-Телесик”

«Івасика-Телесика» у Стрийському парку традиційно будуть відновлювати. Нині ця скульптура має жахливий вигляд: вона пошкоджена, надщерблена і вкрита тріщинами. У міськраді кажуть, що це справа рук вандалів, натомість депутати переконані: причина — неякісно виконані роботи, за які заплатили просто скажені гроші.

16 березня 2012

18:07

В пошуках могили Шухевича. Насправді її досі не знайдено

"...Переїхавши Збруч, група і вантажний автомобіль з військовими повернули ліворуч через придорожній кювет, піднялися вгору на ліву придорожню смугу, на околицю молодого лісу, де і вирішили почати кремацію тіла Шухевича..."

15 березня 2012

17:54

Неповносправні гості “Євро”: краще не їхати?

До єврочемпіонату залишилось три місяці. Дороги, стадіон, аеропорт -- більшість робіт уже завершено. Високопосадовці, чиновники, будівельники запевняють: європейський Львів готовий зустрічати європейських туристів. Та чи всіх? 

02 березня 2012

16:11

Як сектанти людей дурили

"Вас виселяють", – та ке довелося почути багатьом львів`янам, які свого часу виявили надмірну довіру до своїх духовних наставників із церкви "Посольства Божого" і дали їм гроші, заставивши власні квартири. Нині люди в суді намагаються довести, що стали жертвами шахраїв.

16:08

Майстер конфлікту і скандалу

Паузу в чемпіонаті львівські "Карпати", традиційно, провели з гучним скандалом. "Зелено-білі" не полюбляють затишшя, босам клубу більше до вподоби резонанс та епіцентр конфліктів. І мова зараз не про розгляд Спортивним арбітражним судом Лозани справи "договорняка" "Карпат" із "Металістом". "Погляд" сьогодні акцентує увагу на іншому, на "вмінні" львівського клубу сваритися із власними футболістами.

16:06

За словом у кишеню не лізуть!

За останні півтора місяця кількість вик із кишень мрійливих громадян різко зросла, тож у правоохоронних органах сподіваються: в зв’язку з цим збільшать і кількість оперативників, що затримуватимуть злочинців-«щипачів». Наразі оперативники працюють на вулицях міста з сьомої ранку і до десятої вечора, вистежуючи зловмисників. Головними причинами того, що львів’яни повинні якомога уважніше поводитися у закладах громадського харчування та в громадському транспорті,  є амністія та... нова транспортна схема!

24 лютого 2012

17:21

Корупційний блокбастер у Винниках

На Львівщині черговий корупційний скандал. Щільні ряди хабарників поповнив новий чиновник. У четвер, 23 лютого, на хабарі в розмірі 8800 дол. погорів секретар Винниківської міськради Ігор Мойсеєнко. Разом із ним працівники УБОЗу затримали спеціаліста із земельних питань Управління земельних ресурсів ВМР Ігоря Кондратьєва, а також третю особу – посередника. Інформація про горе-хабарників уперше стала відомою на одному з львівських інформаційних інтернет-порталів, коли у стінах Винниківської міської ради ще працювали правоохоронці. Наразі вичерпних коментарів щодо затримання злочинців правоохоронці ще не надали, тому "Погляд" зі своїх джерел з`ясовував деталі затримання підозрюваних.

23 лютого 2012

17:18

Постріли на Медової Печери

День святого Валентина не для всіх мешканців міста Лева приємним сюрпризом. Відразу після його проведення на всіх серйозних сайтах з’явилось фото похмурого чоловіка з повідомленнями від міліції «За скоєння серйозного злочину розшукується!», з закликами «Подзвоніть!» і з правоохоронними обіцянками «Анонімність гарантуємо!». «Ратуша» поцікавилась: «А хто ж це, власне, такий? І про що ж нам натякають?»

17:15

Опера як центр балагану

Кожне місто має свій центр. Де-юре ним визначено головну пошту, але де-факто центр міста обирає громада, керуючись виключно власною ментальністю. Цей процес триває роками, і в результаті в одних містах центром стає сквер чи парк, а в інших — державна установа або навчальний заклад. У нашому місті такою «віссю обертання», навколо якої вирує життя, значна кількість мешканців вважає саме Львівський оперний театр. 

20 лютого 2012

13:43

Зелена енергетика проти зеленого туризму

Завдяки державній програмі щодо зниження енергозалежності України, в гірських річках може зникнути риба, змінитися екосистема Карпат, збільшитись кількість паводків, і навіть туристи в горах перетворяться на рідкісний вимираючий вид. А причина проста – Міністерство палива та енергетики планує звести сотні малих гідроелектростанцій у гірській місцевості.

17 лютого 2012

13:30

"Хто написав, той і злодій"

Україні почали затримувати журналістів, які пишуть про напади на білборди з зображенням президента. Після подання інформації про залиття фарбою портрету Віктора Януковича, працівники міліції Рівного, Одеси та Львова викликали журналістів, що готували ці новини. В Рівному на розмову запросили Віктора Гомоля, в Одесі – Ігоря Столярова, у Львові працівники карного розшуку прямо з редакції забрали Євгена Борісова.

16 лютого 2012

13:25

Електронний квиток — шлях у Європу чи афера?

Услід за впровадженням доленосної транспортної схеми, впізнаваної за гаслом «Спасибі меру Садовому за те, що пішки йду додому!», у міськраді вирішили ще й «європеїзувати» Львів, впровадивши електронний квиток. Для цього знайшли іноземного інвестора, можливість взяти кредит та виробника валідаторів. За словами чиновників, е-квиток дасть змогу легалізувати кошти, що своєю чергою призведе до збільшення грошового обігу.

06 лютого 2012

14:22

Е-квиток також через "д…"

Відколи львівські маршрутки стали їхати по-новому, в мерії не перестають говорити про необхідність якнайшвидшого запровадження електронного квитка. Мовляв, нова транспортна мережа лише в такому тандемі функціонуватиме так, як і було попередньо заплановано. Себто, будуть дві калоші – тоді і буде пара. Хоча те, що вони обидва не будуть лівими, вірять затяті оптимісти та ті, для кого "відкрився промоційний Львів". В останньому йдеться точно не про львів`ян.

02 лютого 2012

14:30

Ножиці для країни

Після адміністративно-територіальної реформи Львову «світить» статус... райцентру. Розмова з Юрієм Ганущаком, народним депутатом.

14:21

Жук-відбувайло

Останнє пленарне засідання міської ради набуло просто епохального розголосу

27 сiчня 2012

13:51

Штурм земельної мафії посеред ночі

У Львові назріває черговий грандіозний скандал. Нещодавно міліція і прокуратура здійснили низку обшуків у помешканнях та офісах людей, імовірно, причетних до незаконних оборудок із землею. Злочинну групу пов`язують із прізвищем колишнього керівника обласного управління земельних ресурсів Михайлом Лавейкіном.

13:44

Історична аптека під загрозою зникнення

Найдавніша згадка про аптеки на території сучасної України походить саме зі Львова. У 1270 році дружина князя Лева Констанція заснували при Домініканському монастирі притулок для хворих та аптеку. Також у Львові до сих пір діє найстаріша на території України аптека – "Під чорним орлом", відома львів`янам і гостям міста під назвою "Аптека-музей". Аптеки займають своє особливе місце на карті туристичного Львова, і залишаються дуже популярними серед туристів. Тим і прикро, що під загрозою зникнення з подальшим перетворенням у ще один міський "кабак" опинилася історична аптека "Під патронатом угорської корони", що розташована на пл. Соборній, 1. За достовірною інформацією стало відомо, що новий власник аптеки планує перепрофілювати приміщення.

26 сiчня 2012

13:34

То куди зникають гроші освітян?

Грошей у скарбниці мерії завжди замало. Їх не вистачає ніколи і ні на що… А надто їх чомусь бракує саме на оплату праці викладачів. Ось і на цей, 2012 рік, у затвердженому  бюджеті міста Лева виділено суму, яку народні обранці з депутатського корпусу міськради вважають замалою для потреб освітян, але де взяти більше? Підказуємо.

20 сiчня 2012

12:27

Грабіжники катували родину священика

Крадіжки по церквах, які уже набрали в Україні нечуваних масштабів, – не межа бузувірства. Нелюди взялись тепер за священиків. Минув лише місяць, як на Вінничині було затримано банду, яка з-поміж іншого здійснила розбійний напад на будинок священика, як "свої герої" з`явились і на Львівщині. Днями в одному з сіл Яворівського району троє чоловіків жорстоко катували родину настоятеля церкви, вибиваючи гроші.

19 сiчня 2012

12:31

Прощавай, зброє!

Штабні офіцери Західного оперативного командування останнім часом неабияк стривожені чутками про ймовірну передислокацію цієї структури зі Львова до Рівного. При цьому йдеться про розформування Західного оперативного командування, натомість його функції передадуть оперативному командуванню «Захід». Половина офіцерських посад підлягає скороченню. Про те, що такий варіант нині обговорює керівництво Міністерства оборони, свідчить і той факт, що всередині вересня минулого року генерал-полковник Г. Педченко особисто оглядав приміщення штабу 13-го Армійського корпусу в Рівному щодо можливості розміщення там структур нового оперативного командування — повідомляє «Гал-info».

12:24

Приречена Львівщина

Видобувати сланцевий газ на Львівщині столичні можновладці вирішили без погодження місцевих громад та органів місцевого самоврядування. Щоби не дослухатися до думки галичан — навіть ухвалили зміни до закону. Разом із тим, у Європарламенті нині вирішили: що видобуток сланцевого газу, пов’язаний із стількома негативними наслідками для довкілля та здоров’я людей,  на даному етапі краще не видобувати взагалі.

13 сiчня 2012

15:05

Кому пам`ятник Кобзарю за 300 гривень?

300 гривень, згідно із документами, екс-міський голова Новодністровська заплатив своєму тестю підприємцю Ігорю Білану за пам`ятник Тарасові Шевченку, який чотири десятиліття простояв на території господарського двору колгоспу в Сопошині. 24 серпня у місті енергетиків на Буковині відбулося довгоочікуване відкриття монумента Кобзарю, а 4 січня делегація з Львівщини приїхала, аби повернути своє.

Архів

Купівля

Продаж

USD

8.03

8.08

EUR

10.38

10.68

RUB

0.25

0.26

Погода
Погода у Львові

вологість:

тиск:

вітер:

Останні статті

Харчі розбавлять отрутою »

Об’єднання опозиції не принесе бажаного ефекту - соціoлог »

Максим Тімченко "Успіх компанії -- це успіх людей, які у ній працюють" »

Регіони

Київ

«Шахтар» принизив «Динамо» (відео) »

Харків

В вакансиях о работе запретят указывать возраст и пол »

Дніпропетровськ

В Днепропетровске придумали ноу-хау: таблички «позора» (ФОТО) »

Запоріжжя

В Запорожском цирке обрушилась зрительская ложа. 8-летний ребенок получил перелом позвоночника »

Донецьк

У мэра думают, что предприниматели "засирают" подготовку к Евро-2012 »

Луганськ

В Луганске "Хюндай" сбил людей (ФОТО) »

Одеса

«Спартак» пустеет: после футболистов со стадиона ушли регбисты »

Крим

Крымский Совмин ремонтируют призраки »

Львів

Восьмеро людей травмовано в зіткненні легковика з мікроавтобусом »

Кіровоград

За телетюнерами малозабезпеченим треба звертатись в соцзахист »

Чернівці

"Фронт Змін" веде на вибори 138 мажоритарщиків »

 
COMMENTS.UA
НОВИНИ
СТАТТІ
ЗМІ ПРО ЛЬВІВ
ФОТО/ВІДЕО
АФІША
НАВІГАТОР
ФОРУМ
БЛОГИ
АРХІВ
КОНТАКТИ
РЕКЛАМА

   © «Комментарии:», 2012

weblog.com.ua