This version of the page http://www.informjust.ua/text/448 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-05. The original page over time could change.
ДП Iнформацiйний Центр Мiнiстерства юстицiї України

Правила пошуку в Єдиному державному реєстрі виконавчих проваджень

1. Результатом пошуку за вказаними параметрами пошуку будуть знайдені в базі даних Реєстру записи про суб'єктів, найменування яких містить у собі всі слова, вказані в параметрах пошуку.

Якщо в параметрах пошуку вказано лише код ЄДРПОУ або ІдН, результатом пошуку будуть знайдені в базі даних Реєстру записи про суб'єктів, які мають вказаний у параметрах пошуку код ЄДРПОУ або ІдН.

Примітка. Якщо в параметрах пошуку, крім найменування, вказано ще й код ЄДРПОУ або ІдН суб'єкта, то результатом пошуку будуть знайдені в базі даних Реєстру записи про суб'єктів, які містять у найменуванні всі слова, вказані в параметрах пошуку, та разом з тим, мають вказаний у параметрах пошуку код ЄДРПОУ або ІдН. Наприклад, якщо в якості параметрів пошуку вказати: (найменування) "Веселка" (код ЄДРПОУ) 12345678, то результатом пошуку будуть лише суб'єкти з кодом ЄДРПОУ 12345678, найменування яких містить слово "Веселка".

2. Загальне правило формування параметрів пошуку суб'єкта в базі даних Реєстру:

  • необхідно вказувати лише ті атрибути (найменування чи ПІБ, або кілька значущих слів з найменування чи ПІБ, код ЄДРПОУ чи ІдН), які точно містяться в реєстровому записі про суб'єкта, якщо такий запис є в базі даних Реєстру;
  • не потрібно
  • вказувати атрибути, які запис про суб'єкта може не містити взагалі або містити в іншій формі.

3. Не потрібно в параметрах пошуку вказувати організаційно-правову форму юридичної особи, оскільки можливе різне написання однієї організаційно-правової форми, наприклад: "Товариство з обмеженою відповідальністю", або "ТОВ", або "ТзОВ", або навіть "ООО" (якщо має місце порушення Закону про державну мову).

4. Значущими символами у найменуванні або ПІБ суб'єкта є символи кирилиці та цифри.

Слова в найменуванні суб'єкта та у параметрах пошуку відокремлюються одне від одного пробілом.

Тому за параметром пошуку: "Каштан" не буде знайдено запис у базі даних Реєстру, в якому найменування суб'єкту було помилково зареєстровано без пробілу між організаційно-правовою формою та назвою: ТОВ"Каштан", але будуть знайдені суб'єкти з найменуванням: ВАТ "Каштан", "Каштан" комунальне підприємство тощо.

Примітка. На результат пошуку не впливають: порядок слів у параметрах пошуку, регістр літер у найменуванні або ПІБ, наявність або відсутність дефісів, тире, ком, лапок, апострофів, дужок, крапок, двокрапок, зірочок, символу "№", більше ніж один підряд символ пробілу тощо. Алгоритм пошуку просто ігнорує ("викидає") вказані символи з параметрів пошуку.

5. Якщо точні назва або ПІБ суб'єкта невідомі, і є впевненість у правильності лише частини слова з назви або ПІБ, можливе використання у параметрах пошуку так званих шаблонних символів:

  • символ "_" заміняє собою один будь-який значущий символ у слові;
  • символ "%" заміняє собою будь-яку кількість символів у слові.

Наприклад, за параметром запиту: "%Ірпін%" будуть знайдені такі суб'єкти: "ДПІ м.Ірпінь", "ДПІ міста Ірпіня", "Ірпінська міська санітарно-епідеміологічна станція" тощо.

6. Для поля "Тип особи" у параметрах пошуку краще вказувати значення "Усі типи". У цьому разі будуть знайдені усі записи про суб'єктів – фізичних осіб або підприємців – фізичних осіб, незалежно від того, з яким значенням поля "Тип особи" ("Юридична особа" або "Фізична особа") вони були зареєстровані в базі даних Реєстру.

7. Для поля "Категорія майна" у параметрах пошуку краще вказувати значення "Усі типи". У цьому разі будуть знайдені всі записи про арештоване у ході ведення ВП майно боржника, арешт на яке було накладено шляхом: винесення "Постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження", винесення "Постанови про відкриття виконавчого провадження (з одночасним накладенням арешту на майно боржника)", складання "Акта опису й арешту майна".

8. Пошук у Реєстрі функцією "Пошук ВП за боржником", а також пошук при формуванні "Витяг з ЄДРВП" та "Витяг з ЄДРВП щодо арештованого майна", повертає як результат лише виконавчі провадження, які перебувають у стані виконання, тобто для яких було зареєстровано "Відкриття ВП" та не було зареєстровано "Закінчення ВП".

Пошук у Реєстрі при формуванні "Витяг з ЄДРВП на запит державних органів" та "Довідка з ЄДРВП" повертає як результат усі зареєстровані в базі даних Реєстру виконавчі документи та виконавчі провадження, незалежно від їх станів.