This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/news6089 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-03. The original page over time could change.
Потрійна перемога Porsche в найбільш конкурентній групі GT за всю історію змагань / Віннер Автомотів - Ford, Land Rover, Volvo, Porsche / Форд, Ленд Ровер, Вольво, Порше
 

Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс



 
Новини

Потрійна перемога Porsche в найбільш конкурентній групі GT за всю історію змагань

Штутгарт. Змагання «24 години Дайтони» залишаються територією Porsche – 50-річчя класичних перегонів на довгу дистанцію у Флориді (США) спортивні автомобілі з Цуффенгаузена відзначили потрійною  перемогою у класі GT, виборовши її у напруженій боротьбі з Audi, BMW, Corvette та Ferrari. Перше місце здобув екіпаж у складі Річарда Літца (Австрія), Рене Раста (Німеччина), Енді Леллі та Джона Поттера на Porsche 911 GT3 Cup з команди Magnus Racing. Після захопливого фіналу на очах у рекордної кількості глядачів Літц побачив фінішний прапор на 9,412 с раніше, ніж його колега по заводській команді Вольф Хенцлер. Минулорічний переможець з Німеччини виступав за команду TRG Racing на Porsche 911 GT3 Cup. Третє місце дісталося Марку Лібу (Німеччина) на Porsche 911 GT3 Cup, який належить Brumos Racing.

«Сьогодні ми всі ще раз переконалися, що перегони у Дайтоні є одними з найбільш азартних у світі», - прокоментував Вольфганг Хатц, член правління компанії Porsche AG, який відповідає за дослідно-конструкторські роботи. – «Для мене це був 24-годинний спринт. До фінішного прапору лідери гонки зберігали мінімальний розрив. Дуже приємно, що у нас практично не виникало технічних проблем з автомобілями, а команди та пілоти працювали з повною віддачею в досить складних умовах. Мої вітання переможцям!» Керівник відділення Porsche Motorsport Хартмут Крістен також зазначив: «50-і перегони в Дайтоні були надзвичайно цікавими. Глядачі змогли сповна насолодитися чудовим спортивним видовищем. І, звичайно ж, приємно святкувати переконливу перемогу на очах у величезної юрби вболівальників. Porsche 911 GT3 Cup вкотре продемонстрували свою надзвичайну надійність у складних умовах перегонів». Завдяки останнім досягненням Porsche тепер нараховує 22 перемоги у загальному заліку та ще 74 – у класі, завдяки чому є найуспішнішим автомобільним виробником в історії Дайтони.

Ювілейні перегони у Флориді, де новий Porsche 911 виступив у якості автомобіля безпеки, позначилися надзвичайною конкуренцією – лише у класі GT стартували 45 автомобілів. «Перемогти стільки достойних пілотів, кращих з кращих у класі GT, - це щось неймовірне», - заявив Річард Літц. – «Перемога у Дайтоні, здобута на Porsche, - це одне з найбільших досягнень у моїй кар’єрі, порівнюване лише з двома перемогами у Ле Мані». Його товариш по команді Рене Раст, дворазовий чемпіон Porsche Mobil 1 Supercup, якому Porsche дали можливість взяти участь у перегонах в Дайтоні у якості винагороди за видатні результати минулого сезону, відзначив: «Усе йшло добре. У нас не було жодних технічних проблем. Це були другі у моєму житті 24-годинні перегони і, безсумнівно, найважчі. Протягом одного з заїздів я провів за кермом три з половиною години – це надзвичайно виснажливо».

 

Порше Центр Київ
Офіційний дилер Порше http://porsche.ua/dealers/kiev


повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д