This version of the page http://lvbs.com.ua/qa (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-03. The original page over time could change.
Q&A - LvBS




"Університети трансформуються у мережі", Софія Опацька
Тімоті Т.Лафер, директор, партнер Deloitte Consulting LLP
Контракти: Цінності та МВА
Обучение «мягкости»
Лідерство, інновації та підприємництво у Східній Європі, Росії та інших країнах
Публікація "Компетенції відповідальних лідерів в контексті країн Центральної та Східної Європи"

Подкасти
Статті
Відео інтерв'ю
Онлайн інтерв'ю


Загальна інформація | Інноваційний дизайн програми | Учасники програми та процес прийому | Міжнародний компонент програми | Відгуки учасників | Випускники | Q&A

Найінноваційніша,  найдинамічніша та  найбільш  надихаюча  MBA  програма

в Україні!

 

Наступна можливість розпочати навчання на програмі 16 травня 2012 року!

 

Адреса для листування: mba_lvbs@lvbs.com.ua 

 

Q&A - Запитання та відповіді,

Чого зараз студенти очікують від бізнес-школи?

На даний момент ми пропонуємо інноваційну програму особистісного зростання для власників та керівників вищої ланки. Близько 45 % учасників - власники, які розуміють, що час лише інтуїції пройшов і бізнес потрібно систематизувати. За допомогою викладачів та досвідом колег вони приходять тоді, коли потрібні концептуально нові управлінські рішення і нове глибоке розуміння того, що відбувається. Топ-менеджмент - це люди, які несуть відповідальність за розвиток, ріст існуючого бізнесу, тому для них важливо розуміти, яких ускладнень та «хвороб росту» можна очікувати, та як їх ефективно попереджати. На старті, безумовно, не обійтись без інноваційних ідей, харизматичних лідерів, здатних вести за собою та надихати, та важливою є також підтримувати сталості та життєздатності бізнесу на усіх етапах його розвитку. А етапи ці дуже різні, а відтак відрізняються особливості «життя» організації на кожному з них. І, власне, розуміння компанії як єдиної системи, взаємозв'язків та взаємозалежностей між різними її складовими, розуміння підходів до управління та втримання динаміки росту на різних життєвих циклах, вміння шукати та знаходити, генерувати успішні управлінські рішення - все це частина знань та компетенцій, за якими приходять на нашу програму.

Як обрати школу для навчання?
Це залежить від тих цілей, які ставить перед собою майбутній учасник. Це може бути традиційна школа зі стандартизованим інструментальним підходом та сертифікаційними програмами, яка дасть глибше розуміння управлінських інструментів, або ж динамічна інноваційна школа, яка завжди у пошуку рішень і у якій учасник надихається на нові звершення та розвиває ідею існуючого або нових бізнес - проектів. Результат навчання залежить також від виду програми, яку пропонує школа, формату навчання (full time, модульний, вечірній), та тих контактів, розширювати і розвивати мережу яких зацікавлений учасник. Вибираючи бізнес-школу ми радимо усім потенційним учасникам переглянути веб сторінки шкіл, а потім відвідати ті, які їм найбільше імпонують - взяти участь у заняттях, відчути атмосферу, поспілкуватись з теперішніми учасниками програм та випускниками. Основне - пам'ятати, що навчання у бізнес-школі це важливий крок у професійному житті, випускник у подальшому завжди буде асоціюватися з цією школою, а тому цінності школи повинні співпадати з його/її особистими цінностями.
 

Чому варто навчатись бізнесу у LvBS?
Навчання у LvBS - це не просто навчання бізнесу, хоча програми школи відповідають міжнародним стандартам програм бізнес-освіти і на них викладають кращі українські та міжнародні викладачі. Це ще й перебування в особливій атмосфері, можливість культурного та духовного збагачення, а також відпочинок у старовинному європейському місті України.
Міжнародність програми КЕМВА є важливою її доданою цінністю, оскільки дає можливість відчути особливості глобального макросередовища, основні фактори впливу на економічне середовище як глобальне, так і кожної з країн зокрема. Міжнародний компонент програми включає: 30% курсів - викладання міжнародними викладачами, виїзний навчальний модуль в одну із країн Центральної та Східної Європи, 10-ти денний навчальний тур в країни Азійського регіону.


Які переваги програми МВА, яку пропонує LvBS, у порівнянні з іншими бізнес-школами?

Програма Key Executive MBA в LvBS має кілька особливостей, які вирізняють її серед інших, а саме
• індивідуальний, дуже персоналізований підхід до учасників, яким відповідно до рівня підготовки на вході пропонується власний план розвитку
• наголос на розвиток підприємливості - як учасників, так і бізнесів, які вони представляють
• практичне проектне навчання, яке полягає у генеруванні інноваційних підприємливих ідей, їхнє наповнення та впровадження впродовж навчання за підтримки викладачів та команди школи
• значний міжнародний компонент програми - 30% міжнародних викладачів та 2 міжнародні навчальні тури
• і, звичайно ж, комфортні умови навчання та перебування у навчальному закладі з унікальною атмосферою!

 

Як Ви оцінюєте попит на програми МВА в Україні? Які тенденції цього попиту зараз?

Керівникам компаній все частіше доводиться задумуватись над тим, за рахунок чого їхні компанії будуть процвітати у майбутньому. Ще зовсім недавно мало кому потрібно було думати про конкурентоздатність за рахунок ефективності, зменшення кількості невдалих проектів або ж нової цінності для клієнта, оскільки достатньо було лише незадоволеного попиту, або й просто певного ресурсу. Зі зменшенням загального «пирога» , насиченістю ринку та шаленими темпами розвитку інновацій, все частіше керівники розумітимуть, що власного досвіду вже недостатньо, або ж його потрібно щонайменше систематизувати, що бракує управлінських інструментів та тих навичок, які дають можливість швидко приймати успішні рішення у змінному та все більше глобалізованому середовищі. А навчання на програмі МВА є однією із можливостей вирішити такі питання. І хоча до цього часу ця можливість була суттєво недооціненою в Україні, разом із розумінням важливості особистісного зростання і через навчання у тому числі ростиме і попит на такі програми.

 


Скільки щорічно студентів навчається у Вашій бізнес-школі?

Перший набір відбувся через три місяці після відкриття школи у 2008 році і перша група розпочала навчання у складі 7 чоловік. Тепер кількість учасників щороку становить близько 20, оптимальна для забезпечення динаміки та залучення кожного у навчальний процес і обмін досвідом, і разом з тим дає можливість утримувати індивідуальний підхід до кожного з учасників. 40% - власники компаній, решта - керівники вищої ланки. Середній вік учасників - 35 років.

 

Наскільки важливі програми MBA для керівників, власників бізнесу? Що вони дають?

Програми МВА - це комплексні дипломні програми з управління, які покликані формувати в учасників навички, знання та компетенції такого рівня, які дозволять ефективно управляти цілою компанією як системою (а не окремим функціональним напрямком) незалежно від галузі. Інше питання, що задачі та виклики, які доводиться вирішувати керівникам вищого рівня сьогодні суттєво відрізняються від тих, які доводилось вирішувати ще десять років тому.
Недостатньо використовувати напрацьований попередній досвід світових компаній, впроваджувати управлінські інструменти, які у попередні роки призводили до незмінних позитивних результатів. Багато з них перестають працювати, а це означає що учасники повинні самі напрацьовувати рішення впродовж навчання, виробляти розуміння того, яку цінність їхні бізнеси повинні нести клієнтові, щоб завоювати їхню довіру та лояльність. Це означає, що в аудиторії повинна бути критична маса керівників, здатних пропонувати такі рішення. А розуміння ринку та бачення розвитку бізнесів приходитиме через динамічність програм - здатність максимально інтегрувати в програму інноваційний світовий досвід через міжнародні тури, залучення до викладання людей, які надихатимуть до генерування проривних бізнес - ідей, вирішення найактуальніших «живих» кейсів.


Якщо у Вас виникли питання, просимо надсилати їх на адресу директора програми МВА Оксани Кулаковської - okulakovska@lvbs.com.ua

Загальна інформація | Інноваційний дизайн програми | Учасники програми та процес прийому | Міжнародний компонент програми | Відгуки учасників | Випускники | Q&A


05
Квітня
2012
Зустріч дискусійного клубу "Бізнес Credo"
19
Квітня
2012
Національна конференція “Intro 2012: управління стратегіями та фінансами компаній в часи невизначеності та змін”
20
Квітня
2012
Київ: "Управління проектами. MS Project"


27
Березня
2012
Дмитро Фірташ виступив перед Cпільнотою Львівської бізнес-школи УКУ
24
Березня
2012
Відбувся перший весняний модуль програми Key Executive MBA, який гармонійно поєднав навчання з відпочинком.
20
Березня
2012
"Змінюватися важко, але дуже потрібно", - Тімоті Т.Лафер на зустрічі Спільноти LvBS
17
Березня
2012
Програма «Стратегічний маркетинг» для працівників ПАТ «Концерн Галнафтогаз»
14
Березня
2012
«Персональні фінанси» в LvBS
25
Лютого
2012
Нові учасники приєдналися до групи програми Key Executive MBA. Вітаємо! Успіхів та натхнення вам!
16
Лютого
2012
Київ: Зустріч дискусійного клубу «Бізнес Credo» з Блаженнішим Любомиром Гузаром
Український Католицький Університет
Календар подій
Завантажити буклет
Розсилка LvBS
RSS
Copyright © 2008 Lviv Business School
Developed & powered by Bambuk 2008