This version of the page http://www.artpole.org/events/carfree2008.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-01. The original page over time could change.
АртПоле - події

21.09.2008
Всесвітній День без авто в Києві

Велопарад «Київ — місто-парк, а не паркінг» довжиною 26 км, відкриті змагання з фігурного водіння велосипеда, концерт на підтримку акції за участю гуртів «Крихітка Цахес», «Абздольц», «Пропала Грамота», «Мартові».

Вперше подібна акція відбулася 1998 року в Парижі. Хоча для приватного транспорту були закриті лише старі квартали міста, вміст СО2 в паризькому повітрі в цей день зменшився на 15%. Протягом 10 років до Дня без авто долучилися понад 1300 європейських міст та міста інших континентів.

Київ теж приєднався до загальносвітового руху, ініціатором акції стала агенція «АртПоле». Киян закликали 22 вересня відмовитись від автомобіля і вирушити на роботу пішки, на велосипедах чи, принаймні, громадським транспортом. Мета акцій полягала в тому, щоб привернути увагу до проблеми не лише пересічних жителів міста, а й міської влади, адже досить важко бути екологічно свідомим в місті, де не вистачає велодоріжок з велостоянками. 22 вересня відбулися також показові перегони — хто першим дістанеться офісу в центрі, виїхавши зі спального району; у перегонах переміг велосипедист, другим був водій приватного авто, третім — пасажир громадського транспорту.

Офіційна сторінка акції

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design