This version of the page http://spu.in.ua/news/28659 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-25. The original page over time could change.
Соціалісти Черкащини виступають проти розширення прав роботодавців на звільнення людей

Архів

СПУ і СВІТ

останні новини
 
04:02 - 08/02/2012

Новий кодекс, який вже прийнято у першому читанні, не надасть більше прав працюючому населенню, а навпаки – позбавить їх. Про це секретар Черкаського ОК СПУ  Олена Задорожна розповіла у інтерв’ю «Народній правді», обговорюючи питання, задекларовані у Маніфест СПУ.

Зокрема, О.Задорожна нагадала, що розробниками нового ТКУ є депутати-регіонали Василь Хара, Ярослав Сухий й Олександр Стоян, які є представниками партії великого промислового капіталу. А підтримають регіоналів, на думку більшості експертів, депутати від БЮТ і НУНС (швидше за все - і Блоку Литвина), які також є виразниками інтересів промислових і фінансових магнатів.

Секретар Черкаського ОК СПУ повідомила, що за новим ТКУ значно розширюються права роботодавців на звільнення (це стосується підприємств всіх форм власності). При цьому обов’язкове узгодження із профспілкою замінено «консультаціями», хоча навіть визначення цього слова в законі немає. А якщо на підприємстві працює до 20 осіб, то не треба й консультацій - можна приймати рішення самостійно. Попереджати людину про звільнення потрібно за два тижні, а не за місяць.

О.Задорожна додала, що розроблювачі Трудового кодексу так «обрізали» права профспілок, що від них фактично залишилася одна назва. «На думку незалежних експертів, це є реалізацією «блакитної» мрії капіталістів по створенню «кишенькових», маріонеткових профспілок, які не будуть нести ніякої відповідальності при обмеженні прав трудящих».

Крім того, у всіх випадках роботодавцеві дозволяється звільнення на власний розсуд у випадку «виробничої необхідності», а також «втрати довіри» до працівника. «Роботодавець буде мати право викинути працівника на вулицю за участь у страйку! От вам і конституційне право на захист своїх інтересів! Такого нахабного свавілля вже років сто немає в жодній цивілізованій країні», - наголосила О.Задорожна.

  роздрукувати

Анонс

всі новини
В регіонах
всі новини
Соціалісти у місцевій владі
всі матеріали
пряма мова
всі матеріали
При використанні матеріалів сайту посилання на
прес-службу СПУ та www.spu.in.ua обов'язкове
© 2003-2007 Соціалістична партія України
Офіційний сайт
Сайт використовує технологію Flash. Якщо ви не бачите анімації зверху сторінки, Вам слід завантажити Flash Player.