This version of the page http://ikf.com.ua/news/?view=1006 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-23. The original page over time could change.
Світова молочна промисловість приречена на об’єднання та консолідацію / Новости рынка / ИКФ Сервис
  • Украина(+38044) 537-21-16
  • Россия(+7499) 733-94-60
  • Skype:IKF Service

Новости рынка

Главная → Новости рынка
2 февраля

Світова молочна промисловість приречена на об’єднання та консолідацію

Світова молочна галузь продовжує залишатися одним із найбільш динамічно розвиваютчихся секторів сільського господарства по всьому світу. На розвиток глобальної молочної промисловості вплинув глобальний економічний спад, зміна погодних умов в країнах-експортерах, а також зростання цін на різні корми та інші виробничі витрати. Глобальна рецесія зробила негативний вплив на рівень доступності молочної продукції, а також на рівень попиту на молочні продукти, призвевши до зміни споживчої поведінки на багатьох ринках по всьому світу. Тим не менше, попит почав відновлюватися в другій половині минулого року, а обсяги виробництва продовжують рости з початку 2010 року. Північна Америка та Європейський Союз є найбільш «зрілими» ринками молочних продуктів, а Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Латинська Америка продовжують залишатися найбільш швидко зростаючими ринками молочних продуктів. Європа є світовим лідером серед виробників перероблених молочних продуктів, таких як йогурт, сир, масло і молочні жири.

Світова молочна промисловість стала вкрай волатильною в останні кілька років, оскільки ціни на молочну продукцію коливаються постійно. Очікується, що така ж ситуація збережеться і в найближчі кілька років, що може, на думку деяких експертів, створити певні проблеми для розвитку світової промисловості. Однією з ключових причин такої волатильності стало зменшення щорічних обсягів молока, що обертаються в торгівлі між країнами. Таким чином, будь-яка невелика зміна попиту і пропозиції буде підбурювати коливання світових цін на сировину для виробництва молочних продуктів.

Висока конкуренція і висока фрагментація ринку призводить до підвищення консолідації в молочній промисловості. Великі молокозаводи тиснуть на більш дрібні підприємства, які стикаються з низкою проблем у виробництві. Більш того, багато компаній все частіше об'єднуються для злиття і укладення партнерських відносин, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку. Основні причини злиттів і поглинань в секторі виробництва молочних продуктів включають прагнення підвищити ефективність виробництва, збільшити прибутки, а також знизити рівень витрат. Тенденція до консолідації найбільш виражена в Європі. Молочна промисловість, будучи дуже фрагментованою, складається з великих багатонаціональних корпорацій, а також невеликих, але значущих гравців. Зі збільшенням концентрації промисловості, спостерігається розвиток тенденції до збільшення вартості брендів, часток ринкового ринку, і міжнародну присутність. В умовах високої конкуренції, компанії повинні вести себе на ринку досить активно.

Milknet.ru

Источник: milkua.info

Версия для печати

Другие новости рынка

14 марта

На Харківщині ведеться робота з врегулювання відносин між молокопереробними підприємствами та селянами

Як повідомив в ході програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області найближчим часом буде активізована робота щодо врегулювання розбіжностей між молокопереробними підприємствами та селянами, які здають молоко на переробку. У першу чергу мова йде про закупівельну ціну.
14 марта

За два останні роки аграрний сектор України став лідером серед галузей економіки

13 березня відбулася прес-конференція Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка, присвячена роботі Уряду в аграрній сфері протягом останніх двох років. У заході взяли участь очільники Держветфітослужби, Держземагентства, Держрибагентства, Держлісагенства та Держсільгоспінспекції.
14 марта

Київ незадоволений документами з Мінська щодо якості молочної продукції

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України не задоволена якістю документів, наданих Білоруссю у зв’язку з претензіями Києва до якості білоруської продукції, яка ввозиться в країну, і має намір провести інспектування заводів, повідомив глава служби Іван Бісюк.
13 марта

Яловичина з американським акцентом

Компанія «Атлантик фармз ІІ», яку заснувала американська родина, займається вирощуванням великої рогатої худоби на м’ясо. Рентабельність підприємства — близько 12%.
13 марта

Ізраїль інвестує в будівництво молочнотоварних ферм на Харківщині

У Харківській області планується побудувати дві молочно-товарні ферми із залученням ізраїльських інвестицій. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, під час візиту харківської делегації до Ізраїлю був укладений договір про співпрацю Ізраїлю з Харківською областю у сфері сільського господарства.