This version of the page http://www.asvmu.org/news135.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-22. The original page over time could change.
Європейська федерація ветеринарів обирає нове правління - Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України
ІНФОРМАЦІЙНІ ЛІНІЇ








Європейська федерація ветеринарів обирає нове правління

Генеральна асамблея Європейської   федерації ветеринарів, що відбулася   10-11 червня в Палермо       знаменувалася важливою подією –      виборами президента та віце-      президентів федерації. Вальтера Віндінга, який обіймав цю посаду два  терміни, змінив представник Франції     Крістоф Бюо, одноголосно обраний    Асамблеєю. Новий президент буде      працювати за підтримки чотирьох    новобраних віце-президентів Карeн  Остенсон (Швеція),   Роберта Хьюі  (Великобританія), Ганса Йоахіма    Готса (Німеччина) та Рафаеля  Лагуенса (Іспанія). В такому складі    правління буде працювати з  2011 до  2013 року.

 Українська делегація, очолювана Рудь О.І. мала змогу поспілкуватися як з колишнім президентом Федерації, так і з новообраним. Оксана Іванівна висловила подякувала Вальтеру Віндінгу за плідну співпрацю протягом останніх років, вагомим результатом якої було проведення семінару ТАІЕХ в листопаді 2010 року, та висловила сподівання на її поглиблення надалі.

 Іншою важливою для України подією стало прийняття Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології в дійсні члени секції Ветеринарних лікарів, що працюють в галузі освіти, науки та виробництва. Ця секція, разом з трьома іншими, що об'єднують приватних практикуючих лікарів, державних інспекторів та спеціалістів з гігієни, харчової безпеки і ветеринарної охорони здоров'я, є складовою частиною Європейської федерації ветеринарів. Львівську делегацію очолив ректор університету, професор Гунчак В.М.

 Як завжди під час Асамблеї обговорювалися питання, які стосувалися діяльності самої Федерації та актуальних проблем ветеринарної медицини. Особливо цікавим був виступ спеціального гостя Герберта Шнайдера, який розповів про досвід створення Статуарного ветеринарного органу в Намібії. В його компетенцію входить реєстрація та ліцензування, як на приватному, так і на державному рівні, участь в розробці стандартів професійної кваліфікації, консультаційна підтримка, післядипломна освіта.

 І нарешті, Генеральна асамблея це завжди нагода поспілкуватися зі старими партнерами та зав’язати нові партнерські стосунки. Цього разу були досягнути домовленості про підписання договорів про співробітництво з Асоціаціями спеціалістів ветеринарної медицини Польщі, Литви, Естонії, Угорщини.