ГоловнаПро організаціюАкції ВЕЛ
Акції ВЕЛ

З перших днів свого існування пріоритетним напрямом діяльності ВЕЛ обирає природоохоронну роботу. Саме практична діяльність формує відповідальне ставлення людини до природи.
У 1999 році з’являються іміджеві акції Всеукраїнської екологічної ліги, які на слуху в багатьох людей по всій Україні, акції, по яким пізнають Лігу в різних регіонах: «Первоцвіт», «Посади своє дерево», «Збережи ялинку».
ВЕЛ з перших років своєї діяльності турбує ситуація з водними ресурсами у державі. У 2001 році починається реалізація соціального проекту «Чиста питна вода – екологічне благополуччя українського народу», започатковано акцію «Нове життя джерел» (розчищення, облаштування та догляд території навколо джерел питної води: колодязів, артезіанських свердловин, бюветів).
У 2002 році було розпочато унікальний проект «Рекультивація Кримських згарищ», в ході якого відновлювали пошкоджену пожежею популяцію сосни Станкевича на території 59 га в заказнику «Мис Айя» (АР Крим). З цього питання було підготовлено методичні рекомендації для пропаганди та поширення досвіду відновлення зелених насаджень, пошкоджених пожежами.
З роками ВЕЛ розширює коло екологічних проблем, якими вона опікується. Було організовано проведення нових акцій: «Громадська інвентаризація зелених насаджень у парках, скверах, на прибудинкових територіях», «Амброзія – небезпечна рослина», «Громадський контроль за станом об’єктів природно-заповідного фонду», «Врятуй свою річку».

Ви можете перейти до наступних розділів:
Посади своє дерево
Первоцвіт
День довкілля
Нове життя джерел
Амброзія - небезпечна рослина
Збережи ялинку
© Copyright 2004
Розробка ІАФ Ексор
Копіювання матеріалів сайту можливе лише за поперднім погодженням зі Всеукраїнською екологічною лігою.