This version of the page http://www.krainamriy.com/rozdil73.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-18. The original page over time could change.
Хорея Козацька // Країна Мрій
 RSS
About / Festival 2011
Пошук у вістях






Свіжі надбання

Олег Скрипка
Інколи / Відрада / Жоржина (3 CD)
CD
Воплі Відоплясова
Сім альбомів гурту ВВ (7 CD)
CD
Ніна Матвієнко та Ансамбль Давньої Музики пк Костянтина Чечені
Всякому городу нрав і права
CD



Наші друзі
 


Новини поштою




Скасувати розсилку
  
Головна сторінка ІнформаціяХорея Козацька
Хорея Козацька

«Хорея Козацька» – це гурт старовинної музики, що виконує пам’ятки з різних пластів української музичної культури, від пізнього середньовіччя до пам’яток ХХ ст. Пріоритетними напрямками залишаються епічні жанри, давня епічна традиція.

Гурт «Хорея Козацька» виник у 2005 році у Києві. Його назва походить від назви музичної пам’ятки «Horea kozacky», що заховалась в клавірній табулатурі 1640 року і зберігається в музичному архіві Братислави (Словакія). Гурт виконує музику Руси-України різних епох – Середньовіччя, Ренесансу, бароко, класицизму, романтизму та окремі твори ХХ ст., доречно демонструючи пам’ятки української культури від монодії до неоромансу. Пріоритетними для гурту є дослідження та виконання епічної традиції – епічних жанрів музичної та літературної спадщини. Тому вельми часто концерт «Хореї Козацької» перетворюється на довготривалу музичну подорож, що занурює слухачів в світ староденних подій, лицарського епосу і розвинених в ньому морально-етичних тем, що давали натхнення і викликали захоплення в українських та європейських письменників, мистців і фольклористів.

Склад учасників:
Тарас Компаніченко – спів, кобза, уд, колісна ліра, старосвітська бандура
Сергій Охрімчук – скрипка, спів
Михайло Качалов – фідель, спів
Данило Перцов – пандора, шалмей, цинк, лізард, шалюмо, спів
Ярема Шевчук – колісна ліра, дуда, старосвітська бандура, спів
Северин Даниленко – спів, басоля

 
© Країна Мрій, 2008-2012; Створював Богдан Гдаль