This version of the page http://www.factor.ua/company/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-16. The original page over time could change.
Історія - ФАКТОР
УКР
РУС
ENG
Про корпорацію
Приймальня президента
Історія

Історія

1991 рік
18 лютого 1991 року
— зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Фактор», що стало основою Видавничо-консалтингової корпорації «Фактор». Пріоритетними напрямками розвитку підприємства стали організація семінарів для бухгалтерів із залученням фахівців фінансових органів, консультації з питань ведення бухгалтерського обліку та реалізація канцелярсько-бланочної продукції.

1993 рік
2 лютого 1993 року
— унаслідок збільшення обсягів реалізації бланочної продукції та довідково-методичної літератури створено ТОВ «Хартія», що спеціалізується на розміщенні замовлень на виготовлення поліграфічної продукції у друкарнях міста й області.

1994 рік
20 січня 1994 року
— виділення у самостійне підприємство Аудиторської фірми «Фактор-Аудит». Першими її клієнтами стали СП «НОК» і завод «Белказін» (м. Прилуки).
Відкриття першого магазину спеціалізованої торговельної мережі «Фактор». Уже до кінця року торговельна мережа складалася з 20 точок.
Виділення в самостійне підприємство Учбово-методичного центру «Фактор».

1995 рік
14 лютого 1995 року — створення редакції газети «Податки та бухгалтерський облік», першого періодичного видання корпорації «Фактор». Ця дата вважається днем заснування Видавничого будинку «Фактор».

1996 рік — створення власної поліграфічної бази, придбання комплексу друкарського обладнання. Збільшується асортимент довідково-методичної літератури, що випускається, з'являється щомісячний додаток до газети «Податки та бухгалтерський облік» — систематизований збірник нормативних документів з питань оподаткування та бухгалтерського обліку.

1997 рік — створення редакції довідково-методичної літератури.
Аудиторська фірма  «Фактор-Аудит» переїжджає до нового власного приміщення на вул. Маршала Бажанова, 4; друкарня «Хартія» займає власну триповерхову будівлю по вул. Гомоненка, 10; розпочато реконструкцію будівлі по вул. Сумській, 106а (майбутній головний офіс корпорації).

1998 рік — Збільшення асортименту періодичних видань і довідково-методичної літератури спричинило виділення видавничого відділу в окреме підприємство «Видавничий будинок «Фактор». Відкриття філій та представництв у великих містах України: Дніпропетровську, Києві, Львові, Сімферополі тощо. Активна співпраця з найбільшими Альтернативними службами передплати України.

1999 рік — створено Службу передплати і кур'єрської доставки «Фактор-Преса».
Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» отримала ліцензію на здійснення юридичної практики, у зв'язку з чим у структурі підприємства організовано юридичний департамент, що забезпечує всебічну правову підтримку підприємствам — клієнтам аудиторської фірми «Фактор-Аудит». Закінчено реконструкцію будівлі по вул. Сумська, 106а, яка стало візитною карткою Видавничого будинку «Фактор».

2000 рік
10 листопада 2000 року
— друкарню «Хартія» перейменовано на «Фактор-Друк». Придбання нового обладнання, опрацювання сучасних технологій друку дозволили друкарні «Фактор-Друк» перейти на друкування сторонніх замовлень. Початок будівництва нового поліграфічного комплексу європейського зразка по вул. Саратовській, 51.

2001 рік — створення двох нових редакцій газет «Власне Діло» та «Бухгалтерський тиждень».
«Фактор-Друк» запроваджує новий вид виробництва, уводячи в експлуатацію газетну лінію. З цього часу всі друковані видання видавничого будинку «Фактор» друкуються друкарнею «Фактор-Друк». Серед сторонніх замовників друкарні — провідні видання регіону.
Відділ маркетингу та реклами перетворено на рекламне агентство «Фактор-Реклама».

2002 рік — портфель брендів Видавничого будинку «Фактор» поповнився журналом «Бухгалтер» на чолі з шеф-редактором Олександром Кіршом.
Створено Дочірнє підприємство «Консалтинговий центр «Фактор» для надання консалтингових послуг у сферах бухгалтерського обліку та оподаткування, управлінського консалтингу та юриспруденції (в управлінській та юридичній сферах).

2003 рік — створення редакції художньої літератури видавничого будинку «Фактор».
Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» разом з Міжнародною аудиторською компанією «Roedl&Parthner» створює підприємство «Рьодль-Аудит».

2004 рік — установлення сучасного поліграфічного обладнання з виробництва книг у твердій палітурці дозволило друкарні «Фактор-Друк» вийти на новий якісний рівень виготовлення книг: процес автоматизовано від моменту отримання рукопису до видачі готової продукції.
Відкриття магазину спеціалізованої торговельної мережі «Ділові аксесуари та подарунки».
Редакція художньої літератури видавничого будинку «Фактор» стає видавництвом дитячої літератури «Пелікан».

2005 рік — друкарня «Фактор-Друк» починає випуск власної паперово-білової продукції під торговельною маркою Helfer Office.
Новими напрямками розвитку корпорації «Фактор» стали дві спеціалізовані торговельні мережі — мережа магазинів «ШОК» (канцтовари та супутні товари для дітей шкільного віку) і мережа продуктових супермаркетів «Мій Кошик».
Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» розвиває нові напрямки роботи разом із Міжнародною аудиторською компанією «Roedl&Partner», заснувавши юридичну фірму «Фактор-Рьодль».
Поява нової послуги для клієнтів — доставки канцтоварів до офісу спричинило створення ДП «Фактор-Експрес».

2006 рік — Видавничий будинок «Фактор» випустив у світ нове видання для бухгалтерів — користувачів ПК «Бухгалтер & Компьютер». Мережа продуктових супермаркетів зазнала якісних змін, корпорація виводить на ринок мережу магазинів «Е-ДА!»

2007 рік — створення редакції газети для бухгалтерів бюджетних організацій «Бюджетна бухгалтерія».
Відкриття нового продуктового супермаркета "Е-ДА!" в смт Пісочин.
Видавничий будинок "Фактор" виводить на ринок нове видання "Бухгалтерські вісті".

2008 рік – створення спільно з Федерацією професійнних бухгалтерів та аудиторів України (ФПБАУ) «Міжнародної академії бізнес освіти».
Видавничий будинок «Фактор» пропонує своїм читачам новий журнал для жінок «Счастливая», а також виводить на ринок газету «Оплата праці» та нове видання для бухгалтерів будівельних організацій - «Будівельна бухгалтерія».
Типографія «Фактор-Друк» поповнила парк друкувального обладнання унікальною для України машиною - MAN Roland Uniset 75, яка збільшила виробничі потужності типографії у 2 рази.

2009 рік - Видавничий будинок «Фактор» успішно запускає на ринок спеціалізованих видань газету для працівників органів місцевого самоврядування «Місцеве самоврядування» та видання для керівників бюджетних організацій «Вісник бюджетної організації».
Міжрегіональному студентському конкурсу «Аудитор», що заснувала корпорація «Фактор», виповнилося 10 років.

2010 рік - Дотримуючись сучасних тенденцій присутності друкованих видань в електронному форматі в мережі Інтернет, жіночий журнал «Щаслива» («Счастливая») у березні презентував інтернет-портал для жінок з однойменною назвою - «Щаслива».
Видавничий будинок «Фактор», маючи у своєму портфелі брендів 12 спеціалізованих всеукраїнських видань, продовжує успішне освоєння ринку електронних проектів: у листопаді «Фактор» випустив на український ринок унікальний електронний продукт для працівників фінансового сектора - «El-бухгалтер» («електронний бухгалтер»).
Видавництво дитячої та художньої літератури «Пелікан» взяло участь у міжнародних виставках у Болоньї, Москві, Франкфурті та Львові, результатом чого стало продовження плідної співпраці з закордонними партнерами і вихід на нові ринки з новими пропозиціями у сфері видавництва та друкарства.




Сайти корпорації «Фактор»:

«Фактор-Друк» щомісяця перетворює 40 вагонів паперу на 20 млн. газет та журналів та 700 тис. книг у твердій та мякій палітурці.

Видавництво «Пелікан» – дипломант міжнародних книжкових виставок, неодноразовий переможець конкурсів «Форум видавців» та «Книжковий дивосвіт України».
Copyright © 2004–2012 ООО НПП «Фактор».
Створено у Screen Interactive
Головний офіс:
Україна, 61002, м. Харків,
вул. Сумська, 106-а.

Тел./факс: (057) 719-41-09
E-mail: pr@factor.ua
Зворотний зв’язок
Всі контакти
Copyright © 2004–2012 Адреса: Україна, 61002, м. Харків,вул. Сумська, 106-а.
Тел./факс: (057) 719-41-09