This version of the page http://www.magazin-ua.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-15. The original page over time could change.
Журнал "Управление магазином"
Все для эффективного управления торговлей

О журнале
Подписка
Контакты
Анонс
Свежий номер
Архив



Поиск:


ЧИТАЙТЕ В ОКТЯБРЬСКОМ НОМЕРЕ ЖУРНАЛА!!!



Статистика сайта

 

№9, 2008

СОДЕРЖАНИЕ НОМЕРА

Різні різнощі
Що потрібно знати про товарний асортимент
Марина ЛАХНО, відповідальний секретар редакції

Навряд чи у когось зараз виникне ностальгія за тими радянськими часами, коли всі носили однаковий одяг і їли варену ковбасу за 2,20… Сьогодні асортимент товарів став досить різноманітним і головне — купити його можна там, де зручніше: чи то в міні-маркеті біля будинку, чи в центральному універмазі. У сучасних умовах завдання торговельного підприємства — задовольнити попит краще й ефективніше, ніж конкурент, тому необхідно мати основні уявлення про властивості й характеристику асортименту. Адже незнання підприємцем нюансів його формування, помилки під час вибору товарів можуть призвести до великих збитків і втрат.

Холодна війна
Оцінка конкурентоспроможності торговельної компанії
Тетяна БУЙ, редактор журналу «Управленческий учет и бюджетирование»

У бізнесі, як на війні — або ти переможець, або переможений. Але, завоювавши ринок та досягши високого рівня конкурентних переваг, деякі компанії забувають, що, не докладаючи зусиль для закріплення перемоги, можна легко втратити захоплене. Прагнення завжди бути першою, а також гонитва за миттєвими результатами часто змушують компанію відмовлятися від розробленої стратегії конкурентної боротьби. Це призводить до хаосу в організації бізнесу та не дає змоги зосередитись на довгострокових завданнях щодо збільшення конкурентоспроможності.

 

А МОЗ попереджував…
Що треба знати про алкогольно-тютюнову торгівлю
Борис ЗАНЬКО, відповідальний редактор журналу «Управленческий учет и бюджетирование», к. е. н.

Операції з продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів є важливим сегментом торгівлі, оскільки вони значно сприяють як формуванню доходів торговельних підприємств, так і поповненню бюджету. Проте торгуючи цими товарами, слід зважати на велику кількість вимог, які законодавство ставить до суб’єктів підприємницької діяльності.

Заходів ужито!
Відповідальність та санкції у разі порушення санітарного законодавства
Андрій СТРЕЛЬНІКОВ, юрист, консультант з питань управління

Мінімізувати негативні наслідки від перевірки підприємства Державною санітарно-епідеміологічною службою (ДСЕС) можливо, лише знаючи порядок і законодавчі підстави для застосування штрафних санкцій. І в разі якщо до підприємства такі санкції вже застосовано, знання ці все одно стануть у пригоді — для правильного оскарження неправомірних рішень.

Мы не робкого десятка
Страхи продавца. Пути преодоления
Людмила СТРЕЛЬНИКОВА, практический психолог, бизнес-тренер, директор консалтингового центра «Жемчужина»

Страх потерять клиента, как правило, очень тщательно скрываем. Что же делать директору магазина с продавцом, терзаемым таким страхом? Казнить? Не имеет смысла, так как уже потрачены средства на подбор и обучение. Помиловать? А как быть с нисходящей динамикой сбыта? Существует третий вариант, благодаря которому можно не только сохранить лояльных продавцов, но и повысить уровень продаж.

Кіндермаркет
Особливості продажу товарів для дітей
Ірина КАЦАЛ, журналіст

Обороти ринку товарів для дітей збільшуються пропорційно до зростання вимог маленьких споживачів. Гарною лялькою у вітрині сьогодні вже нікого не здивуєш — сучасні діти її просто не помітять. Потрібні, щонайменше, лялька, шафа з її одягом, машина і мобільний телефон, якими користуватиметься іграшкова панна. Що ще потрібно знати продавцям, аби товари для дітей не залежувалися на полицях?
 

 

 

 

© 2007 Управление магазином Разработка сайта - CityDesign.com.ua
  Хостинг сайта - Media-Pro DataCenter