спецтема

А думали, грип...

Кiр дуже небезпечний ускладненнями

Кiр - гостра iнфекцiйна хвороба, що характеризується високою температурою тiла, загальною iнтоксикацiєю, запаленням слизової оболонки верхнiх дихальних шляхiв та кон'юнктиви, специфiчною висипкою на шкiрi.

Збудник кору - вiрус. Джерелом iнфекцiї є хвора людина. Шлях передачi кору - повiтряно-крапельний. Поширенню iнфекцiї сприяють кашель, чхання. Дiти вiком до 3 мiсяцiв не хворiють на кiр, а у промiжок вiд 3 до 6 мiсяцiв хворiють дуже рiдко. Iнкубацiйний перiод триває 9 - 10 дiб, iнодi бiльше.

Стовп здоров'я

Через викривлений хребет можуть стискатись i змiщуватись внутрiшнi органи

Ще Гiппократ казав, що причина всiх хвороб - у хребтi. Бо здоровий  хребет - це стрижень, основа органiзму, опора тiла. А от рiзноманiтнi хворобливi стани в ньому (сколiоз, остеохондроз) неминуче призводять до проблем з iншими органами та системами.

Детально про це - у розмовi з Дмитром Товкесом, лiкарем-вертебрологом столичного медичного центру вертебрологiї, лiкування захворювань хребта та суглобiв.

- Чому хребет може впливати на iншi органи?

Чому болить серце

Наше серце запрограмоване як мiнiмум на 120 рокiв роботи

За даними Iнституту кардiологiї iменi М. Стражеска, у кожного третього дорослого українця - хворе серце. I найприкрiше, що таких хворих бiльшає чи не щороку.

Чому ж саме серцево-судиннi захворювання за рiвнем смертностi в Українi на першому мiсцi. Як має виглядати здорове серце? Як часто людинi треба робити кардiограму? I наскiльки передовi методи лiкування серця в Українi застосовують?

Силу молитви доведено i вимiряно!

Український науковець запатентував результати незвичайного експерименту

Дослiдження проводилося на п'ятнадцятьох добровольцях. Кров в обстежених брали з пальця та вени перед читанням молитов та пiсля. Неймовiрно, але вже пiсля першого разу, як над пацiєнтом промовили слова молитви, захиснi сили його органiзму значно пiдвищилися!

Унiкальний спосiб оцiнки впливу молитви на людину науковець навiть запатентував. Тобто наша держава офiцiйно визнала молитву дiєвим чинником у боротьбi з недугами.

Секс i вагiтнiсть

Статевий акт безпосередньо перед пологами може викликати перейми

Коли подружжя дiзнається про майбутнє батькiвство, у них виникає безлiч питань, зокрема й про можливiсть подальшого  iнтимного життя.

Оскiльки вiд гармонiйного сексу багато в чому залежать стосунки в сiм'ї, ми попросили лiкаря, акушер-гiнеколога Вiктора Iвановича Задушного вiдповiсти на найбiльш поширенi запитання читачок "Доброго лiкаря".

- Вiкторе Iвановичу, любощi пiд час вагiтностi потрiбнi?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • далі ›
  • остання »