This version of the page http://tsn.ua/analitika/zapah-tlinnya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-08. The original page over time could change.
Запах тління - Погляди - ТСН.ua
  • Канал 1+1 up_down
  • Канал 2+2
  • Канал ТЕТ up_down
  • Канал СИТИ
  • ТСН.ua
  • Женский портал
  • Автомобильный портал
  • Голос країни
  • Пекельна кухня
  • Міняю жінку 4
  • Зірки в опері
Архів RSS
  • Реєстрація
  • Вхід up_down
Топ Новини
  • У США помер хлопчик з Львівщини, якого лікували після опіків

    1/12  
  • Допоможіть врятувати життя Віки!

    2/12  
  • Астрономам вдалося зробити фото "галактичної дискотеки"

    3/12
  • Фантастика! Кіпріоти вийшли у чвертьфінал Ліги чемпіонів

    4/12  
  • Бютівець розповів, як Тимошенко годинами стоїть у черзі до туалету

    5/12
  • У Женеві показали найпотужніший в історії Ferrari

    6/12  
  • Найкращі винаходи жінок: циркулярна пила, двірники та Wi-Fi

    7/12  
  • Принц Гаррі обігнав найшвидшу людину планети

    8/12
  • Apple представила новий iPad з революційним екраном

    9/12
  • Адвокати подали апеляцію на "вовчий" вирок Луценка

    10/12
  • Джессіка Сімпсон знялася голою на 9 місяці вагітності

    11/12  
  • Після повені Австралія потерпає від нашестя мільйонів павуків

    12/12  

Запах тління


Україна, 12 жовтня, 10:16 Друкувати

От не повезло ж мені! Саме у той день писати статтю, коли судять Тимошенко. Збирався писати про одне, а тепер думаю: як же ж воно буде виглядати? Тут оно білоруський синдром починається, а ти пишеш про щось таке, про що можна й через рік написати. Бо ж нічого насправді не міняється.

УНІАН
Юрій Винничук

Юлі після оголошення вироку навіть 1937 рік привидівся. Я думаю, це перебільшення. У 1937 не на сім років садили, а пачками розстрілювали. Правда, уже наступного року пішли під розстріл виконавці – чекісти, судді, слідчі, начальники концтаборів...

Є над чим задуматися декому. Не будемо пальцями показувати.

А у нас хіба 1937? У нас нормальна Білорусія. І білорус на престолі, що теж симптоматично. Але біда не в цьому, а в тому, що останнім часом у мене виникає таке враження, що наша опозиція передчасно здохла. Не упокоїлася з миром і не зіграла в ящик, а саме здохла, а її непохований труп розливає довкола тільки самий сморід. Думаю, що це великий гріх, коли покійника не поховати. І я радо б приєднався з лопатою на плечі до якоїсь похоронної процесії, аби поховати тлінні останки цього розкладеного і поточеного червами, хробами, жуками і тушками організму.

На носі парламентські вибори, а ми чуємо поки що тільки самі заклики до об’єднання. Ба навіть Кролик зблиснув гострими зубчиками, заметляв хвостиком і теж щось пронявкав про об’єднання. Але от проблема – кожен з цих маленьких наполеончиків бачить на чолі такого об’єднання лише себе красивого і величного. Та, зрештою, що може змінитися від об’єднання трупів? Ну, отримаємо нову партію МОРГ (МєстоОтдиха Рєанімірованих Граждан) або У(країнський)  МОРГ. Ащо це змінить? Сморід не зникне. А всі ці політичні імпотенти – що кожен зокрема, а що усі вкупі, і так не здатні ні на що більше, окрім як красуватися на політичних шоу і вправлятися в ораторському мистецтві. А потім ідуть собі любенько зі своїми політичними ворогами на сто грам і там уже дискутують винятково про свої особисті шкурні проблеми.

А щоб трупи не вбили собі в голову, що вони насправді живі, їх усіляко задобрюють. Ось парламентський готель витратив майже чверть мільйона на закупівлю чайних столиків, декорованих сріблом і платиною, та тумби з тюльпанового дерева. Для кого? Та здебільшого для наших опозиційних депутатів, бо ті, котрі при владі, уже в готелі не живуть. І я собі думаю: про що може думати отакий собі опозиційний труп, сидячи за чайним столиком, декорованим саме сріблом і платиною, а не якоюсь там бляхою? Він думає лише про одне: „Я так хочу, чтобы лето не кончалось, чтоб оно за мною мчалось…”

Звичайно, це краще, аби мчалося літо, а не розлючені трудящі з тумбами з тюльпанового дерева.

У старому словнику я прочитав таке означення „моргу” – „здание для выставки трупов”. Чудово підходить і для означення парламенту.

І я ще думаю: як добре, що Бог нам послав такого чудового шокового хірурга, як Віктор Янукович, який дуже доступно пояснив Європі, методи своєї медицини:

«Страна была больна… Мне пришлось лечить эффективно, и значит, только хирургическим методом… Если организм выживает и живет нормальной жизнью, имеет возможность поразмыслить, что было бы лучше – идти и медленно умирать, или только один раз преодолеть боль, а потом жить нормально».

Тобто колишні навички хірургічного втручання за допомогою паяльника і „монтіровки” згодилися і тут. Спочатку ломиком по голові – бац! – і пацієнт починає мислити правильно. А кому не помогло, то друге бац! І тоді вже „преодолев боль”, він починає „жить нормально». Ну, як рослина. Кактус, наприклад. Чи настурція. Поїв, попив, покакав.

Отже, в ідеалі весь народ повинен перетворитися на оранжерею, куди дбайливі садівники будуть вчасно доставляти гній та інші мінеральні добрива.

Не всім же жити в однаковому комфорті! Є вибрані і обрані, а є нікому непотрібні. Ну, не зовсім нікому, бо є ще Смерть, яка нас ніколи не зраджує. І є проффесор хірургії: «Я знаю, что есть взгляды скептические, я даже вижу по лицам сейчас, у меня, знаете, зрение на 360%. Вы улыбаетесь сидите, а я скажу так – вышибать будем, вышибать. Вот кто только попадется под кулак – только брызги полетят. Никакой пощады не будет. Никакой. Попал? Стоишь на пути развития экономики? Собираешь коррупционный налог? Только попадись. Попалась рука – с головой оторвем».

Легендарний Джек Патрач нехай сховається.

А в той час, поки опозиція натхненно посмерджує, окремі політичні трупи ще намагаються подавати ознаки життя. Зокрема комуніст, який перебуває у стані хронічного спухання і нагадує більше пісяючого хлопчика, вирішив, що пора провести референдум, щодо зміни державної символіки, бо „нинішній прапор і тризуб є символами, які націоналісти скомпрометували".

Відразу видно рішучу позицію народного обранця, який не спить, а думає, як покращити життя уже зараз. От тільки не пояснив, яким чином, витративши мільярди на заміну усієї національної символіки, включно із паспортами, посвідченнями, дипломами, банкнотами і т. д., ми почнемо „жить лучше і вєсєлєє”, як обіцяв Азаров.

Не менш весело спостерігати, як влада починає гиркатися з росіянами на переговорах про газ, митний союз і введення мита на українські товари. Навіть Азаров уже сміє розкривати рота до Путіна. Подумати лише: два русскіх чєлавєка не можуть знайти спільної мови! А нема чого до Путіна посилати пенсіонера! Краще б послали Бєрєжную чи Єлєну Бандарєнка. Або обох разом з Лободою на додачу. Як бонус.

Бідний Азаров ще зовсім недавно переконував нас, що в Росії живуть не вовки і не удави, а "братья"! І щойно тільки зникнуть на обрії усілякі націоналісти, Росія прийме нас у свої радісні обійми, і ми скліщимося з нею знову, як два нерозлучні песики. Дешевий газ, організовано випущений з животів коаліції, уже грайливо тріпотів біля наших носів. І раптом – фух! – розвіявся. А хто винен? Невістка.

Замість дешевого газу у наших рурах, у відкриті навстіж вікна і двері проникає русскій мір. „Тату! Тату! Лізе чорт у хату!” – „Дарма! Аби не москаль”. Це не я вигадав. Це народна мудрість. А ось іще: „Від москаля поли вріж та тікай”; „Од чорта одхрестишся, а від москаля не одмолисся”; „Москалеві годи, як трясці, а все бісом дивиться”.

Народ ще коли геніально окреслив, якими мають бути стосунки з москалями! Ніхто ще не догодив старшому братові і не догодить. Скільки Лукашенко прогинався, уже усю Білорусь русифікував, а бач і він не до шмиги. Уже й з нього російське телебачення лаха дере. Не дочекаюсь, коли за наших візьмуться.

______________________________________________________________________________________________

УНІАН
Юрій Винничук
Читайте також:

Україна на дні

У світлі нових віянь зі Сходу, коли відродження СССР починає набирати обертів, цілком логічно, що має повернутися і совєтська ідеологія. Наша влада на словах начебто повзе в Європу, але товсті вгодовані задниці все ж таки тягнуть її назад.

Теги: Юрій Винничук
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Юрій Винничук
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 15 коментарів
  • Коментувати
  • Крымчанин 17 жовтня, 11:26
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Пане Юрію! Дуже точно написано, все як насправді у реальному житті розхристаної України. Дякую за статтю, не зупиняйтесь ні в якому разі! Бо так звана опозиція, що в парламенті, нас не врятує - вона дійсно давно здохла. Потрібні якісь рішучі дії. Героям - слава!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • natalya 15 жовтня, 23:28
    5  
    не згоден
     
    згоден
    спасибо вам огромное!!!!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • STP 13 жовтня, 15:41
    14  
    не згоден
     
    згоден
    Класно пишете пане Юрію!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Евгений 13 жовтня, 01:12
     
    не згоден
     
    згоден
    не ...Юльку зря сажают....оштрафовать на сколько она там наворовала и всё.....я так думаю....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Евгений 14 жовтня, 00:28
     
    не згоден
     
    згоден
    Только Юльку! Хам - наш пацан, с русского пьяного мiра. Нехай ворует.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Евгений,Курск 15 жовтня, 00:11
     
    не згоден
     
    згоден
    ой блин....трезвенники нашлись....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • 1111 12 жовтня, 18:12
    3  
    не згоден
     
    згоден
    http://www.youtube.com/watch?v=jxqO1csR6nA&feature=share Газ та мафія.Спецрозслідування ТВi Хто впливає на Президента? Дивіться першу серію з циклу розслідувань. Темне минуле і світле майбутнє Дмитра Фірташа та споконвічних лобістів у владі групи Росукренерго. Розстановка сил напередодні перегляду газових контрактів та переформатування нафтогазового сектору України.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • жлоб из подворотни 12 жовтня, 15:10
     
    не згоден
     
    згоден
    "меня, знаете, зрение на 360%" что такое "зрение 360 процентов"?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Вот так 12 жовтня, 16:45
    4  
    не згоден
     
    згоден
    http://www.google.com.ua/imgres?q=%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%81&hl=ru&sa=G&rlz=1R2ADFA_ruUA420&biw=1280&bih=707&tbm=isch&tbnid=sEs9pvRvBh1-nM:&imgrefurl=http://winx-kartinki.ru/kartinki-spanch-bob.html&docid=uBVVAxPoRAC7_M&w=640&h=464&ei=t5mVTqOKHMbGtAbKuqyEBg&zoom=1&iact=rc&dur=84&page=1&tbnh=147&tbnw=203&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:17,s:0&tx=119&ty=52
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Иван 12 жовтня, 13:14
    7  
    не згоден
     
    згоден
    Ты не гони мне Юра, не гони, здесь Уголовный Розыск, а не баня, нема ни голых, ни дурных. Там отпечатки, Юра, отпечатки, как клопы по всем шкафам.
    відповісти цитувати
    ghost8839 12 жовтня, 14:19
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Иванку ві маскаль?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Иван 12 жовтня, 14:44
    6  
    не згоден
     
    згоден
    А шо надо таки быть москалем,чтобы не увидеть лабуду?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • 1234 12 жовтня, 12:12
    10  
    не згоден
     
    згоден
    Геніально!!!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • ева 12 жовтня, 10:43
    15  
    не згоден
     
    згоден
    Спасибо Вам - Юрий Винничук. Дякую.
    відповісти цитувати
  • ekli 12 жовтня, 10:35
    9  
    не згоден
     
    згоден
    "... не дочекаюсь, коли вже за наших візьмуться." +1
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Відеоблог
  • Аналітика
  • Фотоблог
  • Вконтакте
  • Канал Youtube
  • Facebook
  • TWITTER
  • GOOGLE
Новини партнерів
  • Украину атакают страшные черви
  • В Кременчуге 21-летний парень, на скорости 200 км/ч, снес частный дом. ФОТО
  • Тайсон знает, как победить братьев Кличко
  • С чем категорически нельзя употреблять кофе
  • Майже вся українська ковбаса - підфарбована
Loading...
    Loading...