This version of the page http://www.personal-plus.net/351/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-02-18. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №49 (351) 9 - 15 грудня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата
свіжий номер | rss

Молодий посол з МАУП

4 грудня Україна дізналася ім’я свого Молодого Посла на перші в історії Юнацькі Олімпійські ігри, які в серпні наступного року відбудуться в Сінгапурі. За результатами загальнонаціонального голосування, яке протягом листопада тривало на сайтах Національного олімпійського комітету України та Генерального інформаційного партнера НОК «Гала-радіо», почесне право представляти нашу країну на цих унікальних стартах отримала чемпіонка та призерка Олімпійських ігор з боротьби Ірина Мерлені.
[ читати далі... ]
Актуально

Чому дорожчають продукти харчування?

За рік продукти харчування в Україні подорожчали в середньому на 10%. У Європі вони, навпаки, дешевшають. Згідно з даними Держкомстату за листопад, споживча інфляція в Україні цього місяця становила 1,1%. За прогнозами експертів, за підсумками 2009 року інфляція може становити трохи менше 14%. Таким чином, дорожчання товарів і послуг в країні за підсумками поточного року буде найвищим в Європі, пише «Дело».
[ читати далі... ]

Постріляти у піратів обійдеться у 30 млн

Участь співробітників антитерористичних під­роз­ділів СБУ в антипіратській операції ЄС «Аталанта» обійдеться державному бюджету України у 30 млн. грн. на рік.
[ читати далі... ]

Підсумки епідемії

Міністерство охорони здоров’я підтверджує 468 випадків смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій в період з 29 жовтня по 7 грудня у всіх 24 областях, Києві, Севастополі і Криму.
[ читати далі... ]

Уряд планує дива

Уряд продовжує вирішувати бюджетні проблеми, стягуючи податки наперед. Якщо на початок каденції Уряду станом на 1 січня 2008 року переплати до зведеного бюджету складали 3,9 млрд. грн., то на початок поточного року вони зросли майже до 9 млрд. грн., а на 1 грудня — до 11,8 млрд. грн. Приріст переплат з початку діяльності нинішнього Кабінету Міністрів складає 7,9 млрд. гривень. На думку авторів аналітичної записки про стан виконання державного бюджету, оприлюдненої прес-службою Президента Віктора Ющенка, це свідчить про активне використання адміністративних важелів впливу з боку органів виконавчої влади на суб’єктів господарювання. І це — не єдине звинувачення у бік кабінету Тимошенко.
[ читати далі... ]

Атлас як дороговказ

Вперше з часів чорнобильської катастрофи в Україні Міністерство з надзвичайних ситуацій видало офіційний атлас забруднених в результаті вибуху на АЕС районів та областей. Причому він показує не тільки райони з радіоактивною грунтом (перевищена норма вмісту цезію), але і вміст радіонуклідів у молоці.
[ читати далі... ]

Озброюватимемо ірак

Як стало відомо з джерела в Кабміні, в.о. мі­ністра економіки Ігор Уманський підписав лист з державними гарантіями іракській стороні, які забезпечать реалізацію серії великих збройних контрактів.
[ читати далі... ]

Посвячені і оглашенні

Ось уже 19-й рік поспіль Національна Спілка Краєзнавців України напередодні дня народження світоча української духовності Дмитра Яворницького вручає премію його імені. Це не просто відомча нагорода, яких нині в Україні багато. Нею удостоюють не за сукупність прожитих років чи успіхи в адмініструванні. Стати лауреатом премії імені Яворницького можна виключно за видатні особисті заслуги в галузі краєзнавства. Тож у списку відзначених — вся еліта української історичної науки. Люди європейської, а то й світової слави.
[ читати далі... ]

Ілюзорна єдність

Кілька сотень іранських поліцейських розігнали акцію протесту опозиції, яка відбувалася в центрі Тегерана.
[ читати далі... ]

Хто там ще постраждав?

Німеччина все ще виплачує борги по репараціях, накладених на неї за підсумками Першої світової війни, повідомило Фінансове агентство ФРН.
[ читати далі... ]

Вбито міністрів

У столиці Сомалі — Моґадішу стався потужний вибухпід час церемонії вручення дипломів у готелі, що знаходиться у частині міста, яку контролює уряд Сомалі.
[ читати далі... ]

Шотландія визначається щодо незалежності

Це — історичний момент і для Шотландії, і для всього Сполученого Королівства.
[ читати далі... ]

Молдовський тупик

Парламент Молдови не зміг обрати президента країни. Остання спроба виборів була зірвана після того, як опозиційна партія комуністів покинула залу засідань, відмовившись голосувати за кандидата від ліберальної коаліції лідера Демократичної партії Маріана Лупу.
[ читати далі... ]

Грузія просить про допомогу

Віце-спікер парламенту Грузії Паата Давітая виступив із закликом до США і НАТО ввести військові кораблі в грузинські територіальні води Чорного моря.
[ читати далі... ]
Прогнози

Криза: вихід буде дуже повільним

Враховуючи короткостроковість позитивного впливу антикризових заходів, спеціалісти вважають, що в 2010 році темпи зростання економіки США виявляться нижчими потенційних, — 1,5 — 1,8%. Цей слабкий прогноз узгоджується з думкою про те, що найбільш вірогідний сценарій подальшого розвитку економіки США і всього світу (з мірою вірогідності в 50 — 60%), — це повільне відновлення.
[ читати далі... ]

Щодо виселення порушать кримінальні справи

Президент України Віктор Ющенко дав доручення Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України розглянути питання про порушення кримінальної справи за фактом насильного виселення з Криму кримських татар та інших етносів.
[ читати далі... ]
За і проти

Мігранти та безпека країни

Одними з суттєвих перепон на шляху України до довгострокового динамічного соціально-економічного зростання є перманентне зменшення чисельності населення країни та значний відплив з країни працездатного населення. Випереджаюче скорочення трудових ресурсів нації веде до зростання потреби в іноземній робочій силі та обумовило значне збільшення протягом останніх двох років потоків неконтрольованої тіньової міграції в Україну. Відтак актуальним є завдання реальної оцінки наслідків сучасних міграційних рухів в Україну, яке має сприяти досягненню адекватності структури міграційних потоків потребам економіки і суспільства, розробці відповідних соціально-правових заходів, що запобігатимуть негативному впливу тіньової міграції.
[ читати далі... ]

Що нам загрожує в 2010?

18 червня 2007р. в Брюсселі Україна в особі прем’єр-міністра Віктора Януковича підписала з ЄС пакет угод. Одна з них — про спрощення процедури надання віз громадянам України, друга — угода про реадмісію, згідно з якою нелегальні мігранти, що потрапили до ЄС з території України, будуть нам повернуті.
[ читати далі... ]
Проблема

Світ, який зникне разом з нами?

У столиці Данії Копенгагені почала свою роботу 15-а конференція сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату і 5-а Нарада сторін Кіотського протоколу. Головною темою конференції стало обговорення нової міжнародної угоди про скорочення викидів парникових газів замість Кіотського протоколу, термін дії якого закінчується в 2012 році.
[ читати далі... ]

Динаміка духу та творчості

Під час Різдвяного посту напередодні свята святителя Миколи Чудотворця (19 грудня) редакція газети звернулася до настоятеля академічного храму дванадцяти апостолів, завідувача кафедри православної культури та теології МАУП, доктора богослов’я протоієрея Діонісія Мартишина з проханням розповісти про богослов’я і місію Православної Церкви у сучасному світі.
[ читати далі... ]
Милосердя

Дар від Бога і добрих людей

Наш час не дуже охочий до чину милосердя — хіба що йдеться про благодійництво «прибуткове», значно поширеніше нині. На цьому тлі, як на мене, ще яскравіше постає вчинок індійця Сунеля Рой Кумара, котрий у кризовий, до того ж — «грипозний» час, привіз в Україну ліки, які допомагають боротися і з цією недугою, і з багатьма іншими захворюваннями.
[ читати далі... ]

Що ми споживаємо?

Цього року Україна вийшла на 20-те місце у світі за обсягами виробництва органічних продуктів харчування. Такі дані до Всесвітнього дня продовольства оприлюднила Федерація органічного руху України. Тим часом більшість цієї продукції експортується як сировина для європейської харчової промисловості, а в Україні купити продукти, виготовлені з неї, складно й дорого.
[ читати далі... ]

Застукали на гарячому

Муніципальна дружина затримала невідомого молодого чоловіка, який вчинив наругу над могилою невідомого воїна УПА біля Стіни пам’яті на Личаківському цвинтарі. Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, молодика доправлено у Личаківський районний відділ міліції.
[ читати далі... ]

Пам’яті митрополита

В Івано-Франківську вшанували пам’ять митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького.
[ читати далі... ]

Носіть вишиванки!

Традиційні українські вишиванки лікують, гармонізують біоенергетичну оболонку людей та знищують енергетичну дезінформацію, якою переповнене довкілля. В Івано-Франківську віднедавна працює студія вишивки й етномоди. Керівник студії Тарас Дрібнюк розповів, що до роботи над створенням такого центру його привела передусім інтуїція.
[ читати далі... ]
Нам пишуть

«Без надії сподіваюсь...»

Нині ми будуємо буржуазно-демократичну державу. Зразком такої держави узяті США і передові країни Європи. Але будівельники такої держави самі ніколи не жили в ній. Про те, що буржуазна держава повинна мати капіталістів, це зрозуміло, а ось з демократією виявилося складнішим. Обіцянки кращого життя для народу виявилися великим обманом. Число тих, хто задається питанням: «Що ж з нами сталося?» не меншає. Радянська доба, для багатьох, особливо на Сході держави, здається щасливим часом. Зрозуміло, що відповідальність за те, що зроблено з Україною, лежить на політичних силах і вождях, які були авторами нової буржуазної революції. Зрозуміти, що відбувається сьогодні можна озирнувшись на наше минуле.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Славна перемога

Влітку, гурт «Gloria» під керівництвом Анни Кольберт переміг у міжнародному конкурсі-фестивалі «Зоряні мости», який проходив у місті Євпаторія. Ансамбль представляли чотири учасниці — Аннєта-Даніела Кузнєцова, Анна Панасенко, Діана Щербакова та Юлія Молдован. За одностайним рішенням журі квартет отримав гран-прі фестивалю. У результаті сольних виступів Аннєта-Даніела Кузнєцова посіла перше місце, Анна Панасенко — гран-прі. На цьому перемоги вокальної студії не завершилися. Нещодавно, ансамбль «Gloria» (МАУП) показав високі результаті на міжнародному конкурсі у Будапешті. Про особливості проведення конкурсу та значення цієї події у житті ансамблю розповіла керівник музичної студії Анна Кольберт та дівчата із вокального квартету.
[ читати далі... ]

Спробуйте сили у конкурсі есе

Осінь 2009-го змусила всю Європу пригадати про осінь 1989 років, про події, що знов змінили карту Європи.
[ читати далі... ]

Визнання

[ читати далі... ]

Вітаємо тріумфіторів Спартакіади!

З метою розвитку і популяризації масового спорту в МАУП, зміцнення здоров’я студентів, залучення їх до систематичних занять фізичною культурою та спортом в Міжрегіональній Академії управління персоналом проходила І Студентська Спартакіада. Серед видів спорту, які входили в програму Спартакіади, були настільний теніс та шахи.
[ читати далі... ]

В лідерах

Футбольна команда «МАУП-Єдність» лідирує у ІX Чемпіонаті України з футболу серед ВНЗ.
[ читати далі... ]

Шахісти святкують успіх

[ читати далі... ]
Автосалон

Спадок дає шанс

Кабінет Міністрів Україні пропонує спростити процедуру ввезення в Україну транспортних засобів отриманих у вигляді спадку.
[ читати далі... ]

Газ як альтернатива бензину

Кожен вид автомобільного палива має свої переваги і недоліки. Одні сприяють досягненню хорошої динаміки і потужності, інші економічності, треті мають низьку ціну. Проте сьогодні, проблеми глобального потепління клімату додають проблемі екологічності палива дедалі більшу актуальність.
[ читати далі... ]

Ремені безпеки — це серйозно

З початку наступного року співробітники Державтоінспекції будуть в першу чергу звертати увагу на наявність на водіях ременя безпеки. Про це заявив у четвер на прес-конференції начальник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць, повідомляє «Українська правда».
[ читати далі... ]

Нові правила паркування

Кабмін затвердив правила паркування транспортних засобів. Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду, прийнятому на позачерговому засіданні 3 грудня.
[ читати далі... ]

Найбезпечніші — з Ford Group

[ читати далі... ]
Здоров’я

Без побічних дій ліків не буває

Ось уже місяць перше місце у фармпараді посідає в нас таміфлю — його затвердили панацеєю від свинячого грипу. Ми мали можливість переконатися в тому, як спритно заробляють на препараті не тільки фінансовий, а й політичний капітал. На тлі спорожнілих аптечних полиць таміфлю продемонстрував не так противірусну, як заспокійливу дію: закуплено сотні тисяч доз, отже — всім вистачить. У панічному ажіотажі ніхто не замислювався: а чи всім він потрібен?!
[ читати далі... ]
Різне

Збитий на землі

Відчайдушний, щоб не сказати неймовірний подвиг радянського льотчика-винищувача Сергія Грицевця увійшов у всі військові енциклопедії світу. Під час радянсько-японського конфлікту на Халхін-Голі влітку 1939-го року командир радянського авіаполку у запалі бою залетів мало не за сотні кілометрів від лінії фронту, де його підбили. Чудом вдалося посадити літак неподалік від міста, в якому містився чималий гарнізон противника. Кавалерійський загін японців кинувся галопом брати сталінського сокола в полон. Але в останню мить поряд із підбитим командиром приземлився літак майора Грицевця. Він встиг забрати бойового товариша в тісну кабіну, де й одному було важко розвернутися, і під кулями ворога злетів. І благополучно приземлився на своєму аеродромі.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85