This version of the page http://svit.ukrinform.ua/all_traditions.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-02-15. The original page over time could change.
Країни світу — Країни: традиції, звичаї

СВІТ КРІЗЬ ОБ'ЄКТИВ










ПОДІЄВИЙ МОНІТОР


НАШІ ПАРТНЕРИ








ВИБРАНЕ





ЛІЧИЛЬНИКИ







 




- Етнічний календар
- Мудрість народів світу
- Кухні народів світу
- Спорт різних народів


Етнічний календар


Сторінки: 1 2 3 4 Наступна

Походження Різдва Христового
Богонемовля ще тихо спало на сіні в яслах убогого вертепу – печери для утримання худоби, а весь світ навколишній уже змінився. Нова яскрава зірка з’явилася на небі й повела трьох мудреців зі Сходу до Ісуса. Ангел зійшов на поля віфлеємські, і зачудовані пастухи поспішили привітати дитятко Боже, бо почули: "Сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, який є Христос Господь".



Сьогодні в Україні відзначають свято Покрови Богородиці
Сьогодні, 14 жовтня, православні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей день також відзначають День Української повстанської армії. Історія Покрови відносить до подій X століття, коли Константинополь було оточено ворожими військами. Як свідчить переказ, 14 жовтня 910 року мешканці Константинополя зібралися ...



Бельгійці відзначають головне національне свято - День присяги короля
Сьогодні, 21 липня, королівство Бельгія відзначає своє головне національне свято - День присяги короля. У своєму традиційному зверненні до нації Альберт II з жалем зазначив, що особливістю свята цього року є те, що рік і три місяці країна продовжує жити в умовах політичної кризи. Ще 26 квітня 2010 король прийняв відставку уряду Іва Летерма, і досі міністри продовжують працювати як виконуючі обов'язки..



Французи святкують День взяття Бастилії
Сьогодні, 14 липня, Франція відзначає головне національне свято - День взяття Бастилії. Як відомо, 14 липня 1789 року почалася Велика французька революція. Повсталі парижани штурмом узяли фортецю-в'язницю Бастилію - символ королівської влади - і звільнили сімох ув'язнених. Постанову про свято було прийнято 6 липня 1880 року. Нині щороку 14 липня у французів вихідний. У Парижі традиційно проходить ..



Ніч на Івана Купала: треба спалювати старі речі та загадувати бажання
Свято Івана Купала З 6 на 7 липня українці традиційно відзначають ніч на Івана Купала, яка вважається святом молоді та кохання. Усі обряди на Купала є значною мірою містичними. Важливе значення в купальській обрядовості має очищення вогнем та водою - вогонь розпалюють ввечері і підтримують полум'я аж до ранку. Стрибки через купальське вогнище супроводжуються примовляннями та ..



Сьогодні - Всесвітній день поцілунків
Сьогодні, 6 липня, відзначається Всесвітній день поцілунку. Свято, придумали в XIX столітті у Великобританії, 20 років тому воно було затверджене Організацією Об'єднаних Націй. У цей день традиційно проводяться різні конкурси поцілунків, у тому числі і масовий поцілунок, який став дуже популярним. Згідно з однією з найкрасивіших легенд: древні люди, які придумали поцілунок, вірили, ніби подих містить душу.



25 червня - День дружби і єднання слов'ян
Сьогодні, 25 червня, слов'яни всього світу відзначають День дружби і єднання слов'ян. Свято створений для того, щоб різні гілки слов'янських народів пам'ятали про свої історичні корені, прагнули зберегти свою культуру, а також багатовіковий зв'язок один з одним, передає Online.ua. Свято єднання слов'ян особливо широко відзначається в трьох країнах - Росії, Україні та Білорусі.



Цей День Перемоги
Україна відзначає День Перемоги у Великій Вітчизняній війні.Після розпаду СРСР День Перемоги відзначається в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані та низці інших країн колишнього соцтабору.У Радянському Союзі День Перемоги був оголошений неробочим днем Указом Президії Верховної ради СРСР від 26 квітня 1965 року як Свято Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..



8 березня: трохи історії
Виникло це свято як день боротьби за права жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку зібралися на маніфестацію робітниці швейних і взуттєвих фабрик. Вони вимагали 10-годинного робочого дня, світлих і сухих робочих приміщень, рівну з чоловіками заробітну плату. Працювали в той час жінки по 16 годин на добу, отримуючи за свою працю копійки. Чоловікам після рішучих виступів вдалося добитися запровадження 10-годинного робочого дня...



"LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!"
У третій четвер листопада французи відзначають свято молодого вина - Нового Божоле. Різні народи єднають… "винотрадиції" Хто не знає, що вино займає особливе місце не лише в системі харчування, але й в усьому житті французів. Це не просто напій, який мешканці П'ятої республіки п'ють майже щодня і у великій кількості, не лише важлива стаття експорту, але й предмет національної гордості, об'єкт істинного культу.



КІЛЬКА СЛІВ ПРО ЗВИЧАЇ МОНГОЛІВ
У старі часи двері юрти були повстяними. Господар, запрошуючи гостя увійти, відкидав її правою рукою, лівою ж, зігнувши в лікті, запрошуючим жестом вказував на отвір. · Усякий, хто заходить в юрту, перед тим як переступити поріг, застібає одяг на всі ґудзики. Гість, якщо він не мав наміру ночувати в чужій юрті і не отримував на це дозволу, не мав права знімати головний убір.







  На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Форум | Контакти | RSS  | Про Укрінформ 

Всі права застережені. © Ukrinform 2010.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 594-28-05
E-mail: rialtina@bigmir.net