This version of the page http://www.viche.info/info/Avtoram/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-02-02. The original page over time could change.
Авторам - Журнал «Віче»
  
УКР
ENG
Ввійти | Реєстрація       RSS

Авторам

ПРО КРЕДО „ВІЧА” І СЛАВУ АВТОРІВ

Шановні автори!

Часопису «Віче» виповнилося 19 років. За ці роки змінилася країна, гуманітарні науки і журнал.
Певний рубіж спонукає до осмислення сенсу власного існування й перегляду відносин зі світом.


ОСОБЛИВІСТЬ ЖУРНАЛУ:
НАШЕ КРЕДО

Навіщо існує часопис? Яка його функція? Відповідаючи на це запитання, найважливіше уникнути патетики. Тож відповімо щонайпростіше: журнал – науковий посібник для народних обранців. У Верховній Раді та радах місцевих представлено найактивніші соціальні верстви і групи населення, працюють представники різних професій, які мають відмінний досвід, освіту, світогляд. Об’єднує всіх прагнення служити народові. Не абстрактному, про який йдеться на сторінках історії, а найреальнішому – мешканцям багатоповерхівок і сільських хат, районних, міських і сільських громад. Слугувати людям, для яких народний депутат – іноді остання надія в лабіринті чиновних кабінетів.

Ситуація, в якій діють народні депутати, і визначає сенс і форми існування «Віча». Це передусім

– корисність. Журнал – посібник, який допомагає розібратися в нетрях юридичних вимог, політичних і економічних чинників. Є зверненням до актуальних проблем сьогодення, відображаючи їх щонайповніше;
– зрозумілість. Потрібні знання на його сторінках може знайти і доктор філософії, і підприємець, і колишній будівельник, і технократ;
– неупередженість. Об’єктивне відображення предмета осмислення, подання найпримітніших тлумачень – альфа і омега часопису. Не сукупність публікацій формує критичну масу різнобічних поглядів, а кожна з них зокрема містить шерег найактуальніших оцінювань;

– лаконічність. Стислість і вичерпність – це стиль.


ЯКИМИ МАЮТЬ БУТИ СТАТТІ:
НАШІ ПРЕФЕРЕНЦІЇ

Оповідь про часопис підказує й те, якими мають бути статті авторів. Корисність, зрозумілість, неупередженість, лаконічність – найважливіші загальні вимоги. Проте потрібно дещо сказати й про деталі.

Теми статей.

«Віче» відкритий для будь-яких тем. Однак прохання:

1) статті з національного питання не надсилати, якщо в них наприкінці подається висновок: Макс Вебер і Еміль Дюркгайм слушно наголошували на вирішальності державності в націостановленні;

2) статті про епохальне значення помаранчевої революції не надсилати;

3) статті про історичне значення європейського вибору не надсилати.

Звісно, до всіх цих тем автори можуть звертатися. Однак хочеться знаходити оригінальні спостереження й неординарні висновки, а не стандартний набір ритуальних фраз на кшталт «йдучи назустріч N-ому з’їзду КПРС».

Бажані теми. Це і механізми функціонування парламентсько-президентської республіки; й історія парламентаризму; й фактори демократичного процесу, і т. ін. Це і соціологічні дослідження, і політико-філософські рефлексії. Якщо автор створює текст, відтак це комусь треба.


ОФОРМЛЕННЯ СТАТЕЙ:
ФОРМА І СУТНІСТЬ НЕРОЗРИВНІ

Часопис внесений ВАК України до переліку фахових видань з правових наук. Тож цікавий передусім представникам згаданої дисципліни.

Статті мають оформлятися згідно з нормами ВАК України, які висуваються до наукових публікацій. Однак редакцією запроваджено й додаткові побажання:

1) автор має зазначити власне ім’я, прізвище та (за наявності) науковий ступінь;

2) обсяг не має перевищувати 0,5 друк. арк. – це 12 сторінок формату А4, сам текст і використаних джерел, набраних шрифтом Times New Roman № 14, інтервал 1,5 мм.

3) прохання: не подавати на початку статті безмежного переліку прізвищ авторів, які зверталися до порушеної проблеми (все одно всіх не згадати). Попередження: усі так звані «братські могили» буде викреслено редактором. Якщо для автора значущі певні дослідження, то вони мають використовуватися впродовж міркувань;

4) у «спискові використаних джерел» подавати саме використані джерела, а не всі, що так чи так стосуються теми. Розлогий список літератури виправданий тільки у герменевтичних дослідженнях. Список джерел має надаватися наприкінці статті за алфавітом (бажано посилання на публікації в журналі «Віче»). У тексті посилання мають зазначатися в квадратних дужках.

5) автори мають додавати кольорове фото 6 х 8 (300 dpi, 820 х 1100 pixels) у форматі jpeg, tif (не надсилати фото у форматі word!!!).

6) автори обов’язково мають подавати до редакції електронну версію та роздруківку статті з власним підписом і контактними телефонами.

7) здобувачам наукових ступенів треба також надати рецензію на статтю наукового керівника (із його підписом і печаткою наукової установи).


УМОВИ РОЗМІЩЕННЯ ПУБЛІКАЦІЇ:
ВИ НАМ, МИ – ВАМ

За тексти, в яких висвітлюються дослідження, замовлені редакцією, виплачуються гонорари.
Тексти, які надходять до редакції за ініціативою авторів, друкуються на платній основі, себто – передплатній.

Крім публікації статті на сторінках журналу ви одержите: 1) розміщення її на сайті Верховної Ради мовою оригіналу; 2) переклад розширеної анотації англійською мовою й розміщення її на сайті.

Щомісяця сайт "Віча" відвідує близько 40 тисяч читачів. "Віче" – єдиний науковий часопис, публікації якого в повному обсязі доступні користувачам Інтернету.
Автори можуть переказати гроші до редакції або оформити 5 річних передплат на журнал у будь-якому поштовому відділенні. Наприклад, на власну адресу, адресу бібліотеки чи кафедри.

Передплачуйте журнал, читайте в ньому власні тексти, й Ви завжди знаходитимете приємне товариство.

Редакція "Віча"

РАХУНОК ДЛЯ ПЕРЕДПЛАТИ

Новини партнерів

 
Де придбати журнал "Віче"?     Лист в редакцію в гору ↑    
    Рубрики:
  • Наукова бібліотека
    Новини:
  • Суспільство
  • Політика
  • Економіка
    Інформація:
  • Посилання
  • Реклама
  • Авторам
  • Передплата
  • Координати
  • Про видання
    Партнери:
  • Реферати українською, лекції
  • Санаторії Криму
  • Залоговое имущество банков
  • Уборка коттеджей (Киев), химчистка ковров
    Див. також:
  • Журнал «Освіта регіону. Політологія, психологія, комунікації»
  • Журнал «Кругозор»
Copyright ©Журнал Верховної Ради України «Віче»
При передруку посилання (прямий текстовий лінк) на viche.info обов'язкове. Забороняється відтворення інформації на сайтах, що суперечать вимогам законодавства України.

Телефон редакції: (044) 235-79-58
Ввійти
E-mail:
Пароль:
Забули пароль?   Запам'ятати мене!
 
Реєстрація