This version of the page http://www.newsru.ua/rest/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-26. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: Культура ]]>
]]> Культура
РУС
УКР
NEWSru.ua // Культура // Четвер, 26 cічня 2012 р.

Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

Погода у Донецьку

вологість:

тиск:

вітер:

Погода у Сімферополі

вологість:

тиск:

вітер:

Погода у Львові

вологість:

тиск:

вітер:

Гороскоп на сьогодні

Овен

Телець

Близнюки

Рак

Лев

Діва

Терези

Скорпіон

Стрілець

Козеріг

Водолій

Риби
RSS
ЗМІ: міністр культури звільнив директора "Софії Київської", а та перебуває на лікарняному

Міністр культури Михайло Кулиняк звільнив директора Національного заповідника "Софія Київська" Нелю Куковальську, яка займала цю посаду з 2000 року. Таке рішення Кулиняк мотивував тим, що екс-директор "Софії" не виконала низки наказів Мінкульту. Для самої Куковальської відставка стала несподіванкою: "Я другий тиждень перебуваю на лікарняному".
19:11

Вандали осквернили могилу-пантеон родини Курбаса

Невідомі осквернили могилу-пантеон сім'ї режисера Леся Курбаса на цвинтарі №13 на вул. Пушкінській у Харкові. Про це повідомив начальник центру зв'язків з громадськістю головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області Лариса Волкова. З її слів, про пошкодження пам'ятника повідомив у міліцію 26 січня директор цвинтаря.
17:25

Україна поскаржилася світові на цензуру скандального вірша Винничука

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу заявляє про цензурування письменників, журналістів, науковців і громадських активістів в Україні. Про це йдеться у заяві, поширеній організацією у зв’язку зі скандалом через вірш Винничука. Український ПЕН-центр поділяє позицію письменника щодо протиправних дій державних органів.
14:53

Визначено фіналістів відбору на "Євробачення". Український учасник конкурсу виступить у Баку 24 травня

У Баку (Азербайджан) відбулося жеребкування 37 учасників двох півфіналів міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2012". Згідно з результатами жеребкування, учасник від України виступить у другому півфіналі конкурсу 24 травня. Разом з Україною в другому півфіналі 24 травня візьмуть участь ще 18 країн.
12:05

Наступного року переможців "Оскара" визначатимуть за іншою системою

Американська академія кіномистецтв і наук оголосила в середу, що відмовляється від традиційної системи голосування бюлетенями і з наступного року перейде на електронне голосування. Новацію вперше застосують на ювілейній 85-й церемонії вручення найпрестижніших нагород у світі кіно. Вибір академіків припав на компанію Everyone Counts, яка протягом року підготує, налагодить і перевірить нову електронну систему вибору переможців року.
09:47

Редкліфф зіграє лідера біт-покоління поета Гінзберга у драмі "Убивай своїх коханих"

Виконавець ролі Гаррі Поттера 22-річний британський актор Деніел Редкліфф зіграє лідера біт-покоління поета Аллена Гінзберга (1926-1997) в незалежній драмі "Убивай своїх улюблених" (Убивай своїх коханих). За постановку фільму візьметься режисер-початківець Джон Крокідас. Раніше він пропонував роль Гінзберга Джессі Айзенбергу.
25 cічня 2012 р., 16:11

Демі Мур, яка розлучається з Катчером, потрапила до лікарні з передозуванням та виснаженням

Американську актрису Демі Мур, яка розлучилася недавно з не менш "зірковим" чоловіком Ештоном Катчером, госпіталізовано в Лос-Анджелесі через "зловживання" неназваною речовиною. Зірку фільму "Стриптиз" доставили в лікарню в понеділок увечері за рішенням медиків, які приїхали додому до Демі Мур за викликом. Кажуть, що Мур проходить лікування від передозування якоюсь неназваною речовиною.
25 cічня 2012 р., 09:30

Винничук не думав, що черга колись дійде до нього і його переслідуватиме ГПУ

Народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука - звинувачує митця у порнографії. У свою чергу, письменник не розуміє, в чому справа, не бачить у своїх творах жодної порнографії, і не думав, що "черга колись дійде до нього".
24 cічня 2012 р., 18:21

Оголошено номінантів на отримання "Оскара"

Сьогодні стали відомі номінанти на 84-ту премію "Оскар". Номінантів в основних категоріях оголосили президент Американської кіноакадемії Том Ширак та популярна голлівудська актриса Дженніфер Лоуренс. Чергова церемонія вручення нагород відбудеться 26 лютого 2012 року і транслюватиметься в прямому ефірі в 225 країнах світу.
24 cічня 2012 р., 17:12

Зйомки нового фільму Кіри Муратової завершилися в Одесі

В Одесі завершилися зйомки нового художнього фільму Кіри Муратової "Кінопроби. Однокурсники". Прем'єра відбудеться на одному з міжнародних кінофестивалів цього року. Кіра Муратова не тільки поставила свій 21-й фільм, а й написала до нього сценарій. У картині, знятій у формі кінопроб, кожна сцена знімається кілька разів.
24 cічня 2012 р., 16:06


Loading...
Остання новина NEWSru.ua – 19:19
Янукович запевняє, що Азаров не просив його звільнити, але обіцяє чергову ротацію в уряді
// Україна

гЮЦПСГЙЮ...

]]>
]]>
Четвер, 26 cічня 2012 р.  

Остання новина – 19:19


Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове
Розміщення реклами на сайті
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ
Подальше використтання матеріалів інформагентства Інтерфакс-Україна розміщених на данному сайті заборонена. Використання можливе лише з письмового дозволу агентства Інтерфакс-Україна.
© NEWSru.ua 2007-2012