This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0001 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-26. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 71 Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 72 Notice: Use of undefined constant title - assumed 'title' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 73

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС НА КРАЩИЙ ПРОЕКТ МЕМОРІАЛУ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ РОЗПОЧНЕТЬСЯ 20 ЛЮТОГО

КИЇВ, 31 січня. /Тетяна Весна - Укрінформ/. Засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 70-ми роковинами голодомору в Україні відбулося сьогодні під головуванням Прем'єр-міністра України Віктора Януковича. Голодомор в історії нашого народу - це національна трагедія, горе і втрати, які відлунили у багатьох серцях, сказав у вступному слові Прем'єр-міністр. За цей страшний період ми втратили щонайменше 7 мільйонів співвітчизників і зазнали великих моральних збитків. Більше того - це був удар по генофонду нації, ставилося під сумнів саме існування українського народу.

Віктор Янукович зазначив, що на виконання відповідних рішень Президента України та уряду нині належить здійснити комплекс заходів щодо вшанування пам'яті загиблих співвітчизників і встановлення історичної справедливості. Зокрема, сказав він, потрібно спорудити Меморіал пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, створити науково-дослідний центр з питань дослідження голодоморів. Треба домогтися визнання міжнародною спільнотою голодомору як акту геноциду проти українського народу, заявив Віктор Янукович.

Під час обговорення винесених на засідання Оргкомітету питань міністр культури і мистецтв Юрій Богуцький повідомив, що Міністерство культури і мистецтв та Київська міськдержадміністрація підготували спільне рішення про оголошення Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращий проект Меморіалу пам'яті жертв голодомору та політичних репресій. Термін проведення конкурсу - з 20 лютого по 10 червня нинішнього року. Підбиття підсумків заплановано на 10 липня. За словами Юрія Богуцького, журі, до складу якого увійшли найвідоміші творчі працівники, митці, члени Спілки художників, народні депутати, має відібрати три найкращі проекти меморіалу.

Питання про місце розташування меморіалу вирішується відповідною комісією Київської міськдержадміністрації.

©УкрІнформ, 2004