This version of the page http://www.artpole.org/events/antinek.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-25. The original page over time could change.
АртПоле - події

Як захистити власну мораль:
Нова концепція НЕКу — пропозиції від суспільства

«АнтиНЕК: ні цензурі!»

Акція «АнтиНЕК: ні цензурі!», ініціаторами якої виступили письменники Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Бондар і Лесь Подерв’янський, журнал культурного опору «ШО», Агенція подій «АртПоле», Науково-дослідницький центр візуальної культури НАУКМА, є закликом до започаткування серії громадських заходів різного формату, спрямованих на обговорення діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК або Нацкоммор) і скасування моральної цензури в Україні.
Питань під час акції було багато. Відповіді на них можна знайти за корисними посиланнями, наведеними нижче. А у відповідь же на основне питання «Що нам робити з НЕКом?» прозвучало кілька пропозицій:
- громадянам, перш за все правникам, — контролювати кожне рішення НЕК;
- митцям — активніше зайнятися дослідженням табуйованих тем, розгорнувши якомога більше радикальних проектів;
- видавцям — ігнорувати цензуру.

Акція відбулася 15 січня: прес-конференція в УНІАН за участю письменників Юрія Андруховича, Леся Подерв’янського, Андрія Бондара, представникa Української Гельсінської Спілки з прав людини Євгена Захарова, телеведучого Миколи Вересня, художника Олександра Ройтбурда та голови правління Національної спілки кінематографістів Сергія Тримбача та літературна акція в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА за участю Юрія Андруховича, Андрія Бондара, Леся Подерв’янського. Читання були досить масовими — не всі, хто хотів, потрапили до зали, адже більше тисячі людей вона вмістити просто не змогла.
Проте, є можливість послухати тексти й запитання-відповіді:

Читання «АнтиНЕК:ні цензурі!», частина 1

Читання «АнтиНЕК:ні цензурі!», частина 2

Текст звернення письменників до громадськостi з приводу дiяльностi НЕК та цензури

Довідка про діяльність Нацкоммору

Сергій Жадан. «Шукайте цензора в собі...»

Висловлюйте свої думки також — info@artpole.org, в темі вказавши АнтиНЕК. Приєднуйтеся до коммюніті http://community.livejournal.com/anti_nek/.

Фото з пресконференції та читань

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design