This version of the page http://www.artpole.org/events/adrukh.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-25. The original page over time could change.
АртПоле - події

Співорганізатор проекту:
Інститут Адама Міцкевича (Польща).

Підтримка проекту: "Райффайзен Банк Аваль", Мистецька аґенція "Наш Формат", Польський інститут, Посольство Республіки Польща,
Міжнародний літературний фестиваль,
Палац культури ім.Г.Хоткевича, мистецька аґенція "АртВертеп".

Організація туру: агенція подій "АртПоле".

12–18.09.2008
Юрій Андрухович та гурт Karbido (Польща)
представили в Україні свій альбом "Самогон"

Tур на підтримку альбому відбувся п'ятьма містами України: Ужгород, Львів, Київ, Дніпропетровськ, Тернопіль.

Чому "Самогон"? Назва проекту є, безумовно, метафоричною. Означає щось, зроблене власноруч і з природної сировини, до того ж наділене небувалою духовною міцністю. Альбом складається з дев'яти композицій, вісім з яких написані польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. При цьому сам автор текстів виступає в дедалі звичнішій для себе ролі - часом мелодекламатора, часом вокаліста. Дев'ятим номером "Самогону" є старовинна козацька пісня "Зеленая ліщинонька" у спільному аранжуванні Юрія Андруховича та карбідів.

Гурт Karbido - це унікальний музично-альтернативний сплав, що в ньому виразно домінують рокові та фрі-джазові елементи. Творчою фішкою колективу є створення музичного супроводу до експериментальних театральних спектаклів, кіно- та анімаційних фільмів. Крім спільних виступів у складі Karbido, кожен з музикантів здійснює свої сольні проекти, пов'язані з театром і незалежними радіостанціями. Наприклад, Томаш Сікора є засновником і постійним ведучим інтернет-радіостанції Garage Hermetique, що презентує одну з найцікавіших програм незалежної альтернативної та авангардної музики.

У турі також взяла участь VJ-група "КУБ". У своїй роботі віджеї надають перевагу не генерованим на комп'ютері зображенням, а реальним зйомкам: фрагментам із маловідомих артхаусних фільмів, власним фото та відеозйомкам, живій інтерактивній камері. Віджеї беруть участь не тільки у "рідних" для жанру рейвах та дискотеках, але й в рок-музичних та навіть літературних проектах.

Відео:

Ще про подію:

http://www.k1.tv/uk/news/ukraine/2008/09/16/andrukhovych_ukraine_concert

http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1200540.html

http://www.umoloda.kiev.ua/number/1247/116/44178/

http://sumno.com/content/view/2608/1/

http://www.zakarpattya.net.ua/ru/loadnews.asp?id=27096

http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=67907http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=67907

http://infocorn.org.ua/2008/09/17/spozhivatski-vrazhennya-vid-“samogonu”-andruhovichakarbido/

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design