This version of the page http://kievtv.com.ua/novini-m-sta/untitled-342.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-17. The original page over time could change.
- Столичний телеканал «Київ»
2012/01/17

Сьомий пологовий будинок, в якому рятують життя передчасно народженим малюкам, поповниться новим обладнанням. Про це пообіцяла подбати столична влада.

Сьомий пологовий будинок, в якому щороку народжується до шести тисяч малюків, поповниться новим обладнанням. Специфіка медичного закладу у тому, що тут приймають передчасні пологи, тож нова апаратура допоможе врятувати не одне дитяче життя. Перспективи закладу голова КМДА Олександр Попов обговорив під час зустрічі з персоналом.

Олександру Попову не вперше одягати білий халат. Голова КМДА особисто курирує столичну медичну галузь. Лікарі продемонстрували пологові зали і зазначили, що вони у них сімейні - тут допомагає народжувати пацієнткам не лише медичний персонал. Чоловіки, як можуть, підтримують своїх дружин і під час пологів і в процесі підготовки. Фахівці вважають це надзвичайно важливим.

У відділенні реанімації новонароджених - нині 6 малюків, двоє - з них самостійно дихати не в змозі. Лікарня устаткована необхідним обладнанням, говорять медики. Працює вісім апаратів штучної вентиляції легенів. Але техніка постійно потребує оновлення.

Лікарі мріють про апарат для неінвазійної вентиляції легенів. Вони потрібні малюкам, які, хоч і перебувають в тяжкому стані, все ж намагаються самостійно дихати. Новий прилад допоможе дитині і зробить це з великою обережністю.

Олександр Попов під час спілкування з медиками пообіцяв вирішити житлову проблему лікарів. Черговикам голова КМДА порадив скористатися програмою «50 на 50». Це коли 30 відсотків сплачує держава, 20 - місто. Ціна таким чином зменшується на половину.

Цього року столиця планує побудувати понад півтори тисячі квартир, в спорудженні яких працівники бюджетної сфери можуть взяти участь як інвестори.