This version of the page http://horoscope.tsn.ua/svit/pidsumki-vbivstva.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-15. The original page over time could change.
Підсумки 2011: Найрезонансніші вбивства року - Гороскоп - ТСН.ua
  • Канал 1+1 up_down
  • Канал 2+2
  • Канал ТЕТ up_down
  • Канал СИТИ
  • ТСН.ua
  • Женский портал
  • Автомобильный портал
  • Голос країни
  • Пекельна кухня
  • Міняю жінку 4
  • Зірки в опері
Архів RSS
  • Реєстрація
  • Вхід up_down
Топ Новини
  • Школярі розпилили в класі сльозогінний газ, щоб зірвати урок

    1/12
  • Користувачі "ВКонтате" можуть транслювати власне радіо

    2/12
  • В авто винуватця аварії в Луганську знайшли шприци з наркотиками

    3/12  
  • Випуск ТСН: головні події дня, що минув

    4/12
  • У Дубаях запустили в небо жовтого восьминога та білого тигра

    5/12  
  • Кличко-старший закинув спорт та 90% часу присвячує політиці

    6/12  
  • Тимошенко відмовилася приймати ліки

    7/12
  • Дівчину, яку живцем поховав наречений, врятував його перстень

    8/12
  • "Шахтар" продав одного з найкращих гравців

    9/12
  • Капітану потонулого лайнера світить 10 років за ненавмисне вбивство

    10/12  
  • Стамбул поринув у темряву: немає електрики та не ходить метро

    11/12
  • Допоможіть врятувати життя Олександрі!

    12/12  

Підсумки 2011: Найрезонансніші вбивства року


17 грудня, 08:30 Друкувати

Світ цього року найбільше вразили вбивства Усами бен Ладена та Муаммара Каддафі. Нажаль, чимало резонансних вбивств відбулось і в Україні.

ТСН.ua продовжує серію публікацій "Підсумки 2011 року", де ми згадаємо всі найважливіші події року, що ми минає. Сьогодні у фокусі - найгучніші вбивства року.

"Морська" могила для терориста "номер 1"

blogs.abcnews.com
Бен Ладен поховали в морі
Обіцянку вбити бен Ладена президент США Джордж Буш дав ще після терактів 11 вересня 2001 року. Але терорист "номер 1" був убитий тільки 10 років потому - 2 травня в маєтку в 50 км від Ісламабаду в результаті операції американського і пакистанського армійського спецназу.

Разом з лідером терористів був знищений його син, два кур"єри і жінка, яку соратники бен Ладена використовували як живий щит. Дві дружини бен Ладена, четверо синів і четверо найближчих соратників арештовані. Як стало відомо пізніше зі свідчень учасників операції, перед ними не ставилося завдання взяти бен Ладена живим.

Тіло Усами бен Ладена було поховано в Аравійському морі за мусульманським звичаєм. Море в якості могили було вибрано для того що б запобігти перетворенню могили Усами бен Ладена на місце паломництва.

Холодильник для полковника Каддафі

AFP
Каддафі вбили повстанці
Взимку 2010-2011 рр низкою країн арабського світу прокотилася хвиля революцій. Не обійшла вона стороною і Лівію.

За кілька місяців громадянської війни більша частина країни опинилася під контролем протестувальників. Основною вимогою опозиції стала відставка Муаммара Каддафі.

Вранці 20 жовтня при спробі вирватися з обложеного свого рідного міста Сирт, полковник Каддафі був взятий повстанцями в полон.

Повстанці зуміли захопити пораненого Каддафі, після чого його негайно оточила юрба, яка стала знущатися над ним. Люди з криками "Аллах акбар!" почали стріляти в повітря і тикати в полковника автоматами. Відеозаписи останніх хвилин життя Каддафі спростували початкову офіційну версію Національної перехідної ради Лівії. Стало зрозуміло, що він був убитий в результаті самосуду повстанців. В останні хвилини життя Муаммар Каддафі закликав повстанців одуматися: "Харам алейкум ... Харам алейкум ... Ганьба вам! Ви не відаєте гріха?!".

Тіла Муаммара Каддафі та його сина були виставлені на загальний огляд в промисловому холодильнику для овочів у торговому центрі в Місураті. На світанку 25 жовтня вони були таємно поховані в Лівійській пустелі. На цьому закінчилося 42-річне правління полковника Каддафі і революція, яку він проголосив після повалення монархії в 1969 році.

Чотири кулі для Буданова

AFP
Буданова "прибрали" біля нотаріальної контори
Колишній полковник російської армії Юрій Буданов, позбавлений свого звання в 2003 році за вироком суду, став відомий після того, як у 2003 році військовим судом був визнаний винним у викраденні і вбивстві 18-річної чеченської дівчини.

Вдень 10 червня Буданов був застрелений близько нотаріальної контори в Москві. Невідомі здійснили шість пострілів - чотири кулі потрапили Буданову в голову. Вбивці втекли на машині, яку через чверть години після початку слідчо-оперативних дій знайшли напівспаленою, в декількох кварталах від місця злочину. В оприлюдненому записі камери відеоспостереження, на якій відображені останні хвилини життя Буданова, можна побачити самого кілера, але він ні разу не повертався до камери обличчям. Сам розстріл екс-полковника камера не зафіксувала, бо вбивця спеціально вибрав для цього так звану сліпу зону.

Слідство не виключає версію кровної помсти, яку могли здійснити вихідці з Північного Кавказу. За словами очевидців, водій машини зі злочинцями - "особа слов"янської зовнішності". Передбачалося, що вбивство колишнього полковника може викликати заворушення, подібні тим, що відбувалися у грудні 2010 року в Москві. Однак ці побоювання не підтвердилися.

Бомба у тюрбані для Раббані

AFP
Раббані загинув внаслідок вибуху
Колишній президент Афганістану Бурхануддін Раббані був убитий 20 вересня в результаті потужного вибуху, що стався в його кабульському будинку.

Вибух вчинив терорист-смертник, який сховав бомбу у своєму тюрбані.

В останні роки свого життя колишній президент очолював Вищу раду примирення - орган, покликаний налагодити діалог між протиборчими афганськими партіями і угрупованнями.

Раббані формально керував країною c червня 1992 року по грудень 2001-го, але в дійсності майже весь час його правління в країні йшла громадянська війна. На посту президента його змінив нинішній глава держави - Хамід Карзай.

Загиблий екс-президент в період радянської присутності в Афганістані керував одним із загонів моджахедів і вважався важливою фігурою серед їхніх лідерів. Чисельність його бійців перевищувала 20 тисяч осіб. У 1985 році він особисто керував придушенням повстання радянських військовополонених у таборі Бадабера.

Штурм кілера Дикаєва

kavkazpress.ru
Дикаєва взяли штурмом
В Україні найгучнішим вбивством можна вважати ліквідацію найманого вбивці Аслана Дикаєва. Уродженець Чечні до 30 вересня був відомий хіба що у вузьких колах. Тоді під час спецоперації із його затримання під Одесою у перестрілці загинули двоє міліціонерів, ще четверо були поранені.

До пошуків Дикаєва та двох його спільників було залучено кілька тисяч співробітників управлінь внутрішніх справ трьох областей. Вже 1 жовтня у центрі Одеси бійці спецпідрозділів блокували приватний будинок, в якому знаходилися вбивці. Близько двох сотень співробітників міліції оточили і почали штурм. В результаті штурму двох злочинців було вбито, одному, нібито, вдалося втекти.

На цьому скандали навколо банди Дикаєва не закінчились. Одразу після штурму ходили чутки, що під час операції вбили повію, з розповсюдженого відео помітно, що самого Дикаєва добивали снайпери, а його дружина уже більше місяця утримується у СІЗО. Останнім гучним скандалом стала заява брата загиблого про те, що Дикаєв працював на вище керівництво української міліції. Однак у правоохоронних органах поспішили заперечити слова Адама Дикаєва.

Нещодавно народний депутат від НУНС Геннадій Москаль повідомив, що так званий "третій кілер" банди Дикаєва Андрій Шемятенков, якого з подачі екс-міністра МВС Анатолія Могильова шукала вся міліція, помер за два тижні до трагічних подій в Одесі.

Інформацію просмерть Шемятенкова в кримському главку міліції офіційно підтвердили. Однак не стали озвучувати, коли і за яких обставин був знайдений його труп, а також не відповіли на питання, чи мав він взагалі зв"язок з бандою Дикаєва.

Звалище для севастопольських дівчаток

Дівчаток знайшли на звалищі
На початку року Україну сколихнуло жорстоке вбивство двох дівчаток. 4 січня в Севастополі 10-річна Анастасія Балябіна і 11-річна Тетяна Мизіна пішли з двору будинку і не повернулися. Пізно ввечері 29 січня були виявлені їх трупи зі слідами насильницької смерті та сексуальної наруги.

Правоохоронці затримували кількох підозрюваних у справі, в тому числі сторожа одного з прилеглих до їхнього будинку дитсадків. Повідомлялося нібито про його явку з повинною, проте пізніше було з"ясовано, що він не має відношення до вбивства.

Слідством відпрацьовувалася і версія причетності до злочину батька Тані Мизіної та її старшого брата.

Вже в березні заступник міністра МВС Василь Фаринник заявив, що вбивство розкрито. За його даними, вбивцею виявилася 25-річна жінка, яка сама є матір"ю малолітньої дитини. Вона нібито вбила дівчаток через ревнощі, але у її вині сумнівається навіть мама загиблої 10-річної Насті Любов Балябіна. В грудні жінку випустили з-під варти у зв"язку з нестачею доказів.

Шизофренік вбив мольфара

narodna.in.ua
Діда Нечая вбили за те, що той, нібито,не сприймав християнство
Відомого карпатського мольфара і цілителя Михайла Нечая 15 липня виявили мертвим від ножових поранень у своєму будинку в село Верхній Ясенів на Івано-Франківщині.

Злочин вчинив мешканець Львова, раніше судимий за вбивство жінки, який першим увійшов у кімнату, де цілитель приймав відвідувачів. Власне, мольфар сам запросив цього чоловіка першим. Через декілька хвилин той вийшов і сказав наступним відвідувачам, що дід просив 10 хвилин не заходити.

Як пояснив чоловік,  який  лікувався від шизофренії, він убив діда Нечая за те, що той не сприймав і не поважав обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідував язичництво. Нібито напередодні вбивства він цілу ніч провів у молитвах, і вищі сили сказали йому, що "діда треба покарати".

Щоб провести в останню путь вбитого чаклуна і цілителя до села Верхній Ясенів їздив колишній президент Віктор Ющенко.

Брата Арбузова вбили в ЖЕКу

Сегодня
Геннадій Сливний загинув захищаючи жінку-диспетчера
Двоюрідний брат глави Нацбанку Сергія Арбузова Геннадій Сливний 18 липня був убитий у Донецьку. Тоді до будинку ЖЕКу Ворошиловського району під"їхав чорний джип "Лексус", з якого вискочив п"яний чоловік і кинувся всередину. Розмахуючи обрізком труби, він вимагав негайної зустрічі з начальником.

Коли нападник почув, що начальника ЖЕКу немає, він накинувся на 60-річну жінку-диспетчера. В конфлікт втрутився 43-х річний Геннадій, який перебував поруч із житловою конторою. П"яний чоловік накинувся на Геннадія з розкладним ножем, вдарив його у серце, після чого стрибнув у машину й зник. Постраждалий від удару помер.

Міліція завдяки численним свідкам події встановила особу вбивці, ним виявися фіндиректор ВАТ "Укрвуглебуд", 47-річний Антон Ігольников. Не зважаючи на відомого родича, Геннадій працював звичайним водієм в одному з банків міста.

Економіста позбавили життя за тисячу доларів

Радіо Свобода
Новицького вбили за два ноутбуки та іPad
У лютому українців вразило вбивство з особливою жорстокістю. У власній квартирі в Шевченківському районі столиці був знайдений мертвий економіст Валерій Новицький з чотирма десятками ножових поранень. 

З метою приховати факт злочину зловмисники підпалили квартиру вбитого. Убивцями Новицького виявилися двоє парубків 20-ти і 22-х років. Вони зізналися, що пограбували квартиру економіста та продали два ноутбуки та іPad на столичному Радіоринку за тисячу доларів.

Як виявилось, підозрювані були знайомі з убитим від весни минулого року. За свідченнями затриманих, вони прийшли до убитого, щоб ознайомитися з матеріалами, які допоможуть у навчанні.

Потім разом сіли за стіл, випили. Незабаром між ними спалахнула суперечка, один із них вихопив ножа і завдав Новицькому 39 ударів у шию та живіт.

Смерть "овочевого" бізнесмена

Архів
Яхієва застрелили уві сні у власному ліжку
У ніч на 2 квітня у власному будинку в селі Жовтневе Кам"янець-Подільського району Хмельницької області застрелили депутата обласної ради від "Батьківщини", відомого в області бізнесмена Адама Яхієва.

Тіло 56-річного Яхієва було знайдено близько дев"ятої ранку. Зброя на місці злочину знайдена не була, у зв"язку з чим в міліції виключили версію про самогубство.

Вбивство досі не розкрито. Одним з найбільш вірогідних мотивів правоохоронці вважають підприємницьку діяльність (Яхієв очолював велике підприємство з переробки сільгосппродукції - ВАТ "Адамс", яке випускає овочеві консерви, реалізує борошно і крупи, зокрема дефіцитну гречку).

Читайте також:

Підсумки 2011: Втрати року

Підсумки 2011: Найвидовищніші бійки року

Підсумки 2011: Найгучніші арешти року

Підсумки 2011: Найрозкішніші весілля українських політиків

Підсумки 2011: Найрезонансніші теракти року

Підсумки 2011: Найжахливіші катастрофи року

Підсумки 2011: Найгучніші VIP-весілля року

Теги: Буданов, вбивства, дикаєв, підсумки, ладен, каддафі
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: ТСН.ua
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • Немає коментарів
  • Коментувати
Для того, щоб залишати коментарі, будь-ласка, авторизуйтесь через:
ТСН ВКонтакте Facebook Twitter
Або створіть новий обліковий запис
Символів залишилось: 1000
  • Відеоблог
  • Аналітика
  • Фотоблог
  • Вконтакте
  • Канал Youtube
  • Facebook
  • TWITTER
  • GOOGLE
Новини партнерів
  • С нового года в Украине меняются правила покупки и продажи квартир
  • СПИДа ' нет! Раскрыта афера века
  • В СИЗО Керчи попала женщина, которую чуть не изнасиловали
  • Против Бродского все-таки возбудят уголовное дело. ДОКУМЕНТ
  • В Интернете "засветился" очередной харьковский гаишник ВИДЕО
Loading...
    Loading...