This version of the page http://yoz.nikportal.net/news/2562/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-10. The original page over time could change.
Николаев Украина Координаційна рада з питань протидії туберкульозу, наркоманії Новости
Cделать стартовой
Добавить в избранное
Email:
Пароль:
  
 
Регистрация
 
Ех! Все забыл?
Координаційна рада з питань протидії туберкульозу, наркоманії Николаев Афиша новости кино веб-дизайн Косметика перхоть Амальгама паста Сульсена Натяжные потолки Real Rock Community Rock-клуб Хоккей Коблево Чемпионат Украины по рукопашному бою каток предприятия торговля бизнес фирмы объявления спорт каратэ Таэквон-до биотуалеты Германия туалеты телевизоры туалетные компьютер Apple кабины масло Косметический дефект отчетность в ПФУ ГНАУ и ЕДР ЕЦП Единый цифровой ключ человек года значки, отдых, Вадатурский Жолобецкий Зеленых кожгалантерея бигборды логотипы девушка дня фото Чайка Садыков Кропивницкого
  •  КУЛЬТУРА
    • MusicClub
    • Ансамбли
    • Литераторы города
    • Логотипы Николаева
    • Союз дизайнеров
    • Фотографы
    • Храмы Николаева
    • Художники города
    • Человек Года
  •  БИЗНЕС
    • Банки города
    • Издательства
    • Каталог фирм
    • Службы города
    • СМИ Николаева
  •  ОТДЫХ
    • Кинотеатры
    • Коблево
    • Салоны Красоты
    • Спорт города
    • Театры города
  •  ПОЛИТИКА
    • Партия Зеленых
    • Список партий
  •  Сайты Фирм
    •  Премиум Пользователи
    •  Супер Пользователи
  •  Новостные ленты
    •   Nikportal и его страницы
    •   Новости фирм
    •   Интересное в Интернете
    •   Народная Мukола
  •  Фото Николаева
    • Фоторепортаж
    • Фото картин
    • Фото Николаева
    • Все фото
  •  Гостиницы
18:34 16 декабря 2009 г.

Координаційна рада з питань протидії туберкульозу, наркоманії

Успели, таки, прочитать: [2740]    Комментарии: [1]
Областное управление охраны здоровья

Засідання Миколаївської обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу

В управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації відбулося засідання Миколаївської обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу. На порядок денний засідання виносилися різноманітні питання, зокрема, про висвітлення в засобах масової інформації питань щодо профілактики соціально небезпечних захворювань та пропаганди здорового способу життя.

Начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Л. Євдокименко проінформувала про те, як ЗМІ забезпечували інформаційний супровід реалізації заходів обласної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2007-2011 роки.
Усього протягом 2009 року місцеві газети надрукували близько 250 тематичних публікацій, Миколаївська обласна державна телерадіокомпанія також не залишалася осторонь питань профілактики ВІЛ/СНІДу - це й прямі ефіри за участю лікарів, психологів, представників неурядових організацій, трансляція аудіо роликів антиСНІДівського спрямування, інформація про засідання координаційної ради з питань протидії ВІЛ/СНІДу, дискусій за «круглим столом» щодо шляхів вирішення цієї проблеми, заходи з попередження ВІЛ/СНІДу, які проводять урядові та неурядові структури.
Проте, на думку членів ОКР, місця для соціальної реклами недостатньо, тому вона непомітна для пересічних миколаївців, і надалі питання збільшення ефірного часу для трансляцій соціаотної реклами перебуватиме на контролі координаційної ради.

Головний лікар СНІД-центру І. Кочергіна поінформувала присутніх про затвердження регіонального операційного плану щодо виконання завдань і заходів обласної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2011-2013 роки та подякувала колегам за роботу. Вона зазначила, Національною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу було прийняте рішення провести розробку НОП, який повинен базуватись на регіональних операційних планах (РОП).
Структурним елементом регіонального планування є вибір видів діяльності, здійснення яких є необхідним для адекватної відповіді на епідемію. Завданням з регіонального планування є створити можливість задля планування адекватної відповіді на епідемію, що означає активне охоплення уразливих груп населення, які відіграють критично важливу роль у поширенні епідемії , і надання послуг, необхідних для профілактики та сповільнення розвитку епідемії ВІЛ/СНІД.
Зважаючи на розмір груп ризику, послуги з профілактики, діагностики, лікування, догляду та підтримки повинні надаватися в масштабі, необхідному для зупинення поширення ВІЛ.
Проте, обмежене фінансування завжди змушувало планувати заходи тільки в межах наявних фінансових ресурсів.
В рамках роботи над регіональними операційним планом відповідальні за реалізацію обласної програми заохочуються до планування на засадах реальних потреб, а не передбачених бюджетом ресурсів.
Передбачається, що операційний план стане можливістю для залучення додаткових ресурсів на виконання повномасштабної програми протидії ВІЛ/СНІДу. Таким чином, усі непокриті забезпеченням заходи будуть запропоновані потенційним партнерам, спонсорам та донорам для фінансування.
Визначені показники є пріоритетними, а тому кошти, залучені додатково будуть цілеспрямовано скеровуватися на виконання заходів в межах операційного плану.

І. Кочергіна презентувала план роботи координаційної ради на 2010 рік, який було складено з врахуванням наданих пропозицій та у відповідності до регламенту роботи ради. Враховано також побажання щодо збільшення кількості виїзних засідань. Зважаючи з кадровими змінами в громадських організаціях та державних закладах вона запропонувала внести відповідні зміни до членства у складі ради.

Консультант з МіО Проекту USAID|Розвиток ВІЛ/СНІД-сервісу в Україні в Миколаївській області С. Попєнова зазначила, що з метою удосконалення регіональної стратегії подолання епідемії та розбудови системи МіО протягом 2007-2008 років проводився збір, дослідження та доповнення обласних показників моніторингу і оцінки ефективності заходів, що забезпечують контроль стану поширення епідемії ВІЛ/СНІДу. Збір інформації за 2006 - 2008 роки здійснювався консультантами МіО проекту, фахівцями відділу МіО за участі ключових управлінь облдержадміністрації областей, громадських організацій.
Створено базу данних куда увійшли 22 громадських організацій, 47 закладів охорони здоров’я, 59 засобів масової інформації, 628 шкіл усіх видів акредитації, 36 вищих учбових закладів, 30 професійно – технічних учбових закладів, 6 ключових управлінь облдержадміністрації.

Досвід Миколаївського регіону щодо впровадження системи МіО презентовано на ІІІ та IY Національних конференціях з МіО, двох виїзних семінарах-тренінгах для представників східних та західних регіонів України.

Керівник Миколаївського інформаційно-освітнього прес-клубу з проблем ВІЛ/СНІДу «Перехрестя» Р. Підгорний розповів, що за звітний період проведено круглі столи за темами: проблеми впровадження програми зменшення шкоди; профілактика вертикальної трансмісії; АРВ-терапія; про співпрацю з правоохоронними органами у реалізації профілактичних проектів; проблеми туберкульозу, в тому числі в місцях позбавлення волі; замісна терапія.

За цей час було організовано та проведено два творчих конкурси; серію тренінгів для ЗМІ інших регіонів України в рамках освітньої програми для журналістів, проведено творчий конкурсу серед старшокласників та студентів двох районів «ВІЛ/СНІД: байдужих бути не повинно».

За підтримки прес-клубу у редакції «Южная правда» відбулася гаряча лінія телефонного зв’язку начальника управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Миколаївській області. За матеріалами гарячої лінії вийшли публікації у ЗМІ.
Проведено заняття з редакторами районних газет з метою активізації висвітлення ВІЛ/СНІД-тематики. На засіданні координаційної ради було заслухано інформацію міжнародної громадської організації «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», Миколаївського обласного громадського молодіжного руху «Пенітенціарна ініціатива», Миколаївського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Рух в підтримку колишніх в’язнів України «Подолання».

Наприкінці засідання сталася приємна подія - керівникові Миколаївського обласного благодійного фонду «Нове сторіччя» Валентині Макаровій вручено подяку від Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, активну громадську діяльність, високий професіоналізм, відданість справі.
Вітаємо колегу!

Після цього заступник голови обласної координаційної ради, начальник управління охорони здоров’я Світлана Хотіна підсумувала спільну роботу, направлену на приборкання соціальних хвороб та відзначила найактивніших борців з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом.
Останні місця в цьому рейтингу займають, на жаль, правоохоронці та співробітники пенітенціарних установ, які чимало роблять, але неохоче йдуть на контакт з іншими партнерами по боротьбі з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом.
Завдання на наступний рік поставлені не менш важливі, ніж у 2009 році, які вимагатимуть від державних і недержавних структур консолідованої роботи та бажання змінити ситуацію на краще.

Областное управление охраны здоровья


  Версия для печати »
    Отправить другу/подруге »
    Похвалить на форуме »
  Постоянный адресс статьи: http://nikportal.net/story.php?id=2562&pers=user
      Добавить свои комментарии к этой статье:
Имя:
E-mail:

(Максимум символов: 600)
символов осталось
Введите контрольные цифры:
 
      Немного об авторе этой статьи:
Автор статьи: Областное управление охраны здоровья
Сайт автора: yoz.nikportal.net
Другие новости этого автора: »
  Новости и прессрелизы других фирм
  Новости только Никпортала
  Солянка новостей из интернета
  Подписаться на новости и прессрелизы фирм
  Заказать рекламу на сайте
    Комментарии к статье: Координаційна рада з питань протидії туберкульозу, наркоманії
    Общественного Движения "Родители Против Наркотиков!"
2009-12-17 19:38:04    
   Каждую СРЕДУ с 15-00до 17-00 по адресу ул.Потемкинская №48 открытое собрание Общественного Движения "Родители Против Наркотиков!"
Новости фирм »»»
Калиновка. Рождественские праздники.
Забронируйте автомобиль уже сегодня!!!
Притча о совести. Инсценировка по книге...
Рождественский подарок из Ольвии
Сто влиятельных николаевцев
Честная милиция… Любим, помним, скорбим
До уваги забудовників!
«Новогодний дозор» - ТВ-версия проекта
Інформація про кількість житлових об`єктів,...
Реставрация ванн! Новогодние скидки!
вся лента новостей »
 Посмотрите сайт:
  •  «Компания «Гольфстрим»
  •   Эстетический салон «Для тебя»
  • Ванна в ванне
  • Фабрика Здоровья
  •  Прокат, аренда авто
  •  Электронная цифровая подпись
  •  Журнал поезії «Літера Н.»