ПРАВДА І ВИГАДКИ

Існує чимало хибних уявлень про гібридні автомобілі, при чому деякі з них не мають нічого спільного з дійсністю.

  • Їх треба заряджати від електромережі
  • Вони неповороткі
  • Вони не зменшують вплив на довкілля
  • Гібридна технологія нова та невипробувана
  • Це просто примхи моди
  • Це просто електромобілі з іншою назвою
  • Якщо на машині не їздити, то акумулятор втратить заряд

ЇХ ТРЕБА ЗАРЯДЖАТИ ВІД ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ

Це не так. Хоча гібридні автомобілі, які можна підзаряджати від електромережі, і існують, гібридні автомобілі Lexus не можна вмикати у розетку. Їхні акумуляторні батареї автоматично заряджаються під час рекупераційного гальмування або за допомогою електрики, що генерується під час їзди на середніх швидкостях. Просто та розумно.

ВОНИ НЕПОВОРОТКІ

Накращі зразки гібридних автомобілів сьогодення навряд чи можна назвати повільними: наприклад, Lexus GS 450h розганяється з місця до 100 км/год менше ніж за шість секунд.

ВОНИ НЕ ЗМЕНШУЮТЬ ВПЛИВ НА ДОВКІЛЛЯ

Це не так. Сам факт того, що повногібридний автомобіль за певних умов урухомлюється лише електродвигуном, а в деяких випадках електродвигун виконує допоміжну тягову функцію, говорить про те, що він споживає менше пального і, таким чином, у довкілля потрапляє менше шкідливих речовин.

ГІБРИДНА ТЕХНОЛОГІЯ НОВА ТА НЕВИПРОБУВАНА

Зовсім ні! Перший бензиново-електричний гібрид було сконструйовано 1900 року, а технології з тих часів без сумніву зазнали значних вдосконалень. У той час, як більшість автовиробників лише починають випускати свої перші гібридні моделі, Lexus вже представив на ринку друге покоління своїх гібридів!

ЦЕ ПРОСТО ПРИМХИ МОДИ

Зовсім ні! Більшість великих автовиробників зараз наслідують приклад «Тойоти» та «Лексус» у конструюванні гібридних автомобілів. Незважаючи на те, що з часом на зміну бензиново-електричним гібридам прийдуть автомобілі, що вироблятимуться за іншою технологією, бо ми прагнемо до створення автомобілів, що не занапащають довкілля, гібридні автомобілі у сучасному вигляді ще довго будуть на конвеєрі.

ЦЕ ПРОСТО ЕЛЕКТРОМОБІЛІ З ІНШОЮ НАЗВОЮ

Це не так. У повногібридних автомобілях електричний та бензиновий двигуни поєднано у досконалий привод. Такі автомобілі можуть урухомлюватися лише електродвигуном, обома одразу, або по черзі одним та іншим.

ЯКЩО НА МАШИНІ НЕ ЇЗДИТИ, ТО АКУМУЛЯТОР ВТРАТИТЬ ЗАРЯД

Вірогідність того, що акумуляторна батарея гібридної системи втратить заряд дуже мала, оскільки щойно автомобіль вимкнено, акумулятор не живить жодних систем.