This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0008 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-29. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 71 Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 72 Notice: Use of undefined constant title - assumed 'title' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 73

МИ ПОВИННІ ДОКОПАТИСЯ ДО ПРАВДИ ПРО ГОЛОДОМОР ТА ЙОГО ПРИЧИНИ, ЩОБ ЗАПОБІГТИ У ТЕПЕРІШНЬОМУ СУСПІЛЬСТВІ ПОДІБНИМ ЯВИЩАМ, ВВАЖАЄ ГЕННАДІЙ УДОВЕНКО

КИЇВ, 12 лютого. (Алла Вторушина, Лариса Козік - Укрінформ). Намагання замовчати і приховати у плині історичного часу правду про загибель від організованого більшовицьким режимом голодомору мільйонів українських громадян виявилися марними. Справжню істину наш народ дізнався зовсім нещодавно, зазначив з парламентської трибуни голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин Геннадій Удовенко.

Але, на його думку, ще далеко не все, пов'язане з історією голодомору, який слід кваліфікувати як акт геноциду проти українського народу, до кінця розкрито і з'ясовано.

Голодомор в Україні спричинив глибокі наслідки. І саме тому ми повинні, незважаючи на політичні перепони, повною мірою врахувати всі ці наслідки і добитися істини та правди, а також виявити його причини. Головне - не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам'яті жертв страшної трагедії, вважає Геннадій Удовенко. Він також висловив думку, що задля кращого інформування нашого народу про страшні події 1932-1933 років у Києві повинен бути споруджений меморіал жертвам голодомору та політичних репресій. Цей меморіал, окрім пам'ятника, повинен включати в себе музей, а також науково-дослідний центр.

©УкрІнформ, 2004