This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0003 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-28. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 71 Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 72 Notice: Use of undefined constant title - assumed 'title' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 73

ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ З ПІДГОТОВКИ ТА ПРОВЕДЕННЯ ПАРЛАМЕНТСЬКИХ СЛУХАНЬ ЩОДО ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ ПІДГОТУВАВ ПРОЕКТ РЕКОМЕНДАЦІЙ

КИЇВ, 10 лютого. (Лариса Козік - Укрінформ). Організаційний комітет з підготовки та проведення парламентських слухань щодо вшанування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років підготував проект рекомендацій, повідомили кореспонденту Укрінформу в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради України. В них, зокрема, зазначається, що "трагедія Великого голоду 1932-1933 рр. в Україні протягом десятиріч офіційно заперечувалася КПРС і правлячою верхівкою СРСР. Вже немає жодних сумнівів, що голодомор був штучним, але масштаби лиха ретельно приховувалися не лише від світової громадськості, але й, насамперед, від кількох поколінь наших співвітчизників".

Намагання замовчати і поховати у плині історичного часу правду про загибель від організованого більшовицьким режимом голодомору мільйонів українських селян виявилися марними, - йдеться далі в рекомендаціях. Про цю катастрофу України давно знали і писали на Заході. Але ще далеко не все, пов'язане з історією голодомору, який справедливо слід кваліфікувати як акт геноциду проти українського народу, до кінця розкрито і з'ясовано.

Парламентські слухання, які відбудуться у Верховній Раді в середу, повинні порушити чимало гостродискусійних питань, що стосуються історії голодомору, передусім його причин, організаторів та виконавців, механізму здійснення, а також його наслідків - економічних, соціальних, політичних, демографічних, етнічних, морально-психологічних тощо.

За результатами обговорення порядку денного учасники слухань мають звернутися з рекомендаціями до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України сприяти результативній співпраці і стимулювати консолідацію всіх гілок влади у реалізації заходів, присвячених з 70-м роковинам голодомору в Україні

Члени Організаційного комітету вважають, що потрібно звернутися до українського народу з проханням внести добровільні пожертвування на спорудження Меморіалу жертв голодомору та політичних репресій.

©УкрІнформ, 2004