This version of the page http://www.erstebank.ua/ua/about/eg (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-28. The original page over time could change.
Erste Group -> Про Банк | erstebank.ua

Content Funktionalitäten

Поділитися Надіслати сторінку Друк

Поділитися сторінкою

Лінк на цю сторінку:

Відомості про Erste Group

Erste Group заснована 1819 року як перший австрійський ощадний банк (“Erste oesterreichische Spar-Casse”). У 1997, обравши стратегію розширення роздрібного бізнесу  в Центральній та Східній Європі, Erste Group стала публічною компанією. В результаті органічного росту та поглинань клієнтська база Erste Group збільшилась із 600 тис. до 17,4 мільйонів клієнтів, з яких 95% живуть у країнах Європейського Союзу. Членство в ЄС дозволяє країнам регіону розвиватись в стабільному нормативно-правовому середовищі, яке лежить в основі їх економічного розвитку. Сьогодні Erste Group є однією з найбільших фінансових установ в Центральній та Східній Європі за обсягом активів та кількістю клієнтів. Група завжди фокусувалася на обслуговуванні роздрібних клієнтів та МСБ.

Чистий прибуток збільшився на 2,3% з 720,1 млн євро до 736,8 млн євро за перші три квартали 2010 року. Показник адекватності капіталу першого рівня (загальний ризик) склав 9,7% в порівнянні з 9,2% на кінець 2009 р. Коефіцієнт видатки/прибутки покращився до 48,7% у порівнянні з 50,9% за перші три квартали 2009 року.

Стратегічні цілі

1. Бізнес-фокус: обслуговування роздрібних клієнтів та МСБ

За майже 200 років своєї історії Erste Group завжди була в першу чергу ощадним і кредитним банком, який використовує депозити для фінансування кредитів, які він же і надає. Завдяки цьому Erste Group меншою мірою залежить від зовнішнього фінансування.

2.  Географічний фокус: Центральна та Східна Європа

Дванадцять років тому ми визначили регіон ЦСЄ у якості нашого розширеного внутрішнього ринку. Сьогодні 95% з наших 17,4 млн клієнтів проживають в країнах Євросоюзу. Таким чином, діяльність Групи ґрунтується на стабільності Єврозони та потенціалі довгострокового економічного зростання в країнах ЦСЄ, які прагнуть підвищити стандарти життя до рівня держав ЄС-15.

3.  Ефективність

Нова структура Erste Group відображає новий розподіл сфер відповідальності та підвищує загальну ефективність усієї Групи: за обслуговування роздрібних клієнтів та МСБ відповідають локальні банки, тоді як Холдинг відповідає за корпоративний та інвестиційний банкінг і фінансові ринки Групи.

Siteinfo

  • Головна
  • Кредити
  • Депозити
  • Платіжні картки
  • Малому бізнесу
  • Корпоративним клієнтам
  • Відділення та банкомати
  • Про Банк