This version of the page http://www.noc-ukr.org/ua/euof.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-27. The original page over time could change.
Нацiональний олiмпiйський комiтет України - ЄЮОФ Написати нам Карта сайту Зробити стартовою
укр/ eng  
26.12.2011-14:10 - Чернівецьке відділення НОК України обрало нового голову      26.12.2011-11:23 - У Севастополі стартував передноворічний турнір з дзюдо      26.12.2011-11:31 - На Львівщині триває Всеукраїнська акція НОК України «Олімпійський куточок»      26.12.2011-14:16 - НОК визначив найкращих спортивних журналістів року      26.12.2011-11:17 - Учнівський телеміст – «Допінгу- Ні»      




ЄЮОФ

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ)– це комплексі змагання, що проводяться під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету та Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) за участю усіх європейських країн.
Висування та вибір міста-організатора фестивалю проходить у відповідності з процедурою, що встановлена на Олімпійські ігри. Заздалегідь міста, які бажають прийняти Фестиваль, подають свої заявки. Комісія ЄОК оцінює їх і здійснює візити в міста-претенденти. Остаточне рішення приймається на Генеральній асамблеї ЄОК за 5 років до проведення фестивалю.
Змагання проводяться в непарні роки із зимових та літніх видів спорту та регламентуються Хартією ЄЮОФ, що затверджена Генеральною асамблеєю (ЄОК) 13 грудня 2003 року.
Вік учасників в залежності від видів спорту 13-17 років.
Слід зазначити, що слово «олімпійський» у назві Фестивалю не випадково. Всі атрибути і ритуали його проведення повністю відповідають «дорослим» Олімпійським іграм.
Учасники розміщуються в Олімпійському селищі, яке повинне вміщувати 3300 чоловік (включно з офіційними особами) для літніх фестивалів і 1300 чоловік – для зимових.
Церемонія відкриття, на якій, як правило, присутній Президент МОК, включає парад учасників. Делегації, як і на Олімпійських іграх, проходять в алфавітному порядку мови країни-учасниці, за виключенням Греції, яка очолює парад і господарів Фестивалю, які замикають парад.
Під час виконання Олімпійського гімну на стадіон вноситься і піднімається Олімпійський прапор, запалюється Олімпійський вогонь, який палає протягом усього періоду змагань, спортсмен-учасник і суддя країни-організатора приймають олімпійську клятву. Також проводиться естафета Олімпійського вогню. Вогонь запалюється в Греції, а далі проходить по країні, що приймає Фестиваль.
Під час нагородження в честь призерів піднімаються національні прапори і виконується гімн країни на честь переможця.
Також під час Європейських юнацьких олімпійських фестивалів проводиться і допінг-контроль учасників.
Фестиваль має не лише спортивне значення, але і відіграє значну роль в освіті та спілкуванні молодих людей через спорт та завдяки йому, популяризуються олімпійські ідеали і пропагується олімпійських рух та здоровий спосіб життя.

Архів новин