This version of the page http://www.studrespublika.com/game/pol_2010.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-24. The original page over time could change.
Студреспубліка - Положення проекту
 
ОРГДІЯЛЬНІСНА ГРА





ПАРТНЕРИ


 
ВИШІВСЬКІ СТУДРЕСПУБЛІКИ

Концепція вишівських Студреспублік

Положення про проведення вишівських Студреспублік

Алгоритм проведення вишівської Студреспубліки


ПОЛОЖЕННЯ
проект


Положення
про проведення Міжнародної програми
"Студентська республіка" у 2010 роцi


ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

Вперше проект «Студентська республіка» був проведений у рамках святкування Дня молоді 1998р. у м.Києві. Зважаючи на значний резонанс, вже з 1999р. «Студентська республіка» здійснюється як всеукраїнський проект, тобто на рівні кожного регіону України. Із 2002р. проект підтримується Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Сприяння надає також Міністерство освіти і науки України. З 2004р. за участі переможців регіональних етапів у Криму, на узбережжі моря, проводиться фінальна частина проекту за участі переможців регіональних етапів. Із 2006р. проект був вперше проведений у форматі мульти-фестивалю. У 2007р. був взятий курс на міжнародний формат Студреспубліки. Через Студреспубліку в Україні пройшла більшість студентських лідерів сьогодення.

МЕТА ПРОЕКТУ

Сприяння зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей.

ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУ

- Формування у студентської молоді навичок громадської участі через моделювання політичних процесів у ході проведення проекту.
- Залучення нових активістів до організованого молодіжного руху.
- Активізація впливу молоді на процеси прийняття рішень.
- Сприяння розвитку студентського самоврядування.
- Популяризація надсучасних форм змістовного дозвілля молоді.
- Пропаганда здорового способу життя.
- Сприяння міжнародній мобільності молоді.
- Здійснення діалогу між молоддю різних регіонів України
- Обговорення актуальних проблем сьогодення в державі


ЦІЛЬОВА ГРУПА

Первинна цільова аудиторія - студенти вишів.
Вторинна цільова група - молодь 18 - 35 років, інші громадяни.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ

АР Крим, міста Київ і Севастополь, області України, виші.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ

Мульти-фестиваль проходить у чотири етапи:

1. Вишівський.
2. Регіональний.
3. Всеукраїнський.
4. Міжнародний.

Для проведення проекту створюються організаційні комітети у кожному навчальному закладі - вишівські оргкомітети, в регіонах України - регіональні, на всеукраїнському рівні - всеукраїнський оргкомітет, на міжнародному рівні - міжнародний.

ТЕРМІН ПРОВЕДЕННЯ


Вишівський етап має проходити в період з 01 травня по 14 червня 2010р.
Регіональний етап має проходити у період з 20-24 серпня 2010р. (до Дня молоді України та Дня Конституції України).
Всеукраїнський етап за участі іноземних делегацій - до Дня Незалежності України.
Дата проведення міжнародного етапу — уточнюється.

МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ


"Студентська республіка" відбувається в форматі мульти-фестивалю, тобто кілька суб-фестивалів навколо центральної події - організаційно-діяльністної гри (ОДГ). Суб-фестивалі відбуваються в один час і в одному місці.

У ході проведення ОДГ створюється квазі-державне молодіжне утворення "Студентська республіка", що має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути держави.

Згідно з законодавством "Студентської республіки" в квазі-державі оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються "політичні партії", проводиться повноцінна виборча компанія з її кульмінацією - голосуванням. Суть - здійснити моделювання усіх політико-правових та економічних процесів, що відбуваються у суспільстві як під час виборів, так і в "мирний" час.

На регіональному рівні результатом гри є вибори Студентського мера та депутатів Студентського магістрату. Переможці регіональних етапів їдуть на фінальну частину. Підсумком всеукраїнської гри є вибори Студентського президента та Студентського парламенту.

Гра супроводжується проведенням суб-фестивалів, протягом яких відбуваються змагання між студентами: конкурс краси "Перша леді", турніри з ігор "Мафія", "Квест", "Дебати", "Нічна туса", конкурс флеш-мобів, рольові ігри, змагання з екстремальних видів спорту, open air, змагання з пляжних видів спорту, круглі столи, майстер-класи, творчі лабораторії, фестиваль молодіжних ЗМІ, фестиваль аматорського відео на соціальну тематику, тощо.

Обов'язковим є проведення фінального шоу-концерту на головній площі міста, під час якого відбудеться інаугурація та нагородження переможців.

Всі інші вимоги та правила, які торкаються проекту, визначаються всеукраїнським оргкомітетом.

УЧАСНИКИ ПРОЕКТУ

Учасниками проекту є глядачі та громадяни "Студентської республіки".

Глядачем "Студентської республіки" може бути кожен, хто поважає та розділяє мету проекту, не порушує громадський спокій, не шкодить іміджу й авторитету проекту та його учасникам.

Громадянином "Студентської республіки" може бути кожен студент віком від 18 до 35 років. Громадяни мають право брати участь у голосуванні протягом виборів Студентського мера та депутатів Студентської магістрату. Отримати громадянство може також і не студент. Отримання громадянства відбувається безпосередньо під час гри.

Бути членом "політичної партії" можуть громадяни "Студентської республіки" віком від 18 до 25 років.

Політичні команди від вишів формуються шляхом виборів у вищих навчальних закладах. Форма проведення таких виборів визначається регіональним оргкомітетом самостійно. Результати виборів підтверджується документом, посвідченим оргкомітетом. Якщо вибори у виші не відбулося, то учасниками проекту можуть стати ініціативні групи від цього вишу за їхньої відповідної реєстрації в оргкомітеті.

Студентські магістрати за пропорційним принципом (відкриті списки) від партій (блоків партій), з подоланням прохідного бар'єру мають обиратися в складі 10 депутатів. У кожному регіоні шляхом прямого голосування має обиратися один Студентський мер.

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ


проведення Студентських республік на рівні вишів у всіх регіонах України;

вибори Студентського мера та 10 депутатів Студентського магістрату в кожному з 27 регіонів;

загальна кількість прямих учасників має становити не менше 10000 чол.

участь у Студреспубліці студентів не менше половини всіх вишів України (враховуючи приватні вузи та філії);

мульти-фестиваль включає якість проведення 9 суб-фестивалів в кожному з 27 регіонів:

   - "Перша леді"
   - "Квест"
   - "Мафія"
   - "Нічна туса"
   - "Дебати"
   - "Інтелектуальні ігри"
   - Фестиваль аматорського відео
   - Глоубел флеш-моб
   - Фестиваль молодіжних ЗМІ

розміщення не менш ніж 150 анонсуючих сюжетів проведення мульти-фестивалю в ЗМІ (ТБ, радіо, друковані ЗМІ);

розміщення не менше 300 інтернет-анонсів проведення Студреспублік;

розміщення звітів про проведення регіональних мульти-фестивалів не менше ніж в 200 ЗМІ;

проведення заключних концертних шоу в кожному з регіонів, з загальною аудиторією близько 150000 глядачів;

статусна інавгурація переможців Гри в особі голови або заступника голови облдержадміністрації, міського голови або його заступника, народних депутатів України в кожному з 27 регіонів.

створення або участь переможців у роботі консультативно-дорадчих органів із питань молоді (студентів) при органах влади.

ОСОБЛИВІ ВИМОГИ

"Студентська республіка" обов'язково є проектом ВМГО "Студентська республіка" та НДЛМ, назви обох організацій у всіх документах, матеріалах, прес-релізах, рекламній продукції мають бути представлені в якості головних організаторів. Назви та логотипи національних партнерів програми мають обов'язково згадуватися у всіх матеріалах, пов'язаних із Студреспублікою на регіональному рівні.

Назва, логотипи, правила гри "Студентська республіка" захищені авторським правом і законодавством.

Під час проведення Студреспубліки обмежено продаж і вживання алкогольних напоїв, перебування на території активності у нетверезому стані, паління дозволено тільки у спеціально відведених місцях.

ВЗАЄМОДІЯ ЦЕНТРАЛЬНОГО ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ОРГКОМІТЕТІВ

У режимі субординації.



ТОРГОВА МАРКА


Товарний знак "Студентська республіка" є охоронюваним знаком для товарів та послуг і всі права на нього належать Товариству з обмеженою відповідальністю "Студентська республіка" та Всеукраїнській молодіжній громадській організації "Народно-демократична ліга молоді".




 
linkstart
Витражи и тамбуры, найден по ссылке дачная беседка с мангалом. | программа для охраны дома
2