This version of the page http://www.alfajazzfest.com/pres-reliz.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-21. The original page over time could change.
Прес-релізи - Фестиваль «Альфа Джаз»

У Львові відбувався Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest

У Львові відбулась резонансна джазова подія – Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який об’єднав джазових меломанів зі всієї України та велику кількість гостей з інших країн.

На фестиваль Alfa Jazz Fest з 3-го по 5-те червня до Львова приїхало більше 20 тисяч туристів, які мали змогу насолоджуватись виступами незаперечних зірок джазу на трьох відкритих сценах у Львові. Сцени, які розташувались в самому центрі міста - на Площі Ринок та на вулиці Валовій – представили слухачам відомих музикантів з України, Білорусі, Росії, Бразилії, США. Серед них американський блюзмен Вестай Джексон, з яким на одній сцені грав знаменитий басист Фелтон Крюс, провідні російські джазові та блюзові музиканти Андрій Кондаков і Ніколай Арутюнов, низка відомих бразильських джазменів, а також музиканти з Білорусі Apple Tea. Виступали у Львові і найкращі на сьогоднішній день українські музиканти: кияни Віктор Павелко, Усейн Бекіров, Олександр Муренко, і Наталя Лебедєва, харківська група Acoustic Quartet і львівська команда ShockolaD.

            Із величезним захопленням гості Alfa Jazz Fest відвідали гала-концерти, які відбувались на головній сцені фестивалю в Парку Культури ім. Б.Хмельницького, адже на великій сцені європейського масштабу грали джазові зірки першого рівня. Слухачі гала-концертів, кількість яких загалом під час двох гала-концертів налічувала близько 10 тисяч осіб, серед яких були відомі особистості, музикантів, актори, політики, із нетерпінням та захопленням зустрічали на сцені легендарних джазменів. В перший день на гала-концерті виступали гітарист Джон Скофілд (США) у складі John Scofield Jazz Quartet, трубач Вінтон Марсаліс (США), який вперше відвідав Україну та саксофоніст Ігор Бутман (Росія), які виступили разом у складі Wynton Marsalis&Igor Butman Quartet. В перший день фестивалю на гала-сцені заключним став виступ американської джазової команди Spyro Gyro. Особливими подіями для українських музикантів стали майстер-класи Вінтона Марсаліса в Львівській консерваторії напередодні фестивалю та гурту Spyro Gyro в другий день Alfa Jazz Fest в одному із джазових клубів міста.

Гала-концерт в другий день фестивалю став не менш феєричною подією Alfa Jazz Fest. Виступи саксофоніста Білла Еванса в складі команди Bill Evans Soulgrass, Рона Картера та його Golden Striker Trio, а також вибухового складу Jeff Lorber All Stars Fusion Band стали кульмінацією джазового марафону у Львові, який закінчився 5 червня концертом на Площі Ринок за участю українських колективів ShockolaD та тріо Усейна Бекірова.

Загалом до Львова на Alfa Jazz Fest прибуло більше 100 музикантів. Відбулось більше 15 виступів джазових зірок. Величезна кількість відвідувачів та спеціальних гостей фестивалю жваво обговорюють започаткування в Україні нового Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest та діляться позитивними враженнями.

«Ми сподіваємось, що за підтримки партнерів фестивалю Альфа-Банк (Україна) та Компанії «Київстар» Alfa Jazz Fest стане традиційним міжнародним джазовим фестивалем і вже сьогодні починаємо готуватись до наступного Alfa Jazz Fest в 2012 році. Наступного року Alfa Jazz Fest планується на перші вихідні літа, в рік, коли до Львова приїде велика кількість фанів на матчі Євро 2012. Ми очікуємо ще більше гостей фестивалю, а також захопимо гостей футбольної події, які прибудуть до Львова за декілька днів до початку Євро 2012. Таким чином Львів прийме безпрецедентну кількість туристів та стане наступного року одним з найцікавіших місць на карті Європи для туристів різного віку, статусу та з різноманітними уподобаннями з усього світу» - коментує творчий куратор фестивалю Олексій Коган.

У Львові Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest зібрав більше 20 тисяч гостей!

У Львові відбулась резонансна джазова подія – Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який об’єднав джазових меломанів зі всієї України та велику кількість гостей з інших країн.  На фестиваль Alfa Jazz Fest з 3-го по 5-те червня до Львова приїхало більше 20 тисяч туристів, які мали змогу насолоджуватись виступами незаперечних зірок джазу на трьох відкритих сценах у Львові.

Сцени, які розташувались в самому центрі міста - на Площі Ринок та на вулиці Валовій – представили слухачам відомих музикантів з України, Білорусі, Росії, Бразилії, США. Із величезним захопленням гості Alfa Jazz Fest відвідали гала-концерти, які відбувались на головній сцені фестивалю в Парку Культури ім. Б.Хмельницького, адже на великій сцені європейського масштабу грали джазові зірки першого рівня.

Слухачі гала-концертів, кількість яких загалом під час двох гала-концертів налічувала близько 10 тисяч осіб, серед яких були відомі особистості, музикантів, актори, політики, із нетерпінням та захопленням зустрічали на сцені легендарних джазменів. Загалом до Львова на Alfa Jazz Fest прибуло більше 100 музикантів. Відбулось більше 15 виступів джазових зірок. Величезна кількість відвідувачів та спеціальних гостей фестивалю жваво обговорюють започаткування в Україні нового Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest та діляться позитивними враженнями. 

Більше 100 музикантів приїде до Львова на Alfa Jazz Fest

Контакти:

Юліанна Гумецька (PR-менеджер)
тел: +38 095 260 83 75
e-mail: jhumetska@gmail.com 
www.alfajazzfest.com


Більше 100 музикантів приїде до Львова на Alfa Jazz Fest 

Джазовим марафоном відкривається фестивальне літо у Львові, адже на вулицях міста незабаром розпочнеться Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Протягом 3-5 червня концентрація джазових зірок в одному місці буде максимальною, оскільки Львів чекає більше 100 музикантів-учасників та тих, хто приїде послухати живих легенд джазу. У перші вихідні червня серед перехожих на вулицях рідного міста львів’яни можуть випадково зустріти легендарних джазменів. «Стільки музикантів світового масштабу збирають лише вибрані фестивалі у світі» - запевняє творчий куратор фестивалю, відомий джазмен України, Олексій Коган.

На головній сцені фестивалю виступатимуть легендарні зірки: гітарист Джон Скофілд (США), трубач Вінтон Марсаліс (США), саксофоністи Ігор Бутман (Росія) і Білл Еванс (США), піаніст Джефф Лорбер (США) і контрабасист Рон Картер (США). Утім, не тільки лідерів колективів, що виступатимуть на Гала-концертах, прагнуть почути наживо численні меломани, адже поруч із ними гратимуть не менш цікаві музиканти. Так, разом із Роном Картером гратимуть знаменитий піаніст Малгрю Міллер і  гітарист Боббі Брум. Ритм-секцію джаз-квартета Джон Скофілда складатимуть барабанщик Адам Нуссбаум, контрабасист Бен Стріт і піаніст Майкл Екрот. У складі проекту Джеффа Лорбера взагалі немає музикантів, чий зірковий статус викликав би сумніви: Львів відвідають саксофоніст Ерік Маріентал, басист Віктор Бейлі і барабанщик Пуджі Белл. Разом із Біллом Евансом приїде один з кращий у світі виконавців на банджо Раян Кевено і співаючий барабанщик Джош Діон. Імена усіх учасників групи Spyro Gyra, ще одного хедлайнера фестивалю, також добре відомі шанувальникам джазової музики.

Крім того, на безкоштовних сценах у місті  виступатимуть не менш цікаві джазмени: американський блюзмен Вестай Джексон (з ним приїде басист Фелтон Крюс, який встиг пограти з самим Майлзом Девісом), провідні російські джазові і блюзові музиканти Андрій Кондаков і Ніколай Арутюнов, низка відомих бразильських джазменів, а також музиканти з Білорусі Apple Tea. Виступатимуть у Львові і найкращі на сьогоднішній день українські музиканти: кияни Віктор Павелко, Усейн Бекіров, Олександр Муренко, і Наталя Лебедєва, харківська група  Acoustic Quartet і львівська команда  ShockolaD.

Зіркові склади команд-хедлайнерів змушують перебувати в солодкому передчутті музичного свята і львів’ян, і гостей фестивалю, які придбали квитки на Гала-концерти та їдуть на Alfa Jazz Fest з інших міст та країн.

Львів вже зараз переповнений джазовою атмосферою, адже українські музиканти готуються до майстер-класів, які погодились дати зірки джазу Уінтон Марсаліс та група Спайро Джайра. Щовечора на Alfa Jazz Fest відбуватимуться відкриті джем-сешни, на які зможуть потрапити усі бажаючі музиканти та спробувати свої сили поряд із досвідченими та іменитими колегами, перейняти кращі навички та спробувати розгадати секрети їхньої майстерності.

Довідка:
Ініціатор створення фестивалю – Альфа-Груп
Творчий куратор – Олексій Коган
Генеральні спонсори – Альфа-Банк та Компанія «Київстар»
Організатор фестивалю – компанія «Леополіс Джаз»

У Львові на Alfa Jazz Fest відбудеться майстер-клас видатного трубача Уінтона Марсаліса!

2 червня о 10.00 у Львівській музичній академії ім. М.Лисенка (Львівська консерваторія) відбудеться майстер-клас музиканта світової величини Уінтона Марсаліса, який прибуде до Львова в якості одного з хед-лайнерів на Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest.

            Знаменитий трубач погодився провести відкриту зустріч та дати майстер-клас для українських музикантів, що є продовженням його просвітницької діяльності по всьому світу. Візит Марсаліса в Україну на джазовий фестиваль – це знакова подія не лише для джазової спільноти, але й для класичних музикантів, адже іменитий американський трубач та композитор, володар 9-ти «Греммі» визнаний у світі одним з найкращих виконавців на трубі як серед джазових, так і класичних. Музикант з гастролями та майстер-класами відвідав більше 30 країн світу, з метою привернути увагу громадськості, особливо молоді, багато виступає на телебаченні та радіо, дає численні концерти, спілкується з молодими талановитими виконавцями.

            «Приїзд Уінтона Марсаліса до Львова – це унікальна подія для меломанів та шанувальників його творчості, а особливо для українських музикантів, яким випаде нагода поспілкуватись особисто з живою джазовою легендою на професійні музичні теми, показати свій талант і власну творчість, отримати безцінні поради від маестро» - коментує творчий куратор Alfa Jazz Fest Олексій Коган.

            Нагадаємо, що в рамках фестивалю відбудеться виступ Уінтона Марсаліса разом із відомим російським саксофоністом Ігорем Бутманом у складі Wynton Marsalis&Igor Butman Quartet 3 червня на головній сцені Фестивалю в Парку Культури ім.Б.Хмельницького.

Довідка:

Уінтон Марсаліс – американський трубач та композитор, художній керівник Джазового Лінкольн-центру. Народився 18 жовтня 1961 р. в Новому Орлеані. Грі на трубі почав вчитися з 6-ти років, вивчаючи як класичне, так і джазове виконання. В 14 років виконав в супроводі Новоореланського філармонійного оркестру Концерт для труби з оркестром Гайдна, а в 1980 р., вже будучи студентом Джульярдської школи музики, став музикантом ансамблю Арта Блейкі «Jazz Messengers». В 1981 р. Марсаліс виступає з Хербі Хенкоком, Роном Картером та Тоні Уільямсом і записує свій перший альбом в якості бенд-лідера. Через рік він залишає «Jazz Messengers» і збирає власний квінтет, а в1983 р. – знову співпрацює з Хенкоком, граючи в ансамблі «V.S.O.P.». В тому ж році Марсалісу присуджують премію «Греммі», а на наступний рік – ще дві: вперше в історії одночасно за класичне та джазове виконання. В подальшому він був шість разів отримує цю нагороду (всього 9 «золотих грамофонів»).

З середини 1980-х років Марсаліс, не перериваючи кар’єри джазового музиканта, активно пише музику. Серед його творів - Soul Gestures in Southern Blues», різноманітні камерні твори, музика до кінофільмів і балетам, ораторія «Кров на полях», за яку отримав Пулітцерівську премію.  В 1994 р. Марсаліс розпускає свій останній джазовий септет, з яким співпрацював з 1988 року, для того щоб приділити більше уваги музично-просвітницькій діяльності. Аби привернути увагу громадськості до музики він багато виступає на телебаченні та радіо, дає численні концерти та майстер-класи по цілому світу. З 1992 р. Уінтон Марсаліс керує джазовим відділом Лінкольн-центру - Jazz at Lincoln Center.  З гастролями та просвітницькими програмами бував вже більше як 3- країнах світу. Його записи розійшлись тиражем більше 5 міліонів екземплярів.

 

Американська джазова група Spyro Gyra (Спайро Джайра) проведе майстер-клас у Львові!

   4 червня в рамках Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest учасники знаменитого американського джазового колективу Spyro Gyra (Спайро Джайра) поділяться власними секретами майстерності та успіху з українськими джазовими виконавцями. Творча зустріч та майстер-клас відбудуться в другий день фестивалю о 17:00 в львівському Клубі «Лівий берег» (пр. Свободи, 28).

Українські джазмени матимуть унікальну нагоду особисто поспілкуватись з американськими джазовими зірками. Музика Spyro Gyra поєднує в собі елементи джазу, R'n'B, фанка і поп-музики, що стало запорукою їхньої широкої популярності. Творчість каліфорнійських музикантів легко сприймається навіть непідготовленим слухачем. Незважаючи на те, що склад групи часто змінювався, всіх музикантів об'єднувало одне - професіоналізм. Сьогодні в складі команди виступають Джей Бекенстін (Jay Beckenstein) – саксофони, Том Шуман (Tom Schuman) - рояль, клавішні, Хуліо Фернандес (Julio Fernandez  ) – гітари, Скотт Амбуш (Scott Ambush) – бас та Бонні Бі (Bonny B) - барабани, перкусія.

Протягом 30 років своєї музичної кар’єри Spyro Gyra незмінно залишались енергійними та тяжіли до всього нового. Група отримала 9 нагород «Греммі» та продала 11 мільйонів платівок. На їхньому рахунку один платиновий та два золотих диски (усього команда записала три десятки альбомів) та більше 5000 запальних динамічних виступів по всьому світу.

Великим подарунком для львів’ян та гостей фестивалю Alfa Jazz Fest стане концерт Spyro Gyra на Гала-сцені фестивалю 3-го червня в Парку Культури ім. Б.Хмельницького. Саме їхній виступ стане запальним акцентом в перший день Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest.

 

Оголошено результати конкурсу від DJUICE «Зіграй на Львівському Alfa Jazz Fest»!

18 травня стали відомі імена переможців конкурсу серед молодих українських джазових виконавців, які боролись за можливість виступити поряд з всесвітньовідомими джазовими музикантами на Міжнародному джазовому фестивалі Alfa Jazz Fest, який відбудеться 3-5 червня у Львові. Виступи переможців конкурсу заплановані в перший та другий дні Фестивалю на одній із відкритих сцен в центрі Львова.

Серед 60 композицій, які приймали участь у відборі та були представлені на розгляд експертного журі під головуванням відомого джазмена, творчого куратора Alfa Jazz Fest – Олексія Когана, перемогу здобули 4 талановиті колективи: Brand New Quartet, Roman Archakov Project, Георгій Матвіїв та ДомРа.

Виступи переможців конкурсу заплановані 3-го та 4-го червня на відкритій сцені в центрі міста на вулиці Валовій. 

Подкаст Олексія Когана з приводу результатів конкурсу на: dmd.djuice.ua

 

Прес-реліз: "Уінтон Марсаліс виступить у Львові на Alfa Jazz Fest!"

Уінтон Марсаліс виступить у Львові на Alfa Jazz Fest!

Легенда світового джазу - трубач Уінтон Марсаліс та квартет саксофоніста Ігоря Бутмана виступатимуть у Львові на Міжнародному джазовому фестивалі Alfa Jazz Fest! 

 

Під час проведення грандіозної джазової події Alfa Jazz Fest до Львова з виступом завітає зірка світового масштабу, американский трубач і композитор, художній керівник Джазового Лінкольн-центру, володар 9-ти «Греммі» – Уінтон Марсаліс! Видатний музикант виступав разом із Хербі Хенкоком, Роном Картером та Тоні Уільямсом. Вперше в історії «Греммі» геніальний трубач отримав нагороду одночасно за класичне та джазове виконання, а також Марсаліс - володар Пуліцерівської премії в музиці. Музикант з гастролями та просвітницькими програмами відвідав уже більше 30 країн світу на всіх континентах. Його записи розійшлись тиражем більше 5 міліонів екземплярів. З ціллю привернути увагу громадськості до музики багато виступає на телебаченні та радіо, дає численні концерти та майстер-класи по всьому світу.

В рамках перебування на Міжнародному джазовому фестивалі Alfa Jazz Fest Уінтон Марсаліс виступить у Львові на головній сцені фестивалю в Парку Культури ім. Б.Хмельницького. Разом із Уінтоном Марсалісом виступатиме квартет відомого російського саксофоніста Ігоря Бутмана. Квартет Ігоря Бутмана вважається одним з кращих джазових колективів, «візитівкою» російського джазу. Видатний саксофоніст грав зі світовими зірками джазу, такими як Рей Чарльз, Джордж Бенсон, Ель Джерро та багатьма іншими. Справжньою сенсацією стали спільні виступи біг-бенда Ігоря Бутмана та оркестру Lincoln Center Jazz Orchestra під керівництвом Уінтона Марсаліса в Нью-Йорку.

На Alfa Jazz Fest у Львові тисячі людей матимуть змогу побачити та почути живі легенди джазу! Видатний трубач сучасності Уінтон Марсаліс погодився провести майстер-клас для українських музикантів в Львівській Консерваторії. Сенсаційною музичною подією стане виступ 3-го червня в перший день Фестивалю на Гала-сцені спільного проекту суперзірок американського та російського джазу Wynton Marsalis&Igor Butman Quartet!

 

Пропустити навігацію
  • Прес-події
  • Прес-релізи
  • Преса про нас
  • Контакти
  • Акредитація
 

Анонсуючий прес-реліз  

“Міжнародний джазовий фестиваль – Alfa Jazz Fest

3-5 червня 2011р. у Львові відбудеться грандіозний джазовий open-air - Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest.  Цією подією в західній Україні розпочнеться фестивальне літо Європи. Масштабність проекту зумовлена тим, що протягом трьох фестивальних днів джазова музика лунатиме з трьох відкритих сцен в центрі Львова, серед них велика гала-сцена із партером більше як на 1000 місць в Парку Культури ім. Б.Хмельницького, де заплановані концерти легендарних джазових музикантів сучасності. 

Серед більше ніж 15 колективів львів’яни та гості фестивалю почують славетних зірок світового джазу. Безпрецедентним буде склад учасників, які виступатимуть на головній сцені Alfa Jazz Fest в Парку Культури: квартет Джона Скофілда (США), група Spyro Gyra (США), проект Білла Еванса «Soulgrass» (США), зірковий квартет Jeff Lorber Fusion (США)  та легенда джазу -  музикант першої величини Рон Картер (США) в складі Golden Striker Trio (разом із Петом Мартіно і Малгрю Міллером). Серед зірок на сценах в центрі міста будуть блюзмен Вестай Джексон (США), Андрій Кондаков (Росія), група Apple Tea (Білорусь), а також найцікавіші талановиті українські колективи з Києва, Харкова та Львова.    

Львів обраний місцем проведення Alfa Jazz Fest не випадково, адже це місто з давніми культурними традиціями, цікавою історією та унікальною архітектурою.  Територіальне розміщення і постійно зростаюча популярність серед туристів творять феномен фестивального міста в Україні, в якому унікальна архітектура та європейська атмосфера сприяє сповна насолодитись джазовою музикою різних стилів та напрямків під відкритим небом.

Програма Alfa Jazz Fest побудована таким чином, що пересуваючись містом від сцени до сцени можна почути усі фестивальні концерти не пропустивши жодного звуку. Крім того,  в перші вихідні літа, Львів заживе своїм «джазовим» життям, адже на вулицях міста відбуватимуться перформенси та інші так звані колоджазові події, в яких будуть задіяні митці, учасники та гості фестивалю. 

Важливою рисою Alfa Jazz Fest, при високому рівні події, стане його демократичність та доступність. Дві сцени в центрі міста (біля Домініканського Собору та на Площі Ринок) будуть безкоштовні для усіх бажаючих. В свою чергу, на головну гала-сцену Фестивалю в Парк Культури відвідувачі зможуть придбати квитки на місця в зручному партері під накриттям за доступними цінами (100-500 грн), а також, дотримуючись демократичного формату події, буде можливість розміститись в пікніковій частині парку цілком безкоштовно. Організатори Alfa Jazz Fest сподіваються, що Фестиваль стане одним із культурних надбань Львова та чудовим подарунком для Міста. Як зазначив творчий куратор Alfa Jazz Fest, відомий організатор джазових концертів в Україні, Олексій Коган: «Alfa Jazz Fest без сумніву увійде в історію як масштабний і достойний джазовий опен-ейр в Європі!»

Довідка:

Ініціатор створення фестивалю – Альфа-Груп

Творчий куратор – Олексій Коган

Генеральні спонсори – Альфа-Банк та Компанія «Київстар»

Організатор фестивалю – компанія «Леополіс Джаз»

Пропустити навігацію
  • Артисти
  • Прес-центр
  • Сцени
 

Журнал

1-3 червня 2012 року у Львові відбудеться другий Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest — 20.12.2011 11:41
Alfa Jazz Fest — 09.06.2011 13:41
У Львові Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest зібрав більше 20 тисяч гостей! — 08.06.2011 13:34
3 червня 2011 року з 20:30 до 21:30 за київським часом відбудеться пряма інтернет-трансляція з гала-концерту Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest у Львові — 01.06.2011 16:38
Учасники Alfa Jazz Fest влаштують джем-сешни в джаз-клубі легендарної «Дзиґи» — 26.05.2011 14:48