This version of the page http://yoz.nikportal.net/news/2510/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-13. The original page over time could change.
Николаев Украина Школа організарорів охорони здоров'я: підсумки роботи Новости
Cделать стартовой
Добавить в избранное
Email:
Пароль:
  
 
Регистрация
 
Ех! Все забыл?
Школа організарорів охорони здоров'я: підсумки роботи Николаев Афиша новости кино веб-дизайн Косметика перхоть Амальгама паста Сульсена Натяжные потолки Real Rock Community Rock-клуб Хоккей Коблево Чемпионат Украины по рукопашному бою каток предприятия торговля бизнес фирмы объявления спорт каратэ Таэквон-до биотуалеты Германия туалеты телевизоры туалетные компьютер Apple кабины масло Косметический дефект отчетность в ПФУ ГНАУ и ЕДР ЕЦП Единый цифровой ключ человек года значки, отдых, Вадатурский Жолобецкий Зеленых кожгалантерея бигборды логотипы девушка дня фото Чайка Садыков Кропивницкого
  •  КУЛЬТУРА
    • MusicClub
    • Ансамбли
    • Литераторы города
    • Логотипы Николаева
    • Союз дизайнеров
    • Фотографы
    • Храмы Николаева
    • Художники города
    • Человек Года
  •  БИЗНЕС
    • Банки города
    • Издательства
    • Каталог фирм
    • Службы города
    • СМИ Николаева
  •  ОТДЫХ
    • Кинотеатры
    • Коблево
    • Салоны Красоты
    • Спорт города
    • Театры города
  •  ПОЛИТИКА
    • Партия Зеленых
    • Список партий
  •  Сайты Фирм
    •  Премиум Пользователи
    •  Супер Пользователи
  •  Новостные ленты
    •   Nikportal и его страницы
    •   Новости фирм
    •   Интересное в Интернете
    •   Народная Мukола
  •  Фото Николаева
    • Фоторепортаж
    • Фото картин
    • Фото Николаева
    • Все фото
  •  Гостиницы
16:47 02 декабря 2009 г.

Школа організарорів охорони здоров'я: підсумки роботи

Успели, таки, прочитать: [1267]    Комментариев нет
Областное управление охраны здоровья

Школа організарорів охорони здоров'я: підсумки роботи з подолання епідемії грипу та ГРВІ та стан готовності до надзвичайниъ ситуацій

30 листопада відбулася колегія МОЗ України, присвяченої питанням епідситуації із захворюваності на грип та ГРВІ, підсумкам роботи оперативного штабу по подоланню епідемії грипу та ГРВІ, проблемам імунопрофілактики та вакцинації населення, питанням використання бюджетних коштів, виділених на подолання епідемії, головним напрямкам реформування галузі.
Від Миколаївської області участь у ній взяли заступник губернатора, який очолює оперативний штаб та державну надзвичайну протиепідемічну комісію при облдержадміністрації В. Луста, головний державний санітарний лікар В. Клочко, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації С. Хотіна, начальник міського управління охорони здоров’я Л. Дергу нова, голова профспілки Є. Заяць. Зокрема, на колегії йшлося про тривалість епідемічного підйому, яка буде залежати від ефективності обмежувально-ізоляційних, дезінфекційних і профілактичних заходів в регіонах.
Питання недопущення поширеності захворюваності на грип A (H1N1 Каліфорнія) та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення перебуває на постійному контролі МОЗ України.

А вже наступного дня - 1 грудня відбулося робоче засідання в школі організаторів охорони здоров’я Миколаївської області, на порядок денний якої були винесені нагальні питання, які стосувалися підсумків роботи по подоланню епідемії грипу та ГРВІ в області, про епідемічну ситуацію та стан виконання заходів щодо протидії грипу та ГРВІ на території області, про забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, про дотримання санітарно-епідеміологічного режиму в закладах охорони здоров’я, про дотримання фінансово-бюджетної дисципліни та зміни в законодавстві, інші.

Головний санітарний лікар Миколаївської області В. Клочко доповів про дотримання санітарно-протиепідемічних заходів та вимоги, які ставляться перед медиками та населенням.
В цілому по області спостерігається тенденція до зменшення захворювань, але ускладнення від грипу та ГРВІ залишаються. На думку фахівця, епідситуація на території Миколаївської області ще не набула свого піку, і медики мають зробити все залежне, щоб не допустити важкого перебігу грипу та ГРВІ серед населення в подальшому.

Всупереч прогнозам і завдяки постанові Кабміну, на території Миколаївської області вчасно були запроваджені обмежувальні заходи, і навіть через 10 днів після відновлення занять в навчальних закладах не відбулося очікуваного сплеску нових випадків захворювань. І надалі завданням для керівників залишається своєчасне виведення з колективів людей із симптомами хвороби.

В. Клочко передбачає, що найскладнішим періодом для Миколаївської області будуть перші два тижні лютого, на той час середньостатистичний показник, може сягнути 74,0 на 10 тис. чол. У порівнянні з 45 тижнем, коли були введені обмежувальні заходи, середньостатистичний показник становив лише 56,8. Спрогнозувати що-небудь важко, тому й надалі контроль за епідситуацією і відповідальність керівників посилюється.

Головний державний санітарний лікар області досить жорстко висловився щодо спротиву програмі імунопрофілактики, яку можна перекреслити, якщо продовжуватимуться штрейхбрехерські настрої в суспільстві.
Хто відповість перед нашими дітьми й онуками, коли накопичиться неімунний прошарок з цілого ряду інфекційних захворювань, а країна повернеться до давно забутих інфекцій?

Медики й досі пожинають плоди антивакцинальних кампаній, розгорнутих у ЗМІ. Через те вмовити людей зробити щеплення майже неможливо. Варто визнати, що медики програли інформаційну війну, і не варто шукати крайніх.
Треба думати, як змінити свідомість громадян і привернути на свій бік. Мова не повинна йти про те, вакцинуватися чи ні.
Однозначно, так.
Питання лише в тому коли й чим? Для цього буде визначений термін для щеплень.

Громадяни мають знати, що сертифікована ВООЗ вакцина, яка в випадку надходження в Україну буде проходити тестування, отримає законодавче обгрунтування її безпечного застосування, і лише потім прийматиметься рішення про час і контингент прищеплюваних.
Без цих юридичних моментів жодна доза вакцини проти пандемічного грипу застосована не буде, наголосив головний санітарний лікар області.

Ще одним із важливих питань в роботі школи-організаторів стало питання про необгрунтовано мале використання противірусного препарату таміфлю, який надійшов в область в загальній кількості 11702 дози.
Так, вважають фахівці, він більш специфічний, але рекомендований для будь якого грипу і ГРВІ. Тому начальник управління охорони здоров’я С. Хотіна зобов’язала керівників лікувальних закладів забезпечити кількісний облік таміфлю, створити резерв препарату перш за все у пологових будинках, амбулаторіях, і вести контроль за його використанням, а також за використанням антибіотиків, інших противірусних препаратів, захисних масок, отриманих ЛПЗ на випадок епідемії.

Заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні, обласний інфекціоніст Наталя Брятко, розповіла про проблеми, з якими довелося зіткнутися під час епідемії та на на чому треба зосередити увагу надалі.
Щорічно у Миколаївській області реєструється 170-180 тисяч випадків захворювань на грип та ГРВІ. Цього року з показників рівень захворювань не перевищував сезонної норми. Пік захворюваності прийшовся на 3 листопада – тоді було зареєстровано 2000 випадків, а вже після цього почалося поступове зниження.
І сьогодні маємо стійкий спад захворюваності.

Вона зупинилася на конкретних питаннях, які на підготовчому етапі не були достатньо відпрацьовані –це оснащення лікарень, перепрофілізації відділень, запас медикаментів.
Хоча багато часу приділялося питанню розгортання госпітальної бази на випадок надзвичайної ситуації, та їх оснащення, але навіть в даний час назріла необхідність відкриття додаткових відділень, через те, що обласна інфекційна лікарня для дорослих і інфекційна дитяча лікарня заповнені хворими на ГРЗ.
Перевести після реанімаційних хворих в інші терапевтичні відділення надто складно, і вони залишаються в інфекційній лікарні.
Не виконується в достатній мірі наказ про порядок госпіталізації хворих на ГРВІ, зокрема, ангіни, в яких активності виділення вірусу не спостерігається, і вони можуть знаходитися в терапевтичних відділеннях. Більш того, хворі на хронічні обструктивні захворювання, в яких може розвинутися пневмонія в будь який час, також повинні приймати терапевтичні відділення.

Можливості госпітальної бази області обмежені: не вистачає пульс-оксиметрів, при потребі використовуються переносні портативні, оксигенотерапія доступна лише в реанімаційних відділеннях, кількість сучасних апаратів штучної вентиляції легенів, кисневого обладнання, концентраторів кисню в умовах епідемії також недостатньо.

Законодавча база щодо запобігання розповсюдженню вірусних інфекцій відпрацьована, всі ЛПЗ забезпечені медичними протоколами, алгоритмами дій, але залишаються питання до конкретних виконавців, і починати треба із дотримання елементарних правил санепідрежиму.

Під час роботи школи-організаторів були розглянуті питання про безрецептурний і рецептурний відпуск ліків, в першу чергу це стосується амбулаторно-поліклінічних закладів, і їм треба готуватися вже зараз, щоб не виникло проблем з бланками, відповідністю відвідувань, іншим.

Ажіотажний попит на противірусні препарати, які миттєво щезли з аптек, призвів до того, що люди закуповували все, що було під рукою, навіть рецептурні препарати. В результаті, до лікарні вони поступали вже з ослабленим імунітетом, або ж з побічними діями від прийнятих медикаментів, і лікувати їх набагато складніше і дорожче.
Щоб запобігти таким ситуаціям, уряд видав розпорядження про додаткові протиепідемічні заходи, в якому, зокрема, доручив МОЗУ, державній інспекції з контролю за якістю ліків посилити контроль за відпуском лікарських засобів. Миколаївською інспекцією також проводиться відповідна робота – надано лист суб’єктам господарювання (аптекам), але зусилля врегулювати питання відпуску медикаментів стануть можливими, лише при неухильному дотриманні порядку виписування рецептів на затверджених бланках. Відповідальними за призначення хворому ліків і додержання правил виписування рецептів є медичні працівники.

Після детального обговорення цих та інших нагальних питань організатори охорони здоров’я області взялися до більш конкретної роботи з доопрацювання прогалин, які були виявлені під час першої епідемічної хвилі та контролю за ситуацією із захворювання на грип та ГРВІ на території Миколаївської області.
Областное управление охраны здоровья


  Версия для печати »
    Отправить другу/подруге »
    Похвалить на форуме »
  Постоянный адресс статьи: http://nikportal.net/story.php?id=2510&pers=user
      Добавить свои комментарии к этой статье:
Имя:
E-mail:

(Максимум символов: 600)
символов осталось
Введите контрольные цифры:
 
      Немного об авторе этой статьи:
Автор статьи: Областное управление охраны здоровья
Сайт автора: yoz.nikportal.net
Другие новости этого автора: »
  Новости и прессрелизы других фирм
  Новости только Никпортала
  Солянка новостей из интернета
  Подписаться на новости и прессрелизы фирм
  Заказать рекламу на сайте
Новости фирм »»»
«Счастье!»
Новогодние праздники приближаются !!!
Грамота в День Святой Великомученницы Екатерины
Приглашаем родителей Днепропетровска на...
Объявляется набор сотрудников
Чтобы «Красота» спасла мир нужно… спасать...
Закон України «Про внесення змін до Закону...
В николаевском храме установили уникальную для...
07.12.2011 р в інспекції відбулася чергова...
Автопрокат в Николаеве
вся лента новостей »
 Посмотрите сайт:
  •  «Компания «Гольфстрим»
  •   Эстетический салон «Для тебя»
  • Ванна в ванне
  • Фабрика Здоровья
  •  Прокат, аренда авто
  •  Электронная цифровая подпись
  •  Журнал поезії «Літера Н.»