This version of the page http://volvo.winnerauto.ua/ua/news/news4628 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-13. The original page over time could change.
ПРОЕКТ "ONE TONNE LIFE" Є УСПІШНИМ:СІМ’Ї ЛІНДЕЛ ВЖЕ ВДАЛОСЯ ЗНИЗИТИ РІВЕНЬ ВИКИДІВ ДВООКИСУ ВУГЛЕЦЮ НА ЛЮДИНУ ДО 2.6 ТОННИ НА РІК / Віннер Автомотів - Volvo
www.winnerauto.ua
C30 C70 S40 S60 S80 V50 V60 V70 XC60 XC70 XC90
Сервіс та аксесуари Контакти Новини Акції Гарячі пропозиції Тест-драйв журналістів Замовити тест-драйв Запис на сервіс


Новини

ПРОЕКТ "ONE TONNE LIFE" Є УСПІШНИМ:СІМ’Ї ЛІНДЕЛ ВЖЕ ВДАЛОСЯ ЗНИЗИТИ РІВЕНЬ ВИКИДІВ ДВООКИСУ ВУГЛЕЦЮ НА ЛЮДИНУ ДО 2.6 ТОННИ НА РІК

Сім'я Ліндел (Lindell), що бере участь у проекті "One Tonne Life", прожила в своєму будинку лише три місяці, але змогла продемонструвати значний прогрес у реалізації концепції екологічно чистого способу життя. Родині Ліндел вдалося знизити шкідливі для навколишнього середовища викиди на 64% до рівня 2.6 тонни на людину на рік у порівнянні з 7.3 тонн на людину - з такими нормами викидів вони приступили до виконання цього проекту, який почався ще в січні цього року.

У рамках проекту " One Tonne Life" компанії A - hus, Vattenfall і Volvo Car Corporation разом з партнерами ICA і Siemens , залученими для реалізації проекту в якості постачальників спеціалізованого обладнання , створили всі умови , необхідні для проживання родини з мінімальним негативним впливом на навколишнє середовище. Родина Ліндел , представлена батьками Нільсом і Алісією , та дітьми Ханною і Джонатаном , має досягти зниження викиду двоокису вуглецю до однієї тонни на рік на людину. Це той рівень , який необхідний суспільству , якщо воно прагне уникнути катастрофічних для клімату змін.

Родині Ліндел було запропоновано відмовитися від свого будинку, який був побудований ще в 70-і роки минулого сторіччя, їх майже десятирічних автомобілів, і переїхати на шість місяців у цілком нову дерев'яну віллу, зведену компанією A-hus, та використовувати автомобіль Volvo C30 Electric на електротязі. Компанія Vattenfall поставляє електрику, вироблену з поновлюваних джерел енергії, а також інтегрувала в будинку інноваційні технології для економної витрати енергії і забезпечила контроль за її витратою. ICA і Siemens виступають в якості спеціалізованих учасників проекту - ці компанії відповідають за вибір продуктів харчування і побутову техніку у будинку.

"Поки нам не довелося йти на будь-які особливі компроміси в порівнянні з нашим звичайним стилем життя. Передові технології, що забезпечують скорочення викиду двоокису вуглецю, зробили повсякденне життя легшим і більш цікавим. Ймовірно, найсерйозніші жертви нас чекають попереду: нам буде нелегко досягти рівня однієї тонни викидів на людину", - вважає Алісія Ліндел (Alicja Lindell).

Досягти найбільшого прогресу вдалося за рахунок використання електромобіля і зниження витрати електроенергії

Транспорт і споживання електроенергії - це дві сфери , в яких родині вдалося досягти максимального успіху.
Шкідливі викиди , що виробляються автомобілем , були знижені на 93 відсотки. Використовуваний родиною Ліндел Volvo C30 Electric заряджається електроенергією, що виробляється гідроелектростанцією , а у вихідні , коли вони хочуть вирушити на лижний курорт , вони їдуть потягом . Якщо навесні члени сім'ї будуть їздити більше , вони зможуть досягти ще більш високого скорочення обсягів викидів.

Експериментальна вілла , побудована компанією A - hus, - це не просто будинок , а ще й засіб вироблення електроенергії. Такий будинок навряд чи можна порівняти зі звичайним житлом сім'ї Ліндел . У новому будинку встановлено стіну з сонячних батарей , на частку яких припадає стільки ж двоокису вуглецю , скільки на всю іншу частину споруди . Пояснюється це тим , що сонячні батареї вироблені в Германії , де у виробництві електроенергії значну роль відіграє вугілля . Якщо сонячні батареї входять до розрахунку всіх показників будинку , тоді в процесі виробництва нового будинку викидів двоокису вуглецю було більше , ніж для будівлі колишнього будинку родини Ліндел .

Проте ця різниця з лишком покривається зниженням рівня шкідливих викидів у результаті виробництва електроенергії. Сім'я використовує електроенергію, що виробляється гідроелектростанцією, а це означає, що викиди двоокису вуглецю практично дорівнюють нулю. Більш того, новий будинок сам служить джерелом електроенергії. Враховуючи всі зазначені показники, шкідливі викиди в атмосферу, продуковані у результаті життєдіяльності сім'ї, скоротилися майже вдвічі.

"Передова система контролю електроенергії Energy Watch, розроблена в компанії Vattenfall, стала для нас ще одним членом сім'ї. Ми прожили три місяці у новому будинку, і ми дотепер з цікавістю стежимо за графіками та діаграмами, що показують, як ми витрачаємо електроенергію" , - розповідає Алісія Ліндел.

Вегетаріанський обід дозволяє скоротити шкідливі викиди наполовину

Декілька цікавих фактів з тримісячного звіту :

• Значно були скорочені викиди, що входять у виробництво продуктів харчування, які використовуються сім'єю Ліндел. Сім'я прагне купувати продукти, для виробництва яких менше потрібно електроенергії. Вони урізноманітнюють свій раціон м'ясними і рибними продуктами, але при цьому віддають перевагу зеленим овочам та коренеплодам, і у результаті загальний обсяг шкідливих викидів, що припадає на членів сім'ї, помітно знизився.

• Їм вдалося знизити обсяг шкідливих викидів за рахунок харчування поза домом, але і в цьому напрямку можна ще домогтися значних результатів. Якщо практикувати вегетаріанські обіди, вони зможуть знизити ці параметри, відмовившись від відвідування ресторанів.

• Обсяг шкідливих викидів, що припадає на покупки інших товарів, також скоротився наполовину. Однак у цьому напрямку вкрай складно домогтися більш відчутних результатів, тому що основна частка небажаних викидів припадає на таке поняття, як "рюкзак".

"Рюкзак" є серйозним випробуванням, ускладнюючи виконання завдання на фінішній прямій. Він в цілому дає 900 кілограмів викидів двоокису вуглецю на людину на рік. У це поняття входять викиди вуглекислого газу, які закладені у процес виробництва різних продуктів, у тому числі самого будинку, сонячних батарей, автомобіля, меблів та одягу.

"Дослідники вважають, що виробництво цих продуктів являє собою незначну проблему. Вони призводять до більш високого виділення шкідливих викидів скоріше у процесі їх використання, ніж під час їх виготовлення. Але це не актуально у нашому випадку. Оскільки будинок, автомобіль та побутова техніка відрізняються винятковими параметрами економії електроенергії, то значна частка загальних викидів припадає на їх виробництво, - каже Нільс Ліндел. - Ми аж ніяк не можемо вплинути на цей аспект, тому в кожного з нас за спиною "рюкзак" вагою 900 кг, і нам буде вкрай непросто скоротити загальний обсяг викидів до однієї тонни. Але ми зробимо все, що зможемо. Ми кожен день вдосконалюємось, і ми прагнемо домогтися найкращого результату ".

повернутись до списку
Запис до
сервiс-центру Замовити
тест-драйв Ціни
Контакти
Як нас знайти
м.Київ
пр-т Московський, 24д