.:Українська Народна Партія:. - Чернігівська Обл. Орг. - Історія УПН
Субота, 10/Грудень/2011, 07:03
Вітаю Вас Гість
Головна сторінка | Історія УПН | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Друзі сайту


Статистика
Українська Народна Партія - Історія
 
1989. Українська Народна Партія бере початок від першої в УРСР демократичної масової організації, опозиційної до комуністичного режиму Народного Руху України (за перебудову).

1991. Реалізовано головний пункт програми організації - Україна стала незалежною державою.

1992. Національно-демократичні сили, серед яких були представники партії, розробили першу Концепцію державотворення. 1996 року на основі цих розробок ухвалено Конституцію України.

1999. На базі осередків НРУ та структур інших партій утворена Українська Народна Партія. Угода про співпрацю між УНП та "Батьківщиною" започаткувала формування першої в Українському парламенті нелівої більшості.

2000. Партія делегувала представників до першого демократичного уряду В.Ющенка, підтримувала його законодавчо і політично.

2000-2001. УНП ініціювала об'єднання національно-демократичних сил для участі в парламентських виборах-2002. З її ініціативи створено об'єднання "Українська правиця". Разом з НРУ партія започаткувала формування блоку "Наша Україна".

2002. Як один із засновників блоку “Наша Україна”, УНП брала участь у виборах-2002.

2003. Українська Народна Партія на своєму з'їзді першою серед політичних сил України офіційно підтримала кандидатуру Віктора Ющенка на посаду Президента. Протягом року Ю.Костенко вів переговори між В.Ющенком, Ю.Тимошенко та О.Морозом щодо формування демократичної опозиції з єдиним кандидатом в президенти. Як наслідок, перед початком кампанії Ющенко та Тимошенко підписали угоду про створення Коаліції "Сила народу".

2004. Україну вперше очолив представник демократичних сил. Внесок УНП у перемогу - 57 тисяч членів виборчих комісій, кожен четвертий керівник штабу В.Ющенка - представник УНП, 9 тисяч спостерігачів, 38 мільйонів примірників партійних видань.

 

Олександр Майшев © УНП 2007