This version of the page http://www.uapp.org/news_uapp.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-08. The original page over time could change.
Новини УАВПП / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини УАВПП

  • 7 грудня 2011Лидеры на рынке печатных СМИ по объему аудитории - тройка наиболее массовых сегментов

    «Факты», «Лиза» и «Теленеделя» - во главе самых массовых сегментов прессы

    Компания TNS в Украине провела очередное исследование аудиторий национальных печатных СМИ Украины во втором и третьем кварталах 2011 года - MMI Украина 2011/2+3 - опрашиваются респонденты 12-65 лет, жители городов 50тыс.+, размер выборки MMI Украина 2011/2+3 - 10000 респондентов. Полученные результаты проанализированы в разрезе трех сегментов прессы с наибольшей аудиторией: «Издания общего содержания» с усредненным охватом одного номера в 27,6%, «Женские издания общего содержания» с усредненным охватом одного номера в 20,4%, и «Телегиды» с усредненным охватом одного номера в 18,9%.

    Сегментация приведена в соответствии с Единым классификатором печатных изданий.

    Лидерами в каждом из указанных сегментов по итогам исследования MMI Украина 2011/2+3 являются: газета «Факты», журнал «Лиза» и газета «Теленеделя», соответственно.


    Докладнiше
  • 7 грудня 2011Комітет ВРУ пропонує українцям менше думати про ліки та не перейматися чергами до лікарів

    Законопроект №7007, що передбачає повну заборону інформації про лікарські засоби у ЗМІ у тому числі реклами, запланований до розгляду на 08.12.2011 року, як зазначено у розкладі засідань Верховної Ради України на 6-9 грудня 2011 року.


    Докладнiше
  • 5 грудня 2011УАВПП проситиме доопрацювати законопроект №9507, що передбачає чергові обмеження реклами у пресі

    28 листопада у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №9507 про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" (щодо реклами натуральних вин, пива та визначення поняття спеціалізованого видання). Цей проект запроваджує обмеження реклами пива, проте дозволяє рекламу столових вин у неспеціалізованій пресі. Також проектом закріплюється визначення Спеціалізованого видання. Ознаками такого видання за Проектом є тематична спрямованість, категорія читачів, 50% спеціалізованого контенту про алкоголь та тютюн.


    Докладнiше
  • 2 грудня 2011Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я «найближчим часом» внесе на розгляд депутатів законопроект № 7007, який залишить українців без інформації про ліки

    УАВПП отримала відповідь Комітету від 21.11.2011, в якій зазначено, що Комітет відхилив пропозиції УАВПП, щодо покращення тексту законопроекту. На думку Комітету, захист прав споживачів та право Українців дізнаватися інформацію про ліки з незалежних джерел – «не відповідають концепції законопроекту».

    На сьогодні реклама ліків в Україні регулюється ст. 21 ЗУ про рекламу, за чинним Законом заборонено рекламувати рецептурні ліки, а до реклами безрецептурних препаратів поставлено ряд вимог та обмежень. Реклама ліків має містити:

    • попереджувальний напис про загрозу самолікування,
    • вимогу проконсультуватися з лікарем перед вживанням,
    • рекомендацію щодо обов'язкового ознайомлення з інструкцією, тощо.

    Докладнiше
  • 10 листопада 201118 ноября 2011, Киев – Эксклюзивная встреча для редакторов с Кристофом Риссом, генеральным директором Всемирной ассоциации издателей газет и новостей (WAN-IFRA)

    Редакторский портал и образовательный веб-партнер УАИПП, компания JTI, приглашают редакторов деловых и специализированных СМИ (реклама, маркетинг, PR) на эксклюзивную встречу-дискуссию с генеральным директором Всемирной ассоциации издателей газет и новостей (WAN-IFRA) Кристофом Риссом. 

    18 ноября 2011 года в Киеве Кристоф Рисс расскажет украинским редакторам о «Мировых тенденциях в работе редакций и о развитии цифровых издательских проектов»


    Докладнiше
  • 10 листопада 2011Ролик «10 аргументов за 100 секунд»

    Борьба за первенство между медиа каналами, такими как Пресса и Телевидение, ведется давно и приобретает достаточно острые формы в конкуренции за бюджеты клиента.


    Докладнiше
  • 18 жовтня 2011Киев перенял газетную эстафету у Вены

    В Вене (Австрия) завершился 63-й Всемирный газетный конгресс. На основе его итогов будет разработана программа следующего Конгресса, который пройдет в Киеве с 2 по 5 сентября 2012 года. Менее чем через год украинская столица станет большой медиа-площадкой, на которой соберутся более тысячи издателей и главных редакторов со всего мира.


    Докладнiше
  • 13 жовтня 2011Украина презентуется для мировой прессы

    В рамках 63-го «Всемирного газетного конгресса» в Вене (Австрии) Украина презентует себя как страну, готовую принять мероприятия WAN-IFRA (Всемирная ассоциация издателей) в Киеве в сентябре 2012 года. В Австрии Украина будет представлена информационным стендом и промо-роликами, приглашающими редакторов ведущих мировых СМИ приехать в Киев в следующем году.


    Докладнiше
  • 10 жовтня 201126 октября, Киев - Четвертая Ежегодная Конференция Издателей и Распространителей Прессы

    Тема: «Конструктивный диалог во имя увеличения продаж»

    Дата проведения: 26 октября 2011

    Длительность: 1 день

    Место проведения: г. Киев, Международный Институт Менеджмента, ул. Шулявская 10/12 В, 5 этаж, конференц-зал, карта проезда

    Формат проведения конференции – доклады, панельные дискуссии, круглые столы

    Участники – профессионалы медиа-рынка

    Спикеры – руководители высшего звена издательских компаний, дистрибуторских компаний, представители профильных государственных органов, народные депутаты

    Организатор конференции: Украинская Ассоциация Издателей (УАИПП)

    МВА-партнер конференции: Международный Институт Менеджмента (МИМ-Киев)


    Докладнiше
  • 3 жовтня 2011Як спортивні журналісти 2 дні підвищували свій IQ в Університеті Журналістської Майстерності

    Майстер-класи спортивних редакторів та журналістів, практичні поради експертів з маркетингу та аналітиків, вивчення «закулісних» таємниць з життя спортивних редакцій, 3 практикуми, один із яких в режимі реального часу в форматі «інформаційного кафе» - все це слухали та власноручно робили 20 молодих талановитих журналістів з 14 регіонів України, які 28-29 вересня 2011 року пройшли навчання за програмою 5 модулю Університету Журналістської Майстерності.

    5 модуль Університету був присвячений темі «Спортивна журналістика для масових та регіональних видань, блогерів та активістів соціальних мереж». Практична цінність отриманих знань та інформації була оцінена учасниками у 9,8 бали з 10 можливих.


    Докладнiше
  • 26 вересня 201130 вересня 2011, Київ - Конференція: «Чи зможуть ЗМІ критикувати владу під час виборів 2012?»

    23.09.2011 ВР України не підтримала законопроект № 7282 про заборону перевірок ЗМІ. У ЗМІ та правозахисників залишилась остання можливість захистити ЗМІ від адміністративного тиску підчас виборчої кампанії.


    Докладнiше
  • 21 вересня 2011Оголошено програму та гостей 5 модулю Університету Журналістської Майстерності

    Тема п’ятого модулю: «Спортивна журналістика для масових та регіональних видань, блогерів та активістів соціальних мереж»

    Дати проведення: 28-29 вересня 2011 року (середа та четвер).


    Докладнiше