This version of the page http://www.uapp.org/legal_news.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-26. The original page over time could change.
Новини / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини

  • 23 листопада 2011Уряд ухвалив ще два документи для доступу до інформації

    Органи виконавчої влади зобов’язані оприлюднювати всі ухвалені ними документи

    21 листопада уряд вніс зміни до Порядку оприлюднення в мережі інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади та затвердив Типове положення про Систему обліку публічної інформації. Про цей йдеться на сайті Держкомтелерадіо, який розробляв проекти відповідних урядових постанов.


    Докладнiше
  • 4 листопада 2011Парламент вводить чергові обмеження реклами у ЗМІ

    4 жовтня 2011 року парламент підтримав у першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту населення та інформаційного простору від негативного впливу)» № 8371. Законопроект забороняє «рекламування та розповсюдження інформації про окультно-містичні послуги знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе, або що вважаються здатними передбачати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, довкілля шляхом використання надприродних здібностей або сил». На думку УАВПП та експертів подібне обмеження є антиконституційним, необгрунтованим та завдасть шкоди свободі слова та бюджету країни.


    Докладнiше
  • 4 листопада 2011Рекламу ліків знов забороняють

    Комітет ВРУ з питань охорони здоров'я повідомив що законопроект про заборону реклами ліків планується внести на розгляд до кінця листопада 2011 року.


    Докладнiше
  • 4 листопада 2011Законопроект 7132: впровадження цензури під гаслом захисту моралі

    УАВПП разом з представниками ряду громадських організацій та професійних асоціацій, що працюють у сфері масової інформації та комунікацій, підготували листи-звернення до Парламенту України, Президента та Прем'єр міністра з приводу загрози руйнації інформаційного середовища України, які містить прийнятий у першому читанні Законопроект про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» № 7132.


    Докладнiше
  • 21 жовтня 2011Обмеження доступу до судових рішень

    Двадцятого жовтня 2011 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України "Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розгляду справ Верховним Судом України (законопроект №9151, н.д. Ірина Бережна). 


    Докладнiше
  • 20 жовтня 2011Депутати пропонують заборонити перевірки ЗМІ на час виборів

    19 жовтня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови № 9311 «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року». 


    Докладнiше
  • 7 жовтня 2011Парламент не схотів обмежувати рекламу ліків

    Симоненко хотів залишити рекламу ліків тільки у спецвиданнях, медичних закладах і аптеках


    Докладнiше
  • 5 жовтня 2011Держкомтелерадіо готує проект про добровільне роздержавлення комунальних ЗМІ

    Голова Держкомтелерадіо пообіцяв протягом жовтня зареєструвати законопроект у парламенті


    Докладнiше
  • 5 жовтня 2011Узгодження законодавства щодо доступу до інформації

    П'ятнадцятого вересня 2011 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу до інформації з обмеженим доступом" (Законопроект №9153, КМУ). 


    Докладнiше
  • 5 жовтня 2011ВЕРХОВНА РАДА ВІДХИЛИЛА ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ЗАХИСТ ЖУРНАЛІСТІВ

    Верховна Рада України відмовилась надавати державну охорону журналістам у випадку загрози їх життю чи здоров’ю. Відповідний законопроект №2508 «Про державно-правові гарантії захисту професійної діяльності журналістів» депутати не підтримали, за проголосувало всього 27 депутатів.


    Докладнiше
  • 5 жовтня 2011В Украине могут запретить рекламу экстрасенсов, гадалок, колдунов и магов

    Верховная Рада намерена запретить рекламу, распространение информации и трансляцию услуг экстрасенсов, гадалок и астрологов.


    Докладнiше
  • 5 жовтня 2011Депутати заборонили рекламу тютюну

    Верховна Рада ухвалила зміни до закону про заборону реклами тютюнових виробів.


    Докладнiше