This version of the page http://uk.octopus.ua/kz_octopus/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-24. The original page over time could change.
Казахстан: введений в експлуатацію один із найбільших об’єктів з повітряними тепловими помпами на території СНД | Тепловий насос Octopus

Казахстан: введений в експлуатацію один із найбільших об’єктів з повітряними тепловими помпами на території СНД

Реалізований об’єкт з тепловою потужністю 0,9 МВт на базі повітряних теплових помп Octopus.


Повітряні теплові помпи мають широку географію свого застосування. Це не лише країни Європи. Це також і деякі Євразійські країни. Прикладом цього слугує Казахстан. В 2009 році на підприємстві, що розробляє уранове родовище Семизбай, розташоване на стику Североказахстанської та Акмолінської областей Казахстана, були встановлені та введені в експлуатацію теплові насоси Octopus з метою теплозабезпечення гуртожитку для робітників. На даному об’єкті система опалення організована шляхом поєднання теплових насосів OCTOPUS IS 81 (30 шт.) та системи “тепла підлога” OPTIHEAT. Встановлення даної системи дозволило зекономити більш ніж 75% затрат на опалення. Замовник обрав теплові помпи Octopus, виходячи із врахування ряду унікальних характеристик, властивих тільки тепловим помпам даного виробника (швецької компанії Octopus АВ):

  1. Здатність нормально працювати при температурах повітря до – 42°С;
  2. Відсутність складних монтажних та пусконалагоджувальних робіт;
  3. Висока надійність та низькі експлуатаційні затрати.

Важливо сказати і про клімат Казахстану. Його характерними рисами є різка континентальність та нерівномірне розподілення природних опадів. Зима в Казахстані холодна і тривала на Півночі і помірно м’яка на Півдні. Середня температура січня варіюється від -18°С на Півночі до -3°С на Півдні. Застосування теплових насосів Octopus в Казахстані стало ще одним прикладом його ефективної роботи в умовах достатньо холодного клімату.

Designed by: Free Web Hosting | Thanks to Savings Accounts, Las Vegas Condos and Free Classifieds !--LiveInternet counter-->