This version of the page http://cdvr.org.ua/frontpage (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-22. The original page over time could change.
Новини | Центр досліджень визвольного руху

Новини

Литовський парламентарій: Україна зобов’язана поважати права на мирні зібрання

Депутат Сейму Литви Далія Куодіте засуджує рішення Київського суду, яким громадянам України заборонено збиратися на Майдані до Дня свободи і закликає офіційний Київ посилити віру європейських колег, що в Україні захищають права людини. 

Депутат Сейму Литовської республіки Далія Куодіте засуджує рішення Київського суду, яким громадянам України заборонено збиратися на Майдані і відмічати річницю Помаранчевої революції і Дня свободи, — про це депутат заявила вчора у Литві.  читати повністю »

Якою була ціна життя у '32—33-му

«Тоді нас міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять» — відомі мистецькі та громадські діячі закликали українців пам'ятати про злочин геноциду та 26 листопада прийти до Національного меморіалу жертв Голодомору і запалити свічку пам'яті на вікнах своїх домівок. читати повністю »

Піар від КГБ. Як спецслужба взялася за «зв'язки з громадськістю»

Автор — Руслан Забілий

"...Заходи підрозділів громадських зв'язків справляють різний ефект впливу на масову свідомість. Наприклад, громадська думка Львівської області не сприймає аргументів офіційної пропаганди, а значно більше довіряє спогадам колишніх учасників бандоунівського підпілля..."

У 1985 році секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов оголосив про початок перетворень, які ввійшли в історію під назвою "Перестройка". читати повністю »

VISA Holodomor. Вшанувати пам’ять про Голодомор можна за допомогою кредитної картки

Українська національна федеральна кредитна спілка у США оголосила про випуск кредитої картки VISA Holodomor. 1% від обсягів щоденного використання картки власниками сплачуватиме Українська Національна ФКС до місцевого Комітету  із вшанування пам'яті жертв Голодомору. Таким чином зросте фінансова підтримка заходів із висвітлення жахливої трагедії в історії українського народу та вшанування пам’яті про жертв Голодомору 1932—1933 років. читати повністю »

Ціна життя у ’33-му

Прес-конференція громадських та мистецьких діячів

22 листопада 2011 року

12:00

м. Київ, вул. Лаврська, 3

Національний меморіал жертв Голодомору 

  читати повністю »

На українцях випробували найдешевшу зброю масового знищення — предстоятель УГЦК про Голодомор

Український народ і ввесь цивілізований світ досі очікують на достеменне вивчення Голодомору і розвінчання міфів про геноцид українців у 1932-33 роках ХХ ст.

Про це у Нью-Йорку заявив предстоятель УГКЦ Святослав, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Блаженніший наголосив, що події 1932-33 років є маловідомими. На його думку, ще не всі в Україні мають відвагу говорити про них правду, часто ці події замовчуються з ідеологічних причин. читати повністю »

У столиці вшанували Героїв Базару

Кияни віддали шану учасникам Другого Зимового походу Армії УНР. З нагоди 90-ліття подій під Базаром Київська міська організація Спілки Української Молоді в Україні провела ряд заходів, що були спрямовані на поширення інформації про “Листопадовий рейд” 1921 року серед мешканців столиці. читати повністю »

Листопадовий вибір

Автор — Олеся Ісаюк
Ніхто і ніколи не називав листопад місяцем свободи – але, за дивним і незбагненним збігом, багато визначальних для України як держави подій відбулося саме пізньої осені. Рахуйте: сьомого числа 1917 року проголошено Українську Народну Республіку. Першого числа 1918 року – українські війська захопили Львів, а одинадцятого числа того ж року офіційно була проголошена Західно-Українська Народна Республіка. Ну і порівняно недавно – Помаранчева революція теж розпочалася у листопаді. читати повністю »

ГРОМАДСЬКІСТЬ ВШАНУЄ ГОЛОДОМОР. ВЛАДА ПРОІГНОРУЄ?

26 листопада у всіх обласних центрах країни, Києві та 32 столицях країн діаспори вшанують пам’ять мільйонів жертв геноциду ’32—33 років. Натомість за тиждень до роковин офіційна влада мовчить і не оголошує жодних заходів. читати повністю »

Історія з грифом «Секретно». Останній бій останнього командира

Автор — Володимир В’ятрович

"Чому тебе не вбили?". Кук не міг відповісти, тому що не знав. Він просто робив усе, щоб перемогти. Навіть після полону.

Початок історії тут.
читати повністю »

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »