This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-20. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки

 
Реклама

 
НОВИНИ
„АГРОФОРУМ 2011”
2011-11-08
   Шановні читачі!
    
   Із радістю повідомляємо, що журнал „Пропозиція” братиме участь у VIII Міжнародній агропромисловій виставці „Агрофорум`2011”.
    
   Запрошуємо відвідати наш стенд F 3-3, павільйон №3.
    
   Дата проведення: 08 - 11 листопада 2011 року.
   Місце проведення: Україна, Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський проспект, 15, ст. м. „Лівобережна”
Повені в Південній Азії можуть призвести до продовольчого дефіциту
2011-11-08
   Повені в Південній Азії можуть призвести до серйозної нестачі продовольства, тому що нанесено значний збиток урожаю рису й іншим зерновим, повідомило агентство Bloomberg.
Росія може ввійти у ВТО цього тижня. Кордон буде контролювати Швейцарія
2011-11-08
   Питання про вступ Росії у Всесвітню торговельну організацію остаточно вирішене, стверджує телеканал "Дощ" з посиланням на власне джерело. Підписання всіх необхідних документів пройде вже в четвер, 10 листопада, у Женеві. Якщо вірити грузинському прем'єрові, то Росія погодилася на умови Грузії: здійснювати спостереження за переміщенням вантажів на кордоні з Абхазією й Південною Осетією буде Швейцарія, під її контролем буде перебувати режим торгівлі.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Аграрна академія: подолати планку!
   Останнім часом тема реформ у Національній академії аграрних наук України набула неабиякого розголосу. Проте одна річ - твердити про них, а інша - заручитися підтримкою керівництва країни. Президент НААН України Микола Безуглий на зустрічі з журналістами поділився інформацією про підтримку очільниками Уряду ініціатив академії.
Посол Олександр Моцик: Сполучені Штати Америки й Україна — за поглиблення стратегічного партнерства
   Тиждень з 19 вересня виявився дуже напруженим для Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполучених Штатах Америки пана Олександра Моцика. Першу половину тижня з робочим візитом у Нью-Йорку перебував Президент України Віктор Янукович. З 23 вересня посол мав бути на Щорічних зборах МВФ та Світового Банку, куди прибула урядова делегація з України. Журналіст "Пропозиції" зустрілась із послом 24 вересня, якраз у розпал згаданих зборів та перемовин нашої делегації із МВФ.
Оптові продовольчі ринки в Україні: процес пішов
   Питання створення оптових ринків сільськогосподарської продукції "Пропозиція" порушувала ще два роки тому (див. "Майбутнє - за оптовими ринками", "Пропозиція", 2009, №10). З того часу багато чого змінилося, процес створення мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції, як говориться, пішов: до львівського ринку "Шувар" додалися донецький "Господар" та київський "Столичний".
Попит — двигун економічного зростання
   У вересні до Вашингтона з'їхалися глави нацбанків, міністри фінансів, провідні вчені світу на Щорічні збори Світового Банку і Міжнародного валютного фонду. Головні теми для обговорення - економічне зростання та фінансова стабільність. Особливу увагу приділили попиту.
Аграрна Канада: така далека і така близька
   У середині вересня Міжнародна федерація аграрних журналістів (IFAJ) провела свій щорічний конгрес, який зібрав близько 300 учасників із усіх континентів планети. За право провести у себе конгрес IFAJ змагаються країни-члени, черга вишиковується на п'ять років уперед, адже цей захід дає чудову нагоду країні-організатору продемонструвати еліті міжнародних аграрних журналістів успіхи свого сільського господарства, дати їм нагоду своїми очима пересвідчитись у тому, що багато з них знали тільки з книг і статей своїх колег.
Ех, яблучко...
   Виробництво яблук в Україні збільшується з року в рік. Цьому сприяє перехід на нові продуктивні сорти й сучасні технології вирощування в інтенсивних садах.
В Україну інвестуй — будеш мати імператив від дієслова “ховати”
   Різноманітні організації роблять свої оцінки інвестиційного клімату в кожній країні, аби надати бізнесменам хоча б якісь орієнтири стосовно того, наскільки небезпечно вкладати свої гроші в неї. Розглянемо кілька таких оцінок.
Тваринництву необхідна державна підтримка
   Тваринництво за останні два десятиріччя розвивалося таким чином, що наразі більшість молока та м'яса виробляють в домогосподарствах сільського населення. Проте майбутнє галузі залежатиме від великотоварного виробництва. У цьому переконані урядовці, які намагаються, виходячи з обмежених можливостей бюджету країни, підтримати виробників тваринницької продукції.
Моніторинг зерна та насіння під час його зберігання
   Для збереження технологічних якостей зерна і посівних властивостей насіння потрібно систематично спостерігати за його температурою, вологістю, кольором, запахом, зараженістю шкідниками чи хворобами та схожістю. 
Вирощування цукрових буряків із використанням джерел поповнення органіки
   У сучасній технології вирощування солодких коренеплодів органічні добрива відіграють вагому роль у покращанні агротехнічних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників грунту. Проте за сучасних умов, у зв'язку з реформуванням сільського господарства, не кожне хазяйство має достатню кількість гною, щоб застосовувати органіку під цукрові буряки в рекомендованих нормах, тому потрібно шукати альтернативні джерела органічних речовин. 
Грецький горіх: ваш бізнес сьогодні, завтра і в майбутньому
   Грецький, або волоський, горіх (Juglans regia L.Walnum - жолудь Юпітера царський) - одна з найдавніших та найцінніших порід дерев. З давнини високопоживні плоди вживали в їжу, а листки, оплодні, перетинки та зелені горіхи використовували в лікувальних цілях.
Кореневі гнилі пшениці озимої
   Кореневі гнилі пшениці озимої - поширене шкідливе захворювання. Залежно від збудників й агроекологічних умов, розрізняють звичайну, фузаріозну, церкоспорельозну та офіобольозну (гайманоміцетову) кореневі гнилі та інші. У певній кліматичній зоні, як правило, переважає один тип ураження, що є найшкідливішим. В умовах України найчастіше трапляються фузаріозна та звичайна коренева гнилі.
Моніторинг гронової листовійки — запорука збереженого врожаю
   Приведено результати багаторічного моніторингу гронової листовійки, біофенологія розвитку протягом вегетаційного сезону, висловлено припущення про вірогідність розвитку четвертого покоління шкідника.
Увага — лучний метелик!
   Лучний метелик, масові розмноження якого періодично "спалахують" по країні, завдає величезних збитків аграрному виробництву. За останнє півстоліття відмічено три спалахи підвищеної чисельності метелика - 1975, 1986-1989 і 2010-2011 років.
Фумігація від А до Я
   Як показує практичний досвід і офіційні матеріали, одним із джерел завезення і поширення в Україні шкідливих комах, зокрема карантинних, і гризунів можуть бути вантажі рослинного і тваринного походження, що їх завозять, транспортують і зберігають на території України.
Нове “обличчя” державної допомоги
   Під час бесіди з першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Миколою Безуглим ми підняли питання підтримки державою галузі тваринництва.
Як треба годувати власну корову
   Остання з циклу статей спільного проекту ФАО та Сумського НАУ, що реалізується за сприяння ЄБРР, присвячена особливостям годівлі та рекомендаціям  щодо економічного планування виробництва молока в особистих підсобних господарствах.
І промислове свинарство може бути ефективним
   Свинарство як галузь скоростиглого тваринництва має пріоритетне значення у збільшенні обсягів виробництва м'яса та наповненні ринку продуктами харчування, які мають високу поживну цінність і добрі смакові якості. Невипадково у світовому виробництві м'яса пріоритет належить саме свинарству.
Локальна порода — цінний скарб людства
   Загальновідомо, що історія кожної цивілізованої нації базується на міцних засадах минулого. Чи не в цьому секрет високого рівня культури країн Західної Європи?
Ворог, що всередині (фасціольоз великої рогатої худоби)
   Серед внутрішніх паразитів великої рогатої худоби - багато родин та видів гельмінтів. Однією з найпоширеніших хвороб, яку доволі часто можна зустріти у корів та молодняку після вигульного періоду, є фасціольоз.
З мінімальними втратами врожаю
   Жнива у Коломийській дослідній станції, яка є науковим підрозділом Івано-Франківського інституту АПВ, пройшли в звичному ритмі, без порушення агротехнічних строків
і технологічного режиму.
Невиправдані сподівання
   У новому сезоні очікується зниження світового виробництва ріпакової олії. Проте суттєво зросте виробництво пальмової, соєвої та соняшникової. А це вже сигнал для зниження цін на олійні. Наша влада це падіння прискорила.
У цьому наші політики мають бути кращими!
   Безглузді бюрократичні норми з'їдають час та гроші. Особливо це стосується платежів із Брюсселя. Однак усе могло б бути набагато простішим. У нас є деякі пропозиції щодо цього.
Скрутні часи для італійських свинарів
   Перешкоди під час продажу пармської шинки та подальше падіння цін на продукцію: італійські свинарі стикаються нині із серйозними проблемами. Повідомляє Яна Пютткер.
Троє з Європи
   Для наших "міжнародних" порівняльних випробувань ми вибрали компактні дискові борони із Франції, Австрії та Чехії. Учасниками стали такі фірми-виробники, як Quivogne, Regent і SMS. 
Корпоративна культура: що це таке й наскільки вона важлива
   Із попередніх статей циклу, який "Пропозиція" розробила разом із бізнес-школою "МІМ-Київ", наші читачі дізналися, що дає розуміння моделі компанії і як це зручно, якщо компанія спеціально підготована до того, щоб нею управляли. В минулому номері професор С. Теплов розповів, що слід враховувати під час формулювання цілей, а від трьох агрохолдингів різної потужності ми довідалися, яку мету кожний із них ставить перед своїм персоналом. Тепер детально розглянемо складові корпоративної культури, так би мовити, "розкладемо її на гвинтики" і спробуємо розібратися, як вона взаємопов'язана із внутрішнім устроєм компанії та зовнішніми чинниками. І що буде, якщо цілі й культура компанії не узгоджуються.
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Реклама

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06