This version of the page http://lead9.com/?p=52 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-15. The original page over time could change.
LEAD9 Mobile Marketing. Агенція мобільного маркетингу. Агентство мобильного маркетинга. SMS promo, Mobile web-sites, iPhone, Android Mobile Applications

80% української молоді щотижня користуються мобільними технологіями

Share


В період з 16 березня по 2 квітня 2010 року Київський Міжнародний Інститут Соціології (КМІС) за ініциативою агентства мобільного маркетинга LEAD9 провів дослідження з використання мобліьних технологій.

Опитування здійснювалось серед населення віком від 14 до 55 років, що проживають в 73 населенних пунктах(міста та смт) у всіх областях України та Автономної республіки Крим. В ході польового етапу було опитано 606 респондентів. Така вибірка, за думкою експертів, є репрезентативною для даної вікової категорії, а допустима похибка даних не перевищює 3,3%.

Респондентам був представлений наступний список: Bluetooth, MMS, закачюваємі ігри та програми, GPS і мапи, Wi-Fi. Як показало дослідження, близько 80% молоді віком від 14 до 29 роуів користується хоча б одною з вишеперечисленних технологій щотижня. Найбільш розповсюдженими серед них є Bluetooth – 65% та MMS – 46% опитуваної молоді. Найактивнішими користувачами мобільних технологій виявилися жителі Південно-Східного регіону.

Назар Гриник, директор агентства мобільного маркетинга LEAD9: «З проведених раніше досліджень ми дізнались, що блізько 40% молоді в Україні користується мобільним інтернетом. Таким чином, чітко видна тенденція активного зростання користування «прогресивними» возможностями мобільних телефонів. Як кажуть, не SMS-ом єдиним корисний мобільний маркетинг!»

Дмітрій Кракович, директор по консалтингу КМІС: «Сьогодні відносно невелика кількість молоді використовує такі технології, як закачування ігр – 26%, позиціювання на місцевості – 14% та Wi-Fi – 6%. Це обумовлено недостатньою поширеністю в Україні телефонів, підтримуючих перечисленні функції та слабкорозвиненою супутньою інфраструктурою – точек Wi-Fi та інше»



Lead9 presentation 2011
View more presentations from Nazar Grynyk.